breaking news Νέο

Χρονογράφημα : 10.000.000 ένοχοι - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : 10.000.000 ένοχοι - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι ομόφωνη. Όλοι ένοχοι οι έχοντες ταυτότητα ελληνικής υπηκοότητας. Όλοι ήθελαν να βολέψουν τα παιδιά τους σε οποιονδήποτε ΟΣΕ, ΟΤΕ ή ΔΕΗ. Κανένας δεν νοιάστηκε αν θα δούλευε ή θα ήταν βαριεστημένα αργόμισθος. Το παραδάκι να πέφτει, τα ασφάλιστρα να καταβάλλονται από κάποια άγνωστη πηγή, το εφάπαξ να είναι παχυλό και η σύνταξη ευτραφής. Το κουμπί για το κλειδί του τραίνου κάποιος θα βρισκόταν τελικά να το πατήσει. Έπρεπε να είναι άλλοι δύο υπάλληλοι στην ίδια βάρδια του Σταθμάρχη, βλέπετε, τα κουμπιά στο Δημόσιο τα πατάνε τρεις-τρεις, ο ένας δεν είναι ποτέ αρκετός. Γι’ αυτό είναι βέβαιο πως ο ΟΣΕ θα προκηρύξει γρήγορα διαγωνισμό

για την κάλυψη κενών θέσεων για θέσεις πίεσης κομβίων. Όσους περισσότερους προσλάβει, τόσο θα μειώσουμε τον αριθμό των νεκρών. Υπό την προϋπόθεση  ότι πέριξ του κάθε σιδηροδρομικού σταθμού θα απομακρυνθούν τα εψητήρια πανσέτας και καλοψημένων κοτόπουλων. Χρόνια ολόκληρα έχουν σπάσει τις μύτες των σταθμαρχών, που τελικά αρνήθηκαν τα κουμπιά υπό την ταλαιπωρία της ευαίσθητης μύτης τους. Η μυρουδιά και η γεύση υπεράνω του καθήκοντος και της ζωής. Να τιμωρηθούν οι πέριξ εστιάτορες, φέρουν ακεραία την ευθύνη.

Τελικά πέστε μου αν και ο τελευταίος Έλληνας δεν θέλει να διορίσει το παιδί του σταθμάρχη στη Λάρισα. Ούτε ένας δεν θα το αρνιόταν, αν σκεφθεί κανείς ότι στο θέμα των αδειών μόνον οι εκπαιδευτικοί θα τους ξεπερνούσαν. Κορυφές. Να, αυτές είναι οι αδικίες που σκεφτόταν ο Σταθμάρχης για τον μικρό αριθμό των θαλασσίων λουτρών του και δεν πάτησε το κουμπί. Πρέπει να διορθωθούν και υπέρ των άλλων εργαζομένων, που τόσα τραβάνε με τα κουμπιά. Να αποδοθεί δικαιοσύνη και στους ήρωες Σταθμάρχες. Δεν πάει παρά πέρα. Ή τώρα ή ποτέ. Απειράριθμες προσλήψεις, όσο το δυνατόν περισσότερες, για να δικαιωθούν οι σιδηροδρομικοί, οι αστυνομικοί, οι τελωνιακοί, οι Στρατιωτικοί, οι ξεναγοί και όλοι οι αδικημένοι Πατεράδες που βλέπουν τα βλαστάρια τους να λιώνουν έξω από τις υπηρεσίες χρόνια τώρα και κοιτάνε τα τραίνα να περνούν ξανά και ξανά. Η κατάρα των αδιόριστων έφερε την σύγκρουση των τραίνων.

Να φθάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, άρα να προσληφθούν αμέσως δέκα χιλιάδες κρεοπώλες και εκδοροσφαγείς ως μόνιμοι υπάλληλοι του ΟΣΕ στο τμήμα φρικασέ και φρέσκο κατσικάκι. Είμαστε ένα πολύ σοβαρό κράτος ακόμη και στην τροφοδοσία της νυχτερινής βάρδιας!

Ο διορισμός σαράντα τουλάχιστον σταθμαρχών ανά σταθμό θα βοηθήσει το χτύπημα της ανεργίας και της απεργίας. Να επιτραπούν περιστασιακές απολύσεις μόνον στην περίπτωση νεκρών και διαμελισμένων περισσοτέρων των 300 ατόμων. Οι λιγότεροι νεκροί  θα αποκαλούνται πλημμέλημα με το ελαφρυντικό βαρείας εργασίας κομβίου.  Το κουμπί πιθανόν και να το πατάνε, ως απλή επιμέλεια κατόπιν συμφωνίας για πρόσθετη αμοιβή. Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί : Ποτέ ξανά και ας γυρίσουμε από το άλλο πλευρό. Μάλλον τίποτα δεν μας σώνει, αν και Η Παναγία με τον Χριστό  βοηθάνε μέχρι και τους Έλληνες, μας συμπαθούν ιδιαίτερα!!

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής