breaking news Νέο

Το διήγημα «Οι Περιπέτειες του Μπόμπου Κούκλη» της Ιζαμπέλλας Σαμαρά

Το διήγημα «Οι Περιπέτειες του Μπόμπου Κούκλη» της Ιζαμπέλλας Σαμαρά

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«…Ο Μπόμπος δεν ήταν κακό παιδί. Ήταν βέβαια καβγατζής και θρασύς, μα και πολύ ρομαντικός, όπως και πανέξυπνος, όμως χρησιμοποιούσε την εξυπνάδα του με λάθος τρόπο, για να σκαρώσει αταξίες.

Έτσι, έμπλεκε συνεχώς σε περιπέτειες…»

 

Λίγα λόγια την Ιζαμπέλλα Σαμαρά

Η Ιζαμπέλλα Σαμαρά γεννήθηκε το 2013 στο Βόλο, όπου και μεγαλώνει. Αγαπά τον αθλητισμό και τη φύση και μια αγαπημένη της δραστηριότητα είναι η αναρρίχηση σε βράχο.

Η καραντίνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του 2020 της έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψει και την αγάπη της για το διάβασμα και τα βιβλία: Τομ Σόγιερ, Χακ Φιν, Πίπη Φακιδομύτη, Ο Πόλεμος Των Κουμπιών, Μικρές Κυρίες, Πολυάννα, Όλιβερ Τουίστ, ο Τρελαντώνης, Ο Θησαυρός Της Βαγίας, Ο Μικρός Νικόλας, Χάρι Πότερ και άλλα βιβλία της κράτησαν συντροφιά και αποτέλεσαν την έμπνευση και αφορμή ώστε να προσθέσει και η ίδια τον δικό της πια κρίκο στην αλυσίδα των βιβλίων με ήρωες μικρούς πρωταγωνιστές, με το πρώτο της διήγημα «Οι Περιπέτειες Του Μπόμπου Κούκλη».

Η ιστορία ξεκίνησε να γράφεται την άνοιξη του 2021 και ολοκληρώθηκε ανάμεσα σε σχολικές και εξωσχολικές υποχρεώσεις ένα σχεδόν χρόνο αργότερα, με την έκδοση του βιβλίου στα γενέθλιά της. Οι χαρακτήρες του βιβλίου βασίζονται σε αγαπημένες της κούκλες και παιχνίδια και η αστείρευτη διάθεση του κεντρικού πρωταγωνιστή για περιπέτειες δεν αντανακλά παρά τη σφοδρή εσωτερική επιθυμία της μικρής συγγραφέως να ζήσει ελεύθερα τη ζωή της, χωρίς τους περιορισμούς και τις στερήσεις που τόσο βίαια μας επιβλήθηκαν λόγω των συνθηκών της πανδημίας.

Ανάμεσα σε άλλα έργα της συμπεριλαμβάνονται πολλά ακόμη έργα σε εξέλιξη, διηγήματα και ποιητικές συλλογές που περιμένουν να ολοκληρωθούν, κόμικς, καθώς και πέντε τεύχη της σειράς εγκυκλοπαιδειών «Μαθαίνουμε Για Τα Ζώα και Τα Φυτά».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής