breaking news Νέο

Προκριματικοί EURO 2024 : Εθνική Ελλάδος πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ

Προκριματικοί EURO 2024 : Εθνική Ελλάδος πρεμιέρα με το Γιβραλτάρ

Σήμερα Παρασκευή στις 9.45μ.μ. μπαίνει στο χορό της προκριματικη΄ς φάσης του EURO 2024 η Εθνική της χώρας μας αντιμετωπίζοντας την αντίστοιχη του Γιβραλτάρ και θέλει να κάνει ποδαρικό με το δεξί.

Εξάλλου ο σημερινός είναι και ο πιο βατός αντίπαλος που θα βρει μπροστά της η Ελληνική ομάδα. Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελλάδα αγωνίζεται στον 2ο όμιλο μαζί με τον σημερινό της αντίπαλος το Γιβραλτάρ, την Γαλλία, την Ολλανδία και την Ιρλανδία.

Το σημερινό παιχνίδι θα διεξαχθεί επι πορτογαλικού εδάφους και συγκεκριμένα στο Φάρο θα ξεκινήσει στις 9.45μ.μ. και θα μεταδοθεί απο την τηλεόραση του Alpha.

Εκτός από τον αγώνα Γιβραλτάρ - Ελλάδας, την ίδια ώρα σήμερα διεξάγεται και η αναμέτρηση Γαλλίας - Ολλανδίας.

Ο ομοσπονδιακος προπονητής της χώρας μας Γουστάβο Πογέτ για το σημερινό παιχνίδι έχει καλέσει τους Αθανασιάδη, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Γιαννούλη, Ρότα, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη, Μανταλο, Σιώπη, Κωνσταντέλια, Χατζηγιοβάνη, Φορτούνη, Παπανικολάου, Ιωαννίδη, Μασούρα, Πέλκα, Λημνιό, Γιακουμάκη, Παυλίδη.

Το παιχνίδι ορίστηκε να το διευθύνει ο Νορβηγός Ροχιτ Σαγκι. Πρόκειται για έναν άπειρο διαιτητή 31 ετών που ανήκει στην β' κατηγορία της UEFA.

Να διευκρινίσουμε ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στην προκριματική φάση του EURO 2024 χωριστηκαν σε 10 ομίλους των 5 ή των 6 εθνικών ομάδων.

Στην τελική φάση της διοργάνωσης που θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας το 2024 θα προκριθούν οι δυο πρώτοι κάθε ομίλου.

Συνολικά στην τελική φάση της διοργάνωσης θα αγωνιστούν 24 εθνικές ομάδες και συγκεκριμένα οι δυο πρώτοι των 10 ομίλων της προκριματικής φάσης, η διοργανώτρια Γερμανία και 3 εθνικές επι πλεον που θα προκύψουν από το UEFA Nations League, που όπως είναι γνωστό έχει ολοκληρωθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στα μπαράζ να υπενθυμισουμε του  UEFA Nations League συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν την πρώτη θέση στον όμιλο τους. Εκτός κι αν έχουν πάρει πρόκριση μέσω του European Qualities.

Σ' αυτήν την περίπτωση την θεση τους καταλαμβάνουν άλλες εθνικες ομάδες βάσει της συνολικής βαθμολογίας του UEFA Nations League.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Ελληνική ομάδα εχει τερματίσει πρώτη στον ομιλο της στο UEFA Nations League και έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη ευκακρία πρόκρισης στο EURO  2024 μέσω μπαράζ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής