breaking news Νέο

Ερχόμενοι με φόρα από το παρελθόν... Παλαίμαχοι Βέροιας και ΑΕ Λάρισας σε... «κατά μέτωπο σύγκρουση»

  • Ερχόμενοι με φόρα από το παρελθόν... Παλαίμαχοι Βέροιας και ΑΕ Λάρισας σε... «κατά μέτωπο σύγκρουση»
  • Ερχόμενοι με φόρα από το παρελθόν... Παλαίμαχοι Βέροιας και ΑΕ Λάρισας σε... «κατά μέτωπο σύγκρουση»

Στον απόηχο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών, επ ουδενί λόγο, έστω ακόμα και με χιουμοριστική διάθεση, θα μπορούσε κανείς να παρουσιάσει τις ομάδες των Παλαιμάχων ποδοσφαιριστών ΓΑΣ & ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και τους αντίστοιχους της ΑΕ Λάρισας σαν... τραίνα, που ετοιμάζονται να ξαναμπούν στις ράγες και να ξεκινήσουν το ταξίδι της ποδοσφαιρικής παρουσίας τους στον παρόντα χρόνο.

Αλλά ως δυο συγκροτήματα που... έρχονται με φόρα από το παρελθόν και επιζητούν - και - φέτος να δράσουν αγωνιστικά, σε μια εποχή σήμερα που τα δεδομένα στο ελληνικό ποδοσφαιρο έχουν αλλάξει από κάθε πλευρά...

Βέροια και ΑΕ Λάρισας, με παίκτες των οποίων τα κατορθώματα σε προγενέστερα χρόνια μάγεψαν το φίλαθλο κοινό, ιδιαίτερα δε αυτά των "Βυσσινί", περνώντας στη Βίβλο της ιστορίας, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν φέτος μια νέα πορεία. Μια πορεία όμως, που δεν έχει να κάνει με την συμμετοχή τους σ' έναν αγωνιστικό γολγοθά πρωταθλήματος, παρά με την εκπλήρωση μιας σειράς αγώνων που έχουν προγραμματισθεί να δοθούν μέσα στο τρέχον έτος. Και πρωτίστως με την μεταξύ τους αναμέτρηση, η οποία έχει ορισθεί για τη Δευτερα 24 Απριλίου, στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης η οποία και τελούσε σε εκκρεμότητα, όπου και θέτει σε... συναγερμό τους παλιούς φιλάθλους, νοσταλγούς μιας άλλης εποχής για το ποδόσφαιρο που παιζόταν μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και ενίοτε κάτω υπο πολύ διαφορετικές συνθήκες...

Βέροια και ΑΕΛ, έχοντας να επιδείξουν αξιομνημόνευτες και ζηλευτές επιτυχίες στο πέρασμα των χρόνων, με τους "Βυσσινί" μάλιστα να είναι η μόνη επαρχιακή ομάδα μέσα στη δεκαετία του '80 που έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος (στηριζόμενη σε μια κατά κόρον πλειάδα ελλήνων ποδοσφαιριστών, όπως οι Βαλαώρας, Βουτυρίτσας, Τσιώλης, Ζιώγας, Γκαλίτσιος κ.α. και με προπονητή τον Πολωνό Γιατσεκ Γκμοχ /αλεπού των πάγκων, κατακτήσει κύπελλα και με παρουσία σε ευρωπαϊκες διοργανώσεις) ετοιμάζονται να δωσουν ένα ποδοσφαιρικό ρεσιταλ στο τερραίν, όσο κι αν τα χρόνια πέρασαν και οι κινήσεις και μαγικές ενέργειες των παικτών δεν βγαίνουν στον επιθυμητό βαθμό, ένεκα της σωματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τώρα (μεγάλες κοιλιές, περιττά κιλά στα πόδια και πλάτες.. αλλά Σβατζενέγκερ). Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως το ποδόσφαιρο το κατέχουν πολύ καλά!

Τάκης Παπατζίκος από την πλευρά της Βέροιας και Παραφέστας - Βλαχούλης απο την μεριά της Λάρισας βρίσκονται σε συνεχή επαφή μεταξύ τους, ρυθμίζοντας τα πάντα γύρω από αυτή τη φιλική συνάντηση, φροντίζοντας συνάμα με τον τρόπο τους να επιβεβαιώσουν για μια ακόμη φορά και τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρούν οι δυο σύλλογοι στο διαβα των χρόνων.

 

"Φτωχή" η ιστορία των δύο συλλόγων στους Βετεράνους

Αξίζει να αναφερθεί οτι ΒΕΡΟΙΑ και ΑΕΛ σε επίπεδο παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μετρούν μόλις μια μεταξύ τους φιλική κόντρα η οποία και δόθηκε μέσα στο 1989, στη έδρα των "κυανέρυθρων" και είχε λήξει ισόπαλη με σκορ 3-3, με την Βέροια να ξεκινά στο εν λόγω ματς με τους: Χ. Μπλατσιώτη, Αν. Ταντή, Κ. Χαραλαμπίδη, Τ. Παπατζίκο, Λ. Παπαδόπουλο, Τ. Ολσουζίδη (όρθιοι από αριστερά), Γ. Χατζάρα, Λ. Κελεσίδη, Σ. Σιμπο, Γ. Τερζή και Γ. Σιούτη (καθιστοί) - φωτο.

Μάλιστα ο Λάζαρος Παπαδόπουλος στην αναμέτρηση αυτή ήταν από τις λίγες φορές που συμμετείχε σε φιλικά παλαιμάχων της "Βασίλισσας του Βορρά", ενω σ' ότι αφορά τους αρχηγούς των δυο ομάδων αυτοί ήταν οι Γιώργος Τερζής (πατέρας του σημερινού προπονητή του Άρη Θεσ/νικης, Τόλη Τερζή) απο πλευράς Βέροιας και Καρέλιας από μεριά της Λάρισας - φωτο. Οσο για τον μικρούλη μπροστά από τον Γιώργο Τερζή, αυτός δεν είναι άλλος από τον Αλέξανδρο Παπατζίκο, που τώρα αγωνίζεται στον Φωστήρα Αθηνων και που στη δεκαετία του '70 αποκαλούνταν "ο φονέας των γιγάντων".

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Παλαίμαχοι Βέροιας

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής