breaking news Νέο

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Κάνουμε την οργή αγώνα, για να μη γίνει άλλο έγκλημα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας : Κάνουμε την οργή αγώνα, για να μη γίνει άλλο έγκλημα

Το εργατικό κέντρο Νάουσας χαιρετίζει τις μεγάλες κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη στις οποίες συμμετείχαν χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, μαθητές σε όλο το νομό.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έβαλαν στο στόχαστρο τις πραγματικές  αιτίες του εγκλήματος δηλαδή την πολιτική της απελευθέρωσης των μεταφορών, της ιδιωτικοποίησης, την λογική του κόστους – οφέλους που υπερβαίνει τις σύγχρονες ανάγκες μας που θυσιάζονται στο βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Αντίστοιχα τα σωματεία μας δεν έμειναν εκεί αλλά ανέδειξαν με τις παρεμβάσεις μας σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σχολεία, στις γειτονίες πως όλη η ζωή μας έχει γίνει μια «κοιλάδα των Τεμπών»

Τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα στα εργοστάσια, την εντατικοποίηση, τις άθλιες συνθήκες εργασίας κάτω από τις οποίες δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι. Τις τραγικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Τις τραγικές ελλείψεις στα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας του νομού. Τις τραγικές υποδομές στα σχολεία που έχουν παραδοθεί στο έλεος της υποχρηματοδότησης και βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τα παιδιά του λαού. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που δίνονται παχυλές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες της περιοχής.

Αυτή την πραγματικότητα αναδεικνύει με τις παρεμβάσεις του όλα αυτά τα χρόνια το Εργατικό Κέντρο Νάουσας  και τα σωματεία. Δίνει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί ο λαός ενάντια σε αυτή την πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τις λαϊκές ανάγκες για συνεχίζουν να αυγαταίνουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Κατανοούμε πως αυτή ακριβώς δράση κάποιους τους ενοχλεί..    

Αλλά θα μπορούσαν να είναι λίγο πιο διακριτικοί γιατί εκτίθενται.. Λίγες μέρες μετά από τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, μέσα από τις οποίες τόσοι εργαζόμενοι βρήκαν το θάρρος έκαναν το βήμα, απείργησαν, συμμετείχαν στις μεγάλες συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου Νάουσας  διπλά στα σωματεία χωρίς να κρύβονται.

Αυτή την χρονική στιγμή επέλεξαν κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι «ανεξάρτητοι» να τα βάλουν με το Εργατικό Κέντρο Νάουσας αφήνοντας στο απυρόβλητο τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους δηλαδή τα αφεντικά του όπως φαίνεται. Δημιουργώντας μας κάποιες απορίες όπως:

Ποιος έχει συμφέρον να χτυπάει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας;

Γιατί κρύβονται πίσω από γενικές ταμπέλες περί ανεξάρτητου;

Εμείς δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε στον ίδιο δρόμο, με τα ίδια αιτήματα και τα ίδια συνθήματα και ας κάθονται βαριά σε κάποιους, ας τους αγοράσουν καμία σόδα αυτοί που τους πληρώνουν. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο χωρίς να κρυβόμαστε σε θολά νερά αφού μας γνωρίζουν σε όλη την περιοχή και αναγνωρίζουν την δράση και την μαχητικότητα των σωματείων μας.

Εμείς συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο παλεύοντας για σύγχρονες ανάγκες. Κάνοντας την οργή αγώνα για να μην γίνει άλλο έγκλημα. 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής