breaking news Νέο

Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της ΠΚΜ και παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας

Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της ΠΚΜ και παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας

Πολυσυνέδριο προβολής και προώθησης προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και παρουσίαση της Μακεδονικής Κουζίνας, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-Αντιπεριφέρεια Αγροτικής Οικονομίας, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, στις 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο «THE MET HOTEL» στη Θεσσαλονίκη.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και του γαστρονομικού τουρισμού, που θα επιτευχθεί μέσα από την ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των τοπικών προϊόντων της Μακεδονίας και την προβολή της εξέχουσας σημασίας τους στην αγροτική οικονομία και τη διατήρηση της γαστρονομικής πολιτισμικής κληρονομιάς.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν µε άµεσο τρόπο τα τοπικά προϊόντα της Κεντρικής Μακεδονίας, να κάνουν γευστική δοκιµή, να ενημερωθούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και να αναπτύξουν νέες συνεργασίες. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από επαγγελματίες και επιστήμονες του χώρου της γαστρονομίας, οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ώστε να προσδώσουν κύρος και αξία στον παραγωγικό ιστό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δράσεις προβολής της μακεδονικής κουζίνας με γευστικές δοκιμές προϊόντων της μακεδονικής γης, επιμορφωτικό σεμινάριο προβολής της ιστορίας και της εξέλιξης της μακεδονικής γαστρονομικής παράδοσης, καθώς και της αξίας του μακεδονικού συνταγολογίου. Στο μενού της εκδήλωσης θα περιλαμβάνονται συνταγές εμπνευσμένες από τις τοπικές παραδόσεις της Κεντρικής Μακεδονίας, στις οποίες θα χρησιμοποιηθούν προϊόντα που στο σύνολό τους παράγονται στις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής