breaking news Νέο

Πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων για τα «κόκκινα δάνεια» -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων για τα «κόκκινα δάνεια» -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Σε πλειοδοσία προεκλογικών υποσχέσεων χωρίς κανένα αντίκρισμα, που μάλιστα παραπέμπουν κυριολεκτικά σε απάτη με στόχο να υφαρπάξουν την ψήφο των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών, επιδίδονται ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Δείχνουν παράλληλα ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό, διογκώνεται και απασχολεί δεκάδες χιλιάδες.

- Η ΝΔ λέει ότι θα διατηρήσει το περιβόητο σχέδιο «Ηρακλής», που είναι η χαρά των τραπεζών και των funds. Είναι χαρακτηριστικό ότι με αυτό το σχέδιο αναμένεται μέσα στο 2023 οι πλειστηριασμοί να αγγίξουν τις 700.000!

- Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το ...σχέδιό του για τα «κόκκινα» δάνεια και το ιδιωτικό χρέος, σχέδιο που αγγίζει τα όρια της πρόκλησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουσιαστικά μίλησε για έναν νέο «νόμο Κατσέλη», τον οποίο ως κυβέρνηση είχε αλλάξει προς το χειρότερο, με το επιχείρημα ότι δεν προστάτευε την πρώτη κατοικία.

- Το ΠΑΣΟΚ μιλά για επαναφορά του νόμου Κατσέλη, που σε τελική ανάλυση δεν έδωσε καμία προστασία στην πρώτη κατοικία. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 το 1/3 των δανείων που είχαν ρυθυμιστεί «ξανακοκκίνισαν»...

Την ίδια στιγμή η αύξηση των επιτοκίων έχει φορτώσει με 2 και 3 δόσεις τον χρόνο τα χρεωμένα νοικοκυριά, κάτι που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε χιλιάδες νέα «κόκκινα» δάνεια. Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί, αφού το επόμενο διάστημα επίκειται και νέα αύξηση των επιτοκίων.

Η ιστορία των «κόκκινων» δανείων είναι πραγματικά πονεμένη για εκατομμύρια νοικοκυριά. Η στρατηγική για τα «κόκκινα» δάνεια την οποία υλοποιούν διαχρονικά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είναι η αιτία για τα δεινά τόσων οικογενειών, που ζουν όλη τους τη ζωή με την απειλή όχι μόνο να μείνουν στον δρόμο αλλά και να χάσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν. Μία στρατηγική που στις σημερινές συνθήκες συνδέεται άμεσα με τα αντιλαϊκά προαπαιτούμενα του υπερμνημονίου του Ταμείου Ανάκαμψης. Γιατί προϋπόθεση για την εκταμίευση των πακέτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι η συνέχιση της πολιτικής που θέλει να περάσουν τα «κόκκινα» δάνεια σε funds και να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί. Και αυτό είναι που κρύβουν επιμελώς ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η λύση- ως αποτέλεσμα των λαϊκών αγώνων αλλά και της αλλαγής του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων- βρίσκεται στη κατεύθυνση απαγόρευσης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ουσιαστικής ελάφρυνσης των λαϊκών οικογενειών, μεταξύ άλλων και με διαγραφή τόκων και μεγάλου μέρους του χρέους προς τις τράπεζες.

Οπότε όλα αυτά ας παρθούν υπόψη ως κριτήριο ψήφου στις ερχόμενες εκλογές!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής