breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Μ. Μαρκοβίτη “Τα τζόκεϊ καπέλα : Η εξαφάνιση του Άλεξ"

  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Μ. Μαρκοβίτη “Τα τζόκεϊ καπέλα : Η εξαφάνιση του Άλεξ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο του Μ. Μαρκοβίτη “Τα τζόκεϊ καπέλα : Η εξαφάνιση του Άλεξ

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου παρουσιάστηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου» της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και του βιβλιοπωλείου «Ηλιοτρόπιο», το βιβλίο του Μάριου Μαρκοβίτη «Τα τζόκεϊ καπέλα: Η “εξαφάνιση” του Άλεξ» των εκδόσεων «Επίκεντρο», το απόγευμα της Τετάρτης  26/4, στο φουαγιέ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών».

Επρόκειτο για μία ξεχωριστή εκδήλωση, μια ςκαι με αφορμή το συγκεκριμένο βιβλίο, αναδείχτηκαν πλευρές της «υπόθεσης Άλεξ», που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Στην παρουσίαση παρευρέθησαν ο αντιδήμαρχος Βέροιας Α. Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Δ. Πυρινός, εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» ο Δ/ντης Β’Θμιας κ.α

Για το βιβλίο μίλησαν, ο Νίκος Ζηλίκης, ομότιμος καθηγητής ψυχιατρικής παιδιού και εφήβου Α.Π.Θ., οι φιλόλογοι Δέσποινα Καρυπίδου και Αθηνά Παπαθανασίου, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου και συνταξιούχος σήμερα γιατρός, ψυχίατρος παιδιών και εφήβων,  Μάριος Μαρκοβίτης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Βούλα Κοτσάλου, βιβλιοθηκονόμος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Θ. Ζωγιοπούλου».

Από τους ομιλητές αναφέρθηκαν τόσο οι λογοτεχνικές αρετές του βιβλίου, όσο και μια σειρά ζητήματα ευρύτερης σημασίας, που θίγονται με επίκεντρο το «σχολικό εκφοβισμό».

 

Από την πλευρά ο συγγραφέας αναφέρθηκε ακολούθως σε μνήμες από τα παιδικά του χρόνια στη  Βέροια, που ξαναζωντανεύουν κάθε φορά που την περπατά, ενώ αναφορικά με το ρόλο του ως πραγματογνώμονα στην υπόθεση Άλεξ, τόνισε: «…Εμείς οι 5 πραγματογνώμονες δεν εμφανιστήκαμε ως τώρα πουθενά σε κανένα κανάλι, σε καμιά εφημερίδα. Δε δώσαμε καμία συνέντευξη και τηρήσαμε απόλυτα τη δεοντολογία του απορρήτου.  Αντίθετα με πολλούς άλλους ειδικούς, που το μεσημέρι έβλεπαν τα παιδιά και το βράδυ τα έβγαζαν στα κανάλια…». Και κατέληξε: " Το bullying σήμερα έχει αλλάξει μορφή, κάτι που προφητεύεται στο βιβλίο. Ότι θα γινόταν  δηλαδή ένα φαινόμενο που σήμερα εμφανίζεται στις μεγάλες πόλεις και κυρίως στην Αθήνα όχι μόνο ενδοσχολικά αλλά και εξωσχολικά, στις γειτονιές, στους δρόμους, στα γήπεδα…

Σήμερα μιλούμε πραγματικά για συμμορίες ανηλίκων, που δρουν με ωμότητα και σκληρότητα. Έχω την αίσθηση ότι το βιβλίο μου ατομικά και συλλογικά στη Βέροια άνοιξε ένα παραθυράκι, δίνοντας μία ευκαιρία να αρθεί εκείνο το μαύρο κλίμα των αρνητικών συναισθημάτων που είχαν συσσωρευτεί στην πόλη, που χαρακτηρίζεται ως πόλη των εγκλημάτων. Ένα τέτοιο μίασμα με τίποτα δεν αξίζει ούτε στην πόλη, ούτε στους κατοίκους της…".

Στη συνέχεια ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους, ενώ υπέγραψε τα βιβλία του.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής