breaking news Νέο

Αποκλειστική συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου : «Η Ημαθία έχει βιώσει την εγκατάλειψη από τη ΝΔ»

Αποκλειστική συνέντευξη της υποψήφιας βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φρόσως Καρασαρλίδου : «Η Ημαθία έχει βιώσει την εγκατάλειψη από τη ΝΔ»

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές της 21 Μαίου, η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ». Αναλυτικά όσα μας είπε : 

 

Τέταρτη εκλογική αναμέτρησή σας, ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ποιο ήταν το πολιτικό διακύβευμα του 2015 και ποιο σήμερα;

- To 2015 βρισκόμασταν κάτω από τις επιταγές της ΕΕ για την επιβολή των μνημονίων. Πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο εκείνη ήταν η έξοδος από τα μνημόνια, ώστε στη συνέχεια να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην ενίσχυση του εισοδήματος εργαζομένων και συνταξιούχων, στην ανακούφιση της μικρομεσαίας τάξης, στην στήριξη των αγροτών. Στη δημιουργία ενός κοινωνικού κράτους με έμφαση στην δημόσια υγεία, στη δημόσια παιδεία, στην κοινωνική πρόνοια. Η προσπάθεια αυτή ανακόπηκε με την επιστροφή της ΝΔ στην κυβέρνηση. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Διάλυση της δημόσιας υγείας, αυταρχικό κράτος των «επιτελικών», στήριξη μιας χούφτας ολιγαρχών, ανεξέλεγκτη αγορά, ακρίβεια στα ύψη. Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι αν θέλουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ή να έρθει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Με έμφαση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, τη χρηματοδότηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, την υποστήριξη της έρευνας και της καινοτομίας, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη ρύθμιση των χρεών των ιδιωτών.

 

Τα μεγάλα έργα δεν ήρθαν ποτέ στην Ημαθία. Μήπως είμαστε τελικά «τρύπα στη γεωγραφία» στην Αθήνα;

  • Τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας δεν ήρθαν στην Ημαθία γιατί για την κυβέρνηση ισχύει το κλισέ πως Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα, αλλά και τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών στην περιοχή του λεκανοπεδίου. Στην Ημαθία, το ενδιαφέρον των μεγαλοεπιχειρηματιών περιορίζεται στις ανεμογεννήτριες, με τα γνωστά ολέθρια αποτελέσματα για το βουνό μας. Αυτό που χρειάζεται η Ημαθία είναι έργα υποδομής για την φιλοπεριβαλλοντική τουριστική ανάπτυξη του Βερμίου, το έργο της σύνδεσης με την Εγνατία οδό που έχει βαλτώσει, το τελωνείο της Κουλούρας που λιμνάζει, έργα στον αγροτικό τομέα. Χρειάζεται επίσης να επανέλθουμε στην διεκδίκηση σημαντικών έργων για την Ημαθία, τη σιδηροδρομική Εγνατία που θα μας συνδέσει με τον “δρόμο του μεταξιού”, τον κάθετο οδικό άξονα με βόρεια Ευρώπη, που μειώνει κατά περίπου 50% το κόστος και τον χρόνο μεταφοράς των νωπών αγροτικών προϊόντων, το εμπορευματικό κέντρο στο στρατόπεδο Γκόνου. Έργα που αποτελούν προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Έργα που μαζί με άλλα, μικρότερα, θα δώσουν νέα ώθηση στην ανάπτυξη του νομού μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Ημαθιωτών. Για ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για την Ημαθία, για έναν τόπο πιο ανθεκτικό στις προκλήσεις που έρχονται.

 

Στόχος σας προφανώς η πρωτιά στην περιφερειακή μας ενότητα. Το κλίμα είναι θετικό για το ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κυβερνητική περίοδο της ΝΔ;

- Η Ημαθία έχει βιώσει και αυτή την εγκατάλειψη από την ΝΔ και την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Αναφέρθηκα στα έργα υποδομής, επιτρέψτε μου να αναφερθώ εν συντομία και στις κοινωνικές δομές του τόπου μας. Οι παροχές του κράτους δεν συμβαδίζουν με τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών, με αποτέλεσμα τα προνοιακά ιδρύματα της Ημαθίας να οδηγούνται σε οικονομική ασφυξία. Η λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο νομό, ένα έργο το οποίο εξαρχής βρέθηκε πολύ ψηλά στην ατζέντα μου και για το οποίο είχαμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση, έργο για το οποίο αυτονόητα απαιτείται συστράτευση των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της Ημαθίας, έχει παγώσει. Θέλω να θυμίσω επίσης πως στην Ημαθία ολοκληρώθηκαν 640 πλειστηριασμοί ακινήτων και α’ κατοικίας εντός του 2022. Και να διευκρινίσω πως η πρώτη κατοικία προστατεύθηκε νομοθετικά καθόλη την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Επανέρχομαι, λοιπόν, στο ερώτημα σας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα την 21η Μαΐου και αυτό είναι το μήνυμα που δέχομαι καθημερινά κατά την περιοδεία μου σε κάθε γωνιά της Ημαθίας. Ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει το πάρτυ δεκαετιών που πτώχευσε την χώρα. Έχει βιώσει τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της ΝΔ με την ακρίβεια, την κατάρρευση του συστήματος Υγείας, την εκδικητική στάση απέναντι στους εργαζόμενους, την επίθεση στο δημόσιο σύστημα Παιδείας, τη συρρίκνωση του πραγματικού εισοδήματος. Με την ψήφο του θα δώσει τη δική του απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις αλαζονικές του επιλογές, πάντα υπέρ των λίγων, αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρώτο κόμμα στην Ημαθία.

 

Η απλή αναλογική που ψηφίσατε, αναζητά συνεργασίες. Είστε αισιόδοξη ότι θα προκύψουν, αν σας επιλέξουν ως πρώτο κόμμα οι πολίτες;

- Πιστεύω ότι μια κυβέρνηση προγραμματικής συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων θα μπορούσε να είναι και βιώσιμη και μακράς πνοής. Και κυρίως, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας, αλλά και να βρει ευρύτατες συναινέσεις σε ένα πρόγραμμα θεσμικών τομών και μεταρρυθμίσεων. Σήμερα υπάρχουν οι δυνάμεις και ένα ευνοϊκό κλίμα για μια τέτοια προγραμματική σύγκλιση.

 

Γιατί να ψηφίσουν τη Φρόσω Καρασαρλίδου οι ψηφοφόροι της Ημαθίας;

- Διετέλεσα για εξίμισι χρόνια βουλευτής Ημαθίας. Στο διάστημα αυτό ήμουν παρούσα σε κάθε πρόβλημα του νομού μας. Δεν σταμάτησα στιγμή να φέρνω σε κεντρικό πολιτικό σημείο τα αιτήματα των αγροτών, των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων. Εργάστηκα σκληρά ώστε να εκπροσωπώ τους πολίτες του τόπου μας με τη μεγαλύτερη πληρότητα και συνέπεια. Συνεργάστηκα με τον αντιπεριφερειάρχη, τους δημάρχους, με κάθε θεσμικό φορέα και κάθε πολίτη, με γνώμονα πάντα το καλό της Ημαθίας, στην κοινή προσπάθεια όλων μας για την ευημερία του τόπου μας. Έτσι θα συνεχίσω και στη νέα Βουλή. Θα συνεχίσω να μάχομαι ώστε να ατενίζουν οι νέες και οι νέοι την επόμενη μέρα με αισιοδοξία, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με εντιμότητα, συνέπεια, ειλικρίνεια και πίστη για μια καλύτερη κοινωνία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής