breaking news Νέο

Συνάντηση στελεχών του ΣΚ Βέροιας με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων και ΔΥΠΑ

Συνάντηση στελεχών του ΣΚ Βέροιας με τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων και ΔΥΠΑ

Συνάντηση δικτύωσης και συνεργασίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη 3 Μαΐου, στο Δημαρχείο Βέροιας, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων Δ. Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα, η κοινωνική λειτουργός κ. Χαρούλα Νατσιοπούλου και η νομική σύμβουλος κ. Σταυρούλα Λυμούση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ. Βέροιας, με τον Αναπλ. Προϊστάμενο της ΔΥΠΑ Βέροιας κ. Γιώργο Σοφιανίδη και τους Προέδρους των Εμπορικών Συλλόγων Βέροιας, κ. Αθηνά Τσιπουρίδου, Νάουσας, κ. Άγγελο Κάλλη και Αλεξάνδρειας, κ. Γιώργο Δημητριάδη.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την παροχή εργασιακής συμβουλευτικής σε άνεργες γυναίκες από το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και η συνεργασία μεταξύ των φορέων στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ για την απασχόληση 3.000 ανέργων, στο οποίο εντάσσονται γυναίκες θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα. Η επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό του 75% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτερο όριο τα 700 ευρώ μηνιαίως. Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

Τα μέρη ευελπιστούν στη διεύρυνση της συνεργασίας τους, με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στην προσπάθειά τους να επανενταχτούν στην αγορά εργασίας.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής