breaking news Νέο

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας έρχεται με 26 συμμετοχές από 23 έως 26 Αυγούστου 2023

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Δήμου Βέροιας έρχεται με 26 συμμετοχές από 23 έως 26 Αυγούστου 2023

Το 6ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας και της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής, πραγματοποιεί και φέτος ο Δήμος Βέροιας, από τις 23 Αυγούστου έως και τις 26 Αυγούστου 2023, με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα έχουν αναφορά στη γαστρονομία και δράσεις με κοινωνικό χαρακτήρα. Ο σχεδιασμός και οι δράσεις του παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη τύπου, που δόθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαϊου 2023.

Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Βέροιας Κων/νος Βοργιαζίδης, αφού ευχαρίστησε όσους δουλεύουν για τη σημαντική αυτή διοργάνωση, ανέφερε πως : «Η ετήσια εκδήλωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού αναδεικνύει την περιοχή μας σε επίπεδο κουλτούρας και πολιτισμού με το πάντρεμα των φυλών και μεταλαμπαδεύει τον πολιτισμό στους νεότερους» και σημείωσε πως οι οι εκλογικές αναμετρήσεις δεν επιτρέπουν να συμβεί κάτι μεγαλύτερο.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και αντιδήμαρχος Τουρισμού, Λάζαρος Ασλανίδης, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες και τους χώρους διεξαγωγής του 4ήμερου Φεστιβάλ και παρουσίασε τα 9 άτομα, που αποτελούν την Οργανωτική Επιτροπή και η οποία απαρτίζεται από τους:

Πρόεδρος: Ασλανίδης Λάζαρος

Μέλος: Ρίζος Κώστας πρόεδρος ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Μέλος: Τσιλογιάννης Γιώργος πρόεδρος τοπικής κοινότητας Δήμου Βέροιας

Μέλος: Σαρημιχαηλίδης Παύλος

Μέλος: Μητρόπουλος Βαγγέλης

Μέλος: Ανεσίδου Σταθούλα

Μέλος: Ιντεβίδης Αρχιμήδης

Μέλος: Παπά Σοφία, πρόεδρος τοπικής κοινότητας Αγ. Μαρίνας

Μέλος: Καραγιάννη Μαρία, Πρόεδρος συλλόγου Τριλόφου

 

Το Παραδοσιακό Φεστιβάλ Χορού που γίνεται 6 ετών και αποτελεί πλέον θεσμό για το Δήμο Βέροιας, σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιδημάρχου Τουρισμού, μετά το αυξημένο ενδιαφέρον συμμετοχής Πολιτιστικών Συλλόγων, από τριήμερο φέτος γίνεται τετραήμερο και θα διεξαχθεί με 23 συμμετοχές από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, 2 από άλλες πόλεις της Ελλάδας, που δεν έχουν ακόμη αποφασιστεί και μία από το εξωτερικό, με υποψήφιες χώρες την Κύπρο, τη Σερβία και τη Βουλγαρία, με 6-7 χορευτικά συγκροτήματα την ημέρα.

Η εναρκτήρια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Αυγούστου στην πλατεία Ωρολογίου Βέροιας. Την Πέμπτη 24 Αυγούστου, δεύτερη μέρα του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Νικομήδειας. Την Παρασκευή 25 Αυγούστου στο Εργοχώρι (δεν έχει αποφασιστεί ακόμη ο χώρος) και λήξη το Σάββατο 26 Αυγούστου στη συνοικία του Προμηθέα (Εβραίϊκα), με παράλληλο στήσιμο περιπτέρων γαστρονομίας, όπου ο κάθε Σύλλογος θα παρουσιάσει παραδοσιακά εδέσματα.

Τη δυσκολία λόγω των εθνικών εκλογών και των επερχόμενων δημοτικών, αλλά και των πολλών εκδηλώσεων της ΚΕΠΑ τόνισε και ο Λάζαρος Ασλανίδης: «Όλα είναι προς εξέλιξη, εμείς θα βολέψουμε το δικό μας κομμάτι και θα αναδείξουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο τρόπο».

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος αναφέρθηκε στις καλές αναμνήσεις και την τέλεια αίσθηση που του έχει αφήσει η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού, σημειώνοντας πως έχουμε περιθώρια να το ανεβάσουμε. «Η προσπάθειά μας θα είναι προς αυτή την κατεύθυνση μέχρι να φτάσουμε στο τέλειο. Σκοπός της ΚΕΠΑ είναι να να στηρίζει τους πολιτιστικούς συλλόγους και να πορεύεται παράλληλα. Πιστεύω να έχουμε και φέτος ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

Στη μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα των πολιτιστικών συλλόγων και στο φετινό Φεστιβάλ αναφέρθηκε ο Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ενώ ο υπεύθυνος για τους εθελοντές, Μητρόπουλος Βαγγέλης, αναφέρθηκε στις καλές στιγμές και στην πολύ καλή συνεργασία που γνώρισε μέσα από την εμπειρία της διοργάνωσης αυτής. «Κάθε χρόνο αυξάνονται οι συμμετοχές σε αυτόν το θεσμό και δεν επιτρέπεται να μη δίνουμε πάλι χαρά στον κόσμο του Δήμου Βέροιας. Πέντε χρόνια στον τομέα των εθελοντών βλέπω πως και φέτος η συμμετοχή είναι μεγάλη. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε αυτές τις επιτυχίες και εύχομαι να είναι το ίδιο πετυχημένη και η φετινή διοργάνωση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής