breaking news Νέο

Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελου Τόλκα : «Θέλουμε μια προοδευτική, φιλολαϊκή κυβέρνηση, με τα συμφέροντα των πολλών»

  • Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελου Τόλκα : «Θέλουμε μια προοδευτική, φιλολαϊκή κυβέρνηση, με τα συμφέροντα των πολλών»
  • Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Άγγελου Τόλκα : «Θέλουμε μια προοδευτική, φιλολαϊκή κυβέρνηση, με τα συμφέροντα των πολλών»

Στη συχνότητα της διαδικτυακής τηλεόρασης της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ και στις ΑΝΑ...κρίσεις με το Θόδωρο Ελευθεριάδη βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 4ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας με το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Άγγελος Τόλκας. Η συνέντευξη μεταδόθηκε «ζωντανά» και στο «Ράδιο Αιχμή- 102,8», ενώ μπορείτε να την παρακολουθήσετε σε μαγνητοσκόπηση στο site μας, www.imerisia-ver.gr και στο κανάλι μας στο youtube (https://www.youtube.com/live/ZJCGTAhGC_8?feature=share). 

O πρώην υπουργός και βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έκανε λόγο για μια Ημαθία με πολλά προβλήματα, που έχει φτωχοποιηθεί και σε αυτό συνέβαλε αρνητικά η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. 

Επίσης επιτέθηκε στους υποψηφίους βουλευτές της ΝΔ στην περιφερειακή μας ενότητα, λέγοντας ότι παρουσιάζουν μια άλλη «πραγματικότητα» με πολλές στρεβλώσεις.

Στο ζήτημα του «κάθετου άξονα» κατηγόρησε και τη διοίκηση της ΠΚΜ, που έχει καταβολές στη ΝΔ, τονίζοντας ότι στην Ημαθία δεν είδαμε κανένα σχεδιαζόμενο έργο από το Ταμείο Ανάκαμψης, τη στιγμή που η Πέλλα ενέταξε τον άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας.

«Το 2019 οι τοπικοί βουλευτές της ΝΔ υποσχέθηκαν τα πάντα. Σήμερα τάζουν τα ίδια. Είναι μαλωμένοι με την αλήθεια».

Στον τομέα της υγείας, ο κ. Τόλκας είπε ότι είναι ψέμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καλή διοίκηση, αφού η Ελλάδα ήταν πρώτη σε αριθμό θανάτων σε επίπεδο Ευρώπης, ενώ στην Ημαθία έφτασαν στους 600.

Σε κεντρικό επίπεδο αναφέρθηκε στις έξι εθνικές προτεραιότητες, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι αξιολογημένο και είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί Μητσοτάκη περί 60 δις ευρώ. «Το πρόγραμμα είναι συγκεκριμένο και σύμφωνα με τις δυνατότητες της εθνικής μας οικονομίας. Η ΝΔ έχει κάνει απευθείας αναθέσεις ύψους 8 δις. ευρώ. Τα μεγάλα κανάλια ευνοήθηκαν από την κυβέρνηση, ενώ σταμάτησαν να πληρώνουν για τις άδειες, το διαγωνισμό των οποίων είχαμε κάνει ως κυβέρνηση. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 η κυβέρνηση μάζεψε 7 δις από έμμεσους φόρους. Δεν μείωσε το ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, ούτε τον ειδικό φόρο στα καύσιμα. Ο φτωχός πληρώνει τα ίδια με τους πλούσιους», είπε ο κ. Τόλκας.

Για την επόμενη μέρα των εκλογών της 21ης Μαίου ο υποψήφιος βουλευτής είπε : «Θέλουμε μια κυβέρνηση φιλολαϊκή και προοδευτική, που θα ταυτίζεται με τα συμφέροντα των πολλών. Η ΝΔ έχει φτωχοποιήσει τη μικρομεσαία επιχείρηση».

Ο κ. Τόλκας αναφορικά με τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία είπε ότι είναι να ξεπεράσει το 30%, κάνοντας την εκτίμηση ότι το κόμμα Βελόπουλου σημειώνει μεγάλη εκλογική ζημιά στη ΝΔ στην περιφερειακή μας ενότητα. Χαρακτήρισε ως ισχυρό το τοπικό βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. «Διεκδικούμε με αξιώσεις την πρωτιά. Είναι «μπαγιάτικο» να συζητάμε για τελωνείο στην Κουλούρα, αντί να κάνουμε ένα δυναμικό οικονομικό, διαμετακομιστικό κέντρο».

Για τα θέματα που ταλανίζουν τους αγρότες μας τόνισε ότι είναι υποκριτικό οι βουλευτές της ΝΔ να «τρέχουν» στα κτήματα. «Αυτά έπρεπε να τα κάνει ο ΕΛΓΑ. Πρέπει να πάμε ένα βήμα παρακάτω, συνδυάζοντας νέες δυναμικές καλλιέργειες σε σχέση με την κλιματική αλλαγή. Η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και η δική μου είναι η επόμενη μέρα να μας βρει με τη δύναμη των πολλών στη διακυβέρνηση της χώρας», κατέληξε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής