breaking news Νέο

«Κοινός Τόπος» : «Στις κυβιστήσεις παίζετε χωρίς αντίπαλο κ. Καρανικόλα!»

«Κοινός Τόπος» : «Στις κυβιστήσεις παίζετε χωρίς αντίπαλο κ. Καρανικόλα!»

«Η παράταξη μας ποτέ δεν επιδόθηκε σε κυβιστήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που διεκδικούμε εκ νέου την ψήφο των συνδημοτών μας. Διότι πιστεύουμε ότι αυτός ο τόπος έχει ανάγκη από αλήθειες και σοβαρή αντιμετώπιση των πραγμάτων και όχι από κινήσεις εντυπωσιασμού, θεωρίες, ψέματα και παραπλάνηση.

Προτού λοιπόν εμείς προτείνουμε αυτό που θεωρούμε ορθή και κατάλληλη λύση είχαμε φροντίσει να ενημερωθούμε από την αρμόδια εκπρόσωπο της Ε.Φ.Α Ημαθίας.

Λυπούμαστε ειλικρινά που η Διοίκηση του Δήμου Νάουσας έχει επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο προκειμένου να ξεγελάσει τους πολίτες αυτού του τόπου ότι ενδιαφέρεται για την ουσιώδη ανάπτυξη. Το μοναδικό ενδιαφέρον του αρανικόλα είναι να το παίζει πρωταγωνιστής με πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού χωρίς να έχει κανένα πραγματικό όραμα και σχεδιασμό. Επαναπαύτηκε σε μια επιτυχημένη παρέμβαση του κυρίου Βεσυρόπουλου και πέτυχε, ομολογουμένως, να την οικειοποιηθεί στο έπακρο. Τώρα όμως που αποκλειστική αρμοδιότητα του  είναι το μείζον θέμα της εύρεσης κατάλληλου χώρου για το Αριστοτέλειο Αρχαιολογικό Κέντρο Μίεζας, τι κάνει;

 

Όπως προκύπτει λοιπόν ξεκάθαρα από την απάντηση της κυρίας Κοτταρίδη ο Δήμος Νάουσας πρότεινε χώρους για την μετεγκατάστασή και τη δημιουργία του «Αριστοτέλειου Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας», οι οποίοι είναι παντελώς ακατάλληλοι. Μάλιστα τεκμηριώνει αναλυτικά τους λόγους της ακαταλληλότητας.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  • Λόγγου Τουρπάλη κτίριο Δ: «Με δεδομένο ότι πρόκειται για αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου, εκτιμάται ότι το κόστος πλησιάζει περ. τα 900.000,00 – 1.000.000,00 € και, εάν εξασφαλιστεί συνεχής ροή χρηματοδότησης, ο απαιτούμενος χρόνος υπολογίζεται σε 3-4 έτη. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το συγκεκριμένο κτήριο ΔΕΝ πληροί τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του Αριστοτέλειου Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας, διότι δεν καλύπτει ούτε καν τις υφιστάμενες ανάγκες αποθήκευσης ευρημάτων».
  • ΛΟΓΓΟΥ ΤΟΥΡΠΑΛΗ ΚΤΗΡΙΟ Α-Β: «Οι αρμόδιοι του Δήμου ανέφεραν ότι η προσφορά τους αφορά στην παραχώρηση μόνο του ισογείου χώρου και μάλιστα μόνον για εκπαιδευτικές δράσεις της ΕΦΑ καθώς στο πατάρι, το οποίο δεν είναι δυνατόν να απομονωθεί από το ισόγειο, πρόκειται να φιλοξενηθούν εκπαιδευτικές χρήσεις (ΙΕΚ κλπ). Υπό αυτές τις προϋποθέσεις προφανώς το συγκεκριμένο κτήριο ΔΕΝ πληροί τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του Αριστοτέλειου Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας.»
  • ΚΤΗΡΙΟ ΒΕΤΛΑΝΣ: «Στο υπόγειο που προτείνεται από τον Δήμο για την αποθήκευση των αρχαιοτήτων ‘στεγάζονται’ οι κάδοι απορριμμάτων του Δήμου (!!!). Το σύνολο του κτηρίου χρήζει ριζικής αποκατάστασης. .... Είναι προφανές ότι το κτήριο ΒΕΤΛΑΝΣ ΔΕΝ πληροί σε καμία περίπτωση ούτε το ελάχιστο των προϋποθέσεων για την εγκατάσταση του Αριστοτέλειου Αρχαιολογικού Κέντρου Μίεζας.»
  •  ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΚΜΑΚΙΔΗ: «Πρόκειται για κτήριο που δεν ανήκει στον Δήμο. Δεν κατέστη δυνατή η αυτοψία στο εσωτερικό του. Αναφέρθηκε ότι ο Δήμος θα μπορούσε να ξεκινήσει διαδικασίες με τράπεζες για να το αποκτήσει και να το παραχωρήσει. Προφανώς στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης».

 

Αυτή είναι η διάθεση συνεργασίας και εξεύρεσης της μέγιστης δυνατής λύσης;

Να προτείνετε χώρους ακατάλληλης διαμόρφωσης, που δεν ανήκουν καν στον Δήμο Νάουσας ή χώρους που φιλοξενούν τους κάδους απορριμμάτων;

Να υποβαθμίζετε το εγχείρημα προτείνοντας παραχώρηση χώρου μόνο για εκπαιδευτικές δράσεις της Ε.Φ.Α;

Οι θέσεις σας αποτυπώνονται στο έγγραφο της κυρίας Κοτταρίδη και πλέον ουδείς  μπορεί να αμφιβάλει για την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζετε την κατάσταση.

 

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν εκ νέου την  πρόταση μας.

Μόνο και εάν υπάρξει σωστή και τεκμηριωμένη ενημέρωση μας από τους μοναδικούς αρμόδιους -και όχι από εσάς κύριε Δήμαρχε- ότι δεν είναι δυνατή η συστέγαση της Σχολής Αστυφυλάκων με την Εφορία Αρχαιοτήτων, τότε και μόνο τότε προτείνουμε να παραχωρηθεί το κεντρικό κτίριο των εγκαταστάσεων Λόγγου Τουρπάλη, ΟΛΟΚΛΗΡΟ και όχι μόνο το ισόγειο, όπως προτείνατε στην Ε.Φ.Α,, και κατά πλήρη χρήση, για να στεγαστεί εκεί το Αρχαιολογικό Κέντρο της Μίεζας.

Προβάλετε την εικόνα μας ισχυρής διοίκησης με σθεναρή πολιτική βούληση και μας κατηγορείτε για πολιτική κυβίστηση.

Σας απαντούμε ότι είστε ένα έρμαιο των φιλοδοξιών σας και της αδήριτης ανάγκης σας να είστε συνεχώς στο προσκήνιο με κινήσεις εντυπωσιασμού και χωρίς καμιά ουσιαστική πρόταση για το μέλλον αυτού του τόπου».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής