breaking news Νέο

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το με αριθμό 182 τεύχος του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το με αριθμό 182 τεύχος του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ

Εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το με αριθμό 182 τεύχος του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ που εκδίδει η Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας «Αναστάσιος Μιχαήλ ο Λόγιος» με πλούσια και ενδιαφέρουσα (όπως πάντοτε) ύλη. Το τεύχος αυτό είναι του Ιανουαρίου- Μαρτίου 2023 (το περιοδικό είναι τριμηνιαίο) και αναφέρεται στην απώλεια του καθηγητή Μανώλη Βαλσαμίδη για τον οποίο γράφει η Δήμητρα Τζάκη - Μπεσλίκα.

Άλλες εργασίες είναι των: Τάκη Μπαϊτση: Κάποτε οι αποκριές στη Νάουσα. Πέτρου Στοϊδη: Εμμ. Βαλσαμίδης, ο δάσκαλός μας στον πολιτισμό και στα γράμματα. Ελπίδας Πιττάκη: Τα μυστικά του καρναβαλιού της Νάουσας. Βάλιας Αμοιρίδου - Γιώργου Αδαμίδη: Το Κέντρο Βιομηχανικής Κληρονομιάς Νάουσας - Έρια. Δήμητρας Τζάκη - Μπεσλίκα: «Η Νάουσα μέσα από τις εφημερίδες 1875-1940» βιβλιοπαρουσίαση του Α' τόμου του βιβλίου του Θεόδωρου Ζιώτα. Ρένας Κύρκα: Μια ιστορία από την κατοχή (διήγημα).

Στις επιστημονικές σελίδες γράφουν οι: Αθαν. Τσαντάρης (καθηγητής Γενετικής ΑΠΘ): Η εν υπνώσει αναπτυξιακοί γίγαντες και το…βιάγκρα, Χαρίτων Τομπουλίδης (αστρονόμος - αστροφυσικός): Κβαντομηχανική (επιστήμη ή φιλοσοφία ή και τα δύο;) καθώς και άλλη ενδιαφέρουσα ύλη.

Το περιοδικό διατίθεται σε συνδρομητές και στη Βέροια από το βιβλιοπωλείο «Επίκαιρο» (Βενιζέλου 36).

Αντιπρόσωπος του περιοδικού στη Βέροια είναι ο Γιάννης Καρατσιώλης - Μητροπόλεως 45, τηλ. 2331060331 και 6944670719.

 

Ι.Α.Κ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής