breaking news Νέο

Ενημέρωση για τη νέα νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Δήμο Αλεξάνδρειας

Ενημέρωση για τη νέα νομοθεσία για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το Δήμο Αλεξάνδρειας

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και κάθε ενδιαφερόμενο ότι στο ΦΕΚ 1723/2017 τεύχος Β δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ 16228/2017, σύμφωνα με την οποία αλλάζει τόσο η διαδικασία αδειοδότησης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και η επιβολή διοικητικών μέτρων για διάφορες παραβάσεις. Ειδικότερα στο άρθρο 14 της ΚΥΑ αυτής προβλέπεται η επιβολή διοικητικών προστίμων σε κάθε περίπτωση που κάποιο κατάστημα θα βρεθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ή γνωστοποίηση, χωρίς άδεια μουσικής ή γνωστοποίηση χρήσης μουσικής κ.α.

Τα πρόστιμα υπολογίζονται με συντελεστή βάσης 100€, συντελεστή βαρύτητας της παράβασης από 1 έως 6 ανάλογα με το είδος της παράβασης και συντελεστή μεγέθους της επιχείρησης από 1 έως 8, ανάλογα με τη δυναμικότητα για τα καταστήματα με τραπεζοκαθίσματα και ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ή παροχής υπηρεσιών. 

Για παράδειγμα, εάν μια καφετέρια με συνολική δυναμικότητα 50 εξυπηρετούμενα άτομα βρεθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια ή γνωστοποίηση λειτουργίας το πρόστιμο θα είναι 3.600 € κι επιπλέον το κατάστημα θα σφραγιστεί, ενώ εάν έχει άδεια λειτουργίας ΚΥΕ αλλά δεν έχει άδεια ή γνωστοποίηση για τη μουσική, δεν σφραγίζεται αλλά θα επιβληθεί πρόστιμο 1.800 €.

Τονίζουμε ότι σε περίπτωση βεβαίωσης της ίδιας παράβασης εντός δύο ετών από την πρώτη φορά, το πρόστιμο προσαυξάνεται κατά 50%.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την απαγόρευση του καπνίσματος, εάν βεβαιωθούν τέσσερις παραβάσεις για το κάπνισμα σε κάποια επιχείρηση, εκτός από το πρόστιμο που επιβάλλεται, αφαιρείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του και σφραγίζεται για 10 μέρες. Εάν βεβαιωθούν πέντε παραβάσεις των διατάξεων αυτών αφαιρείται οριστικά η άδεια λειτουργίας και σφραγίζεται το κατάστημα.

Εφιστούμε την προσοχή όλων των ενδιαφερομένων, με την παράκληση να τηρείται η νομοθεσία, διότι σε περίπτωση βεβαίωσης παραβάσεων από οποιαδήποτε ελεγκτική Αρχή, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να επιβάλει τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται.

 

Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής