breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Γιατί Σύριζα!! - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Γιατί Σύριζα!! - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνετε, τα πράγματα είναι απλά, απλούστατα. Στην κυβέρνηση πρέπει να βρίσκονται πάντα δημοκράτες αναντάμ παπαντάμ. Είναι οι άνθρωποι, που, όταν αναλαμβάνουν μια δουλειά, τη βγάζουν μέχρι πέρα, κι ακόμα παρά πέρα. Παλιά είχαν στο αίμα τους μεγάλες προσωπικότητες, που τους μείνανε χαραγμένες στη μνήμη της ψυχής τους. Έρικ Χόνεκερ ας πούμε, ο άνθρωπος που κρατούσε απ’ έξω τους φασίστες από το τείχος του Βερολίνου. Μέσα ζούσε το Δημοκρατικό πνεύμα και ο θάνατος της κάλπης. Πενήντα χρόνια αποχή από τις εκλογές, τις διαδηλώσεις, τις διαμαρτυρίες και τις φωνασκίες. Τα πάντα σε μία νεκρική Δημοκρατική σιγή. Ερχόμαστε στα κοντινά μας. Αλβανία, γεμάτη στα βουνά και τους κάμπους από τσιμεντένια πυροβολεία, abri τα λένε στα Γαλλικά. Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή τους καπιταλιστές εισβολείς. Τρέχανε τα σάλια μας και θέλαμε να πάρουμε τον πλούτο τους. Εκείνοι δεν μας άφησαν ποτέ. Ήταν πάντα έτοιμοι να θυσιαστούν ή να ορμήσουν, φεύγοντας προς  Ελλάδα και Ιταλία. Άντε πάμε τώρα στην όμορφη χώρα του Δράκουλα, πάμε στη Ρουμανία. Κι εκεί υπήρχε η αποχή από τις εκλογές, γι’ αυτό και δεν έκαναν ποτέ. Δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις κι εκεί στην εξουσία και αυτοκίνητα υψηλής τεχνογνωσίας (Dacia). Ξεκίναγαν δέκα μαζί, για να φτάσει τουλάχιστον το ένα. Στην κατηφόρα όμως σπάνια τα συναγωνίζονταν τα Δυτικά αυτοκίνητα, ανέπτυσσαν τεράστιες ταχύτητες.

Εμείς  στη ριζοσπαστική Αριστερά προερχόμαστε από αυτά τα νάματα και ανήκουμε στις Δημοκρατικές προοδευτικές δυνάμεις, που ερχόμενοι στην εξουσία, όπως και εκείνοι οι οραματιστές, θα συντρίψουμε τις ακριβές τιμές των Super Markets με παράλληλη αύξηση των μισθών σε απίστευτα υψηλά επίπεδα, με κίνδυνο να αναζητήσουν στην πατρίδα μας μια νέα καριέρα πολλοί κάτοικοι της Ελβετίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Εδώ σίγουρα θα δυσκολευτούμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα, γιατί ήδη έχουμε υπογράψει σύμβαση με το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές. Γι’ αυτό άλλωστε τους μοιράσαμε και εκλογικά βιβλιάρια, προκειμένου να αποφασίσουν αν θέλουν να συμμετάσχουν και στην Κυβέρνηση. Ο φράχτης στον Έβρο και όπου αλλού υπάρχει εμπόδιο, θα τεθεί στην κρίση των εκλογέων του Ισλαμαμπάντ  και της Λαχώρης. Τη σύμφωνη γνώμη τους με αυτή του μεγαλοϊδιοκτήτη ακινήτων κ. Παπαδημούλη θεωρούμε εκ των προτέρων βεβαία.

Ευρώπη και Ασία θα βρουν επομένως το σωστό βηματισμό τους στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου ενώπιον των προέδρων των δύο χωρών μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Θα δημιουργηθεί επιτέλους η λεγόμενη Ινδοευρωπαϊκή φυλή, που τόσο αμφισβητούσαν επί αιώνες οι Αριστοτέληδες και οι Κολοκοτρώνηδες. Θα σκουρύνουν και τα παιδιά μας. Συμμαχία Ελλαδιστάν-Πακιστάν ίσως και το Τατζικιστάν. Ας το τολμήσουμε και ας μη στερήσουμε τη δυνατότητα στον κ. Παπαδημούλη να εισπράττει εσαεί την Ευρωκοινοβουλευτική του αποζημίωση. Τη δικαιούται, δούλεψε πολύ στη ζωή του. Χρόνια πάλευε με νύχια και με δόντια να μη γίνει ο φράχτης. Ας ξεκουραστεί.

Όσον αφορά τον πρόεδρό μας Αλέξη, ετοιμάζεται να διευρύνει το γνωστικό του αντικείμενο, παρακολουθώντας εντατικά την Αγγλική γλώσσα και τη γλώσσα των Σουαχίλι!!

Το Δημοκρατικό τόξο θα είναι σωστό να διευρυνθεί και με τη συμμετοχή στις εκλογές αντιπροσώπων και από το Δημοκρατικό κόμμα των αδελφών Κάστρο της Κούβας και του επίσης Δημοκράτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Ούν. Άμα ξαναδείτε κάλπη, να μου γράψετε στη γνωστή διεύθυνση του Αγίου Πέτρου στο γνωστό παράδεισο των Χριστιανών.

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής