breaking news Νέο

ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : Ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζεται στο Facebook ενώ οι μικροί και οι νέοι “απορρίπτονται”

  • ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : Ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζεται στο Facebook ενώ οι μικροί και οι νέοι “απορρίπτονται”
  • ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ : Ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζεται στο Facebook ενώ οι μικροί και οι νέοι “απορρίπτονται”

Εκατοντάδες υποψήφιοι και μικρά κόμματα προσπαθούν εδώ και εβδομάδες να κάνουν γνωστή την υποψηφιότητα και το πρόγραμμά τους μέσω των κοινωνικών δικτύων και κυρίως του Facebook, του μεγαλύτερου και πολυπληθέστερου κοινωνικού δικτύου που λειτουργεί στη χώρα μας.

Θα ήταν ένας προσβάσιμος τρόπος, σχετικά φτηνός και πραγματικά δημοκρατικός για να προωθηθούν στο ευρύ κοινό νέες πολιτικές προτάσεις και νέοι άνθρωποι ...αν δούλευε. Γιατί, όπως φαίνεται, η πρακτική που ακολουθεί το Facebook είναι φτιαγμένη για να εξυπηρετεί μόνο τα μεγάλα και ήδη γνωστά κόμματα και μόνο τους ήδη γνωστούς και οργανωμένους υποψήφιους και να εξαφανίζει όλους τους υπόλοιπους.

Αυτό συμβαίνει γιατί για να ενεργοποιήσει ένας υποψήφιος μια “χορηγούμενη δημοσίευση” σχετική με “κοινωνικά θέματα, τις εκλογές, τα δάνεια ή την πολιτική” (όπως αναφέρεται) το Facebook ζητά νομιμοποιητικά έγγραφα (φωτογραφία ταυτότητας ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο κλπ) και στη συνέχεια… ΔΕΝ τα κάνει δεκτά, προφασιζόμενο αδιευκρίνιστο πρόβλημα. Οπότε ο υποψήφιος χάνει τη δυνατότητα να προωθήσει την προσπάθειά  και τους στόχους του.

Είναι αμέτρητα τα περιστατικά υποψηφίων και αρχηγών κομμάτων που έχουν ανεβάσει τα παραπάνω έγγραφα με κάθε δυνατό τρόπο, με φωτογραφίες και σκαναρίσματα υψηλής ανάλυσης, με pdf επίσημων εγγράφων και άλλους τρόπους, λαμβάνοντας πάντα την ίδια απάντηση: “το έγγραφο ταυτοποίησης απορρίφθηκε”. Μάλιστα, όταν κάποιος προσπαθήσει πολλές φορές, λαμβάνει προειδοποίηση πως "αν συνεχίσετε να προσπαθείτε, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί”.

Ελέγχοντας τα παραπάνω, διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι των εκλογών, κατέληξαν τελικά να κάνουν δημοσιεύσεις μόνο προς το υπάρχον δίκτυο φίλων που έχουν στήσει και να μην επιχειρούν να γίνουν γνωστοί σε περισσότερους. Αυτό συμφέρει ολοφάνερα εκείνους που έχουν βουλευτικά γραφεία, μισθούς και κομματικούς στρατούς, ενώ εξαφανίζει τους νέους και τους μικρούς.

Κάποιοι βέβαια είναι υπεράνω όλων αυτών...

 
Αυτή η κατάσταση είναι μια ακόμη ντροπή του πολιτικού συστήματος, ντροπή εκείνων που ελέγχουν τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, και ντροπή όλων μας, που επιτρέπουμε τέτοιες καταστάσεις να μας ελέγχουν και να μας καθοδηγούν συνειδητά και υποσυνείδητα.

Μόνο με πολιτική αλλαγή σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας, από την Οικονομία μέχρι τα Social Media και με σκληρό αγώνα των πολιτών, θα επανέλθει η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής