breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νάουσα

Ανακοίνωση της Τ.Ε. Ημαθίας του ΚΚΕ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νάουσα

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές κατέφθασε  στη Νάουσα το "τραίνο της σταθερότητας" με μηχανοδηγό τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη .  Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι  οι ράγες αυτής της διαδρομής είναι προδιαγεγραμμένες και έχουν μοναδικό τους  ωφελημένο   τους  επιχειρηματικούς   ομίλους και  χαμένο το λαό .

Ο λαός της Νάουσας και της Ημαθίας δεν χρειάζεται να δείξει  καμία αναμονή και εμπιστοσύνη στις κάλπικες υποσχέσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός . Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι είναι μόνοι τους και είμαστε όλοι μας απέναντι στη βάρβαρη πολιτική τους αφού " αλλάζουν τον τόπο" μόνο για τους λίγους .

Αλήθεια μήπως θεώρησε  ο πρωθυπουργός το λαό της Νάουσας και της Ημαθίας ότι βρίσκονται σε μέθη από την κατανάλωση του περίφημου  ξινόμαυρου κρασιού και πως θα καταπιεί αμάσητο το κυβερνητικό αφήγημα;

Άλλωστε ακόμα και τα εγκώμια  για το ξινόμαυρο κρασί  αφορούν  στην κατανάλωση του σε καλά εστιατόρια , που οι εργαζόμενοι και ο λαός του Νομού βλέπουν με το κυάλι ή  μέσα από τις οθόνες των τηλεοράσεων και των κινητών τους τηλεφώνων.

Άραγε που αναφερόταν ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι ο νομός είναι από τους πιο ωφελημένους;

Μήπως στους εργαζόμενους  στο Βαρβαρέσο που τον υποδέχτηκαν αγωνιστικά και  τους οφείλονται σχεδόν μισού χρόνου δεδουλευμένα;  ή στο ότι ύστερα από τις κινητοποιήσεις τους σε υπουργεία , δεν βρίσκεται για τις ανάγκες τους ούτε ένα ευρώ , την ίδια στιγμή που μια χούφτα επιχειρηματίες μόνο το 2022 κολυμπάνε στα κέρδη των 10,5δις ευρώ;

Ή  μήπως στα σακατεμένα κορμιά των εργαζομένων στα τρόφιμα  τις απλήρωτες υπερωρίες, στους καθηλωμένους μισθούς  ; Αλήθεια για ποια διαπραγμάτευση  των εργαζομένων μιλούσε  για τους μισθούς όταν μέσα σε λίγα λεπτά ήρθαν σχεδόν όλα τα περιπολικά της αστυνομίας για να καταστείλουν την απεργιακή κινητοποίηση στο Βαρβαρέσο; Σε λίγο θα μας πει ότι θα είμαστε ελεύθεροι σαν τα λιοντάρια  στον ζωολογικό κήπο.

Πόσο ωφελημένοι είναι οι εργαζόμενοι αλήθεια από τη " καλή θέληση" των εργοδοτών να ανεβάσουν τους μισθούς ; Εδώ αυξήσαν το μισθό στα 680 ευρώ στο χέρι για να μην μαγαρίσουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων . Δηλαδή με δική τους απόφαση θέλουν εμείς να ζούμε με ψίχουλα και μας χτυπάνε και την πλάτη επειδή έφεραν το βασικό μισθό εκεί που ήταν το 2011! Έλεος πια . . τόσο στήριξη του κόσμου της εργασίας και της νέας γενιάς που στην τελευταία απογραφή μετριόμαστε και είμαστε 10.585 λιγότεροι στο νομό και 2.585 στη Νάουσα. Μάλλον  οι νέοι και οι Ημαθιώτες δεν αντέχουν τόση στήριξη και από την πολλή χαρά τρέχουν να ξεφύγουν ..

Μα καλά αφού είδε ο πρωθυπουργός τον τρισδιάστατο Παρθενώνα και τα " πρότυπα" Επαγγελματικά Λύκεια , γιατί δεν είδε τα "τρισδιάστατα" κουφώματα της  δεκαετίας του ‘70 στο ΕΠΑΛ της Νάουσας, τα χαλασμένα καλοριφέρ και εργαστήρια  ; Μάλλον θέλει να απολαμβάνουμε σε άλλη διάσταση σύγχρονα και ασφαλή σχολεία στα οποία οι λέβητες να συντηρούνται στην ώρα τους, να πραγματοποιούνται αντισεισμικοί έλεγχοι , να υπάρχουν σύγχρονα εργαστήρια . Ανήκει σίγουρα σε άλλη διάσταση για την κυβέρνηση το αίτημα των μαθητών για σχολεία που θα μορφώνουν και δεν θα εξοντώνουν , το όνειρο τους να σπουδάσουν και να βρουν μια ικανοποιητική δουλειά .

Πόσο ωφελημένοι είναι πραγματικά και οι βιοπαλαιστές αγρότες από τον ΕΛΓΑ που δεν αποζημιώνονται  στο 100% από  τις φυσικές καταστροφές , καθόλου για τις βροχοπτώσεις , όπως συμβαίνει φέτος , την ακαρπία κλπ; σίγουρα όχι όσο οι εφοπλιστές που φορολογούνται εθελοντικά και απολαμβάνουν τα 400.000 για τα ναύλα μιας ημέρας από την μεταφορά του πανάκριβου για το λαό LNG.

Κανένα όφελος δεν είδε ο λαός της Νάουσας και του νομού από την λειτουργία του νοσοκομείου με κριτήριο το κόστος- όφελος. Ίσα ίσα βιώνει την υποβάθμιση κλινικών , του ΕΚΑΒ , τα ανύπαρκτα αγροτικά ιατρεία , το να βάζει όλο και πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη για να βρει την υγειά του και τους υγειονομικούς εξουθενωμένους .

Και μιας και θα πάει για σκι με τα καινούρια του γάντια στα 3-5 Πηγάδια , τώρα που ιδιωτικοποιήθηκαν μήπως θα βγάλει και κανένα lift -pass για να μπορούν οι Ναουσαίοι και ο λαός της Ημαθίας να απολαμβάνει  το βουνό του και  τις  χάρες  όταν έχει  γεμίσει με  ανεμογεννήτριες  στο  όνομα  της  “πράσινης  ανάπτυξης”;

Καμία αναμονή και αυταπάτη . Μόνος ωφελημένος από τις πολιτικές επιλογές νυν και πρώην κυβερνήσεων είναι οι λίγοι και τα κέρδη τους.

 Μόνο ο λαός σώζει το λαό !

Χορτάσαμε από ψεύτικα λόγια και μεγάλα . Ο λαός της Ημαθίας αξιοποιώντας τη πείρα τη Κυριακή των εκλογών θα κάνει την έκπληξη. Θα κάνει αυτό που δεν περιμένουν όλοι όσοι με την πολιτική τους υποθήκευσαν τις ζωές μας, τσάκισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων , υπονόμευσαν τη ζωή της νέας γενιάς.

Την Κυριακή των εκλογών μετατρέπουμε όλο το νομό και όλη τη χώρα σε ένα ορμητικό κόκκινο ποτάμι!

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής