breaking news Νέο

Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας με ομιλητή τον Κώστα Χρυσόγονο

  • Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας με ομιλητή τον Κώστα Χρυσόγονο
  • Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας με ομιλητή τον Κώστα Χρυσόγονο
  • Κεντρική προεκλογική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας με ομιλητή τον Κώστα Χρυσόγονο

Την κεντρική προεκλογική εκδήλωσή του πραγματοποίησε το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ στη Βέροια, το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαϊου 2023, στο εκλογικό κέντρο του Κινήματος, με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Χρυσόγονο, πρώην ευρωβουλευτή και υποψήφιο βουλευτή με το ψηφοδέλτιο της Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στις προσεχείς εκλογές. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ημαθίας Σάββα Τσιχλακίδη τονίζοντας πως: «Στις 21 Μαΐου τα ρολόγια της ιστορίας γυρνάνε και δείχνουν πως ήρθε η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Ήρθε η ώρα της δημοκρατικής παράταξης. Η αλλαγή δεν είναι σύνθημα, είναι η μνήμη του ελληνικού λαού. Η αλλαγή είναι το έργο του ΠΑΣΟΚ,  είναι η ιστορία του, η κοινωνική ρίζα, όλα αυτά που ενώνουν τους δημοκράτες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες στον αγώνα των ανατροπών» και στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τους 6 υποψήφιους βουλευτές, που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στην Ημαθία. Την Αποστόλου Ολυμπία, τον Γκιόνογλου Χαράλαμπο, τον Δέλλα Αθανάσιο, την Πάσχου Σοφία, τον Σιδηρόπουλο Αναστάσιο και τον Τσιαμήτρο Νικόλαο.

Ο Κώστας Χρυσόγονος στην ομιλία του εξαπέλυσε πολιτική επίθεση τόσο εναντίον της ΝΔ, όσο και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, με τον ίδιο να χαρακτηρίζει «ελυτίστικη» από την μία την οικονομική πρόταση της Ν.Δ. που στηρίζεται σε «πήλινα πόδια» και ευνοεί τους έχοντες και κατέχοντες και λαϊκιστική την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει καμία αναπτυξιακή διάσταση και στηρίζεται σε μία επιδοματική πολιτική χωρίς αύριο και προοπτική.

«Χρειαζόμαστε αλλαγή σελίδας, αυτή την αλλαγή προτείνουμε εμείς, το Κίνημα Αλλαγής,  που συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με την διάσταση της κοινωνικής αναδιανομής» και στη συνέχεια συνόψισε τους 12 άξονες,  βάση των προγραμματικών θέσεων του Κινήματος, ενός μοντέλου μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, όπως την  χαρακτήρισε, με γνώμονα την οικονομική και κοινωνική προκοπή.

Πρώτος άξονας οι αλλαγές στο κράτος, δεύτερος άξονας αναβάθμιση προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων, τρίτος άξονας εργασία με κανόνες και με αξιοπρέπεια,τέταρτος άξονας αναγέννηση  του Εθνικού Συστήματος Υγείας, πέμπτος άξοναςεπένδυση στην παιδεία, έκτος άξονας αξιοπρεπείς συντάξεις, έβδομος άξονας δεύτερη ευκαιρία στους αδύναμους δανειολήπτες, όγδοος άξονας η νεολαία στην πρώτη γραμμή, ένατος άξονας δίκαιο προοδευτικό φορολογικό σύστημα, δέκατος άξονας ανάπτυξη made in Greece, ενδέκατος άξονας περιβάλλον και δωδέκατος άξονας στήριξη των αγροτών.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση συνεργασίας διεμήνυσε πως: «Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι διατεθειμένοι να συζητήσουν πάνω στους άξονες αυτού του προγράμματος,  σε μία βάση αμοιβαίου σεβασμού, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε, αποκλείοντας τους δύο μοιραίους πρώην πρωθυπουργούς για αρχηγούς, που βαρύνονται με αντιδημοκρατικές εκτροπές. Ο μεν Μητσοτάκης με το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο δε Τσίπρας με το σκάνδαλο Παπά – Καλογρίτσα».

Κλείνοντας την ομιλία του εξέφρασε στην αισιοδοξία του πως το ΠΑΣΟΚ  θα επιστρέψει στη φυσική του θέση, τη θέση του διεκδικητή της εξουσίας. «Η πορεία αυτή είναι νομοτελειακή, διότι αργά ή γρήγορα η παραδοσιακή βάση του ΠΑΣΟΚ, που συγκυριακά μετατοπίστηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταλάβει το προφανές, ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ρίξει τη δεξιά από την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διαμαρτυρίας και όχι εξουσίας και αδυνατεί να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα», κατέληξε ο κ. Χρυσόγονος ευχόμενος στους υποψηφίους, φίλους και μέλη του Κινήματος καλή μάχη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής