breaking news Νέο

Ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας

  • Ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας
  • Ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας
  • Ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών» διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Βέροιας

Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, στην πλατεία Εληάς της πόλης μας, ομάδα από μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βέροιας διοργάνωσαν σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας, ανοικτή εκδήλωση με τίτλο «Πανηγύρι Φυσικών Επιστημών». Γύρω από τον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο του σιντριβανιού της πλατείας και με τον καιρό ως σύμμαχο οι μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος έστησαν τους πάγκους τους, κρέμασαν τις ενημερωτικές τους αφίσες και ετοιμάστηκαν να ξεναγήσουν τους επισκέπτες στον συναρπαστικό κόσμο των Φυσικών Επιστημών.

Στην εκδήλωση δήλωσαν συμμετοχή και παρουσιάστηκαν περίπου 500 μαθητές/τριες Δημοτικού και Γυμνασίου με συνοδούς περίπου 40 εκπαιδευτικούς. Οι επισκέπτες της εκδήλωσης περιηγήθηκαν στον χώρο της πλατείας, παρακολούθησαν τα πειράματα Φυσικής και Χημείας που παρουσίαζαν οι μαθητές του σχολείου μας και σε πολλές περιπτώσεις αλληλοεπίδρασαν με αυτά μαθαίνοντας με βιωματικό τρόπο αποσπάσματα από την ανεξάντλητη θεματολογία των Φυσικών Επιστημών. Για τους επισκέπτες υπήρχε ως αναμνηστικό δώρο ένα ξυλάκι με «μαλλί της γριάς» αλλά και η δυνατότητα αναμνηστικής selfie στον θάλαμο “selfie booth” που υπήρχε σε κεντρικό σημείο της εκδήλωσης. Επίσης σε όλους τους επισκέπτες (μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς) μοιράστηκαν φύλλα αξιολόγησης για να υπάρξει ανατροφοδότηση στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η σύμβουλος των ΠΕ04 κ. Θεοδοσίου Μαριάννα, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Δημητριάδου Λένα και η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Τζήμα Συρμούλα.

Συζητώντας με κάποιους από τους εκπαιδευτικούς που παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι η εκδήλωση πέτυχε το σκοπό της, που ήταν να εντυπωσιάσει και να κινητοποιήσει τους επισκέπτες μαθητές/τριες ώστε να αποκτήσουν μια θετική στάση προς τις Φυσικές Επιστήμες. Τα λόγια των εκπαιδευτικών επιβεβαίωσε και η στάση που τήρησαν οι επισκέπτες μαθητές/τριες της εκδήλωσης, διότι σε όλη τη διάρκεια της ξενάγησης επέδειξαν περιέργεια, θαυμασμό και διάθεση για αλληλεπίδραση με τις πειραματικές διατάξεις που τους παρουσιάστηκαν.

Οι εκπαιδευτικοί που συντόνισαν το πρόγραμμα «Πειραματίζομαι & Μαθαίνω» κ. Τσισμανίδης Βασίλειος (Φυσικός) και κ. Νίκα Αικατερίνη (Χημικός) θα ήθελαν να συγχαρούν τους μαθητές και μαθήτριες του προγράμματος  για την εργατικότητα που επέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και για την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισαν την εκδήλωση, αφήνοντας το σύνολο των επισκεπτών μας με θετικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

Ευχαριστίες θα πρέπει να απευθυνθούν και στο Δήμο Βέροιας (το Δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιατζίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο) για την παραχώρηση της πλατείας αλλά και για την οικονομική υποστήριξή τους στην ανοικτή αυτή εκδήλωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες αρμόζουν στην Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Τζήμα Συρμούλα που πίστεψε στην προσπάθεια των παιδιών και υπεύθυνων εκπαιδευτικών του 3ου Γυμνασίου Βέροιας και στάθηκε πολύτιμος αρωγός σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και του συντονισμού μιας τόσο απαιτητικής εκδήλωσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής