breaking news Νέο

Ολυμπία Αποστόλου : «Ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα αξιόπιστη, σταθερή προοδευτική αντιπολίτευση»

Ολυμπία Αποστόλου : «Ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα αξιόπιστη, σταθερή προοδευτική αντιπολίτευση»

Συνέντευξη στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» του Αλέκου Χατζηκώστα έδωσε η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, υποψήφια βουλευτής Ημαθίας, την Τετάρτη 24/5.

Ξεκινώντας, σημείωσε ότι «είμαστε έτοιμοι στις επάλξεις, για τις νέα μάχες», ενώ απαντώντας για τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα στην πρώτη της εκλογική μάχη ως υποψήφια, τόνισε : «Είμαι πολύ χαρούμενη με την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί, αλά και από τη δική μου προσπάθεια, τη δική μου επίδοση. Σίγουρα την πρώτη φορά πολλά δεν τα γνωρίζεις, ακόμη και αν έχεις ακούσει γι’ αυτά, είναι διαφορετικό να τα βλέπεις στην πράξη να συμβαίνουν. Είναι μία πολύ επίπονη προσπάθεια, αλλά έχει και πολλές ανταμοιβές. Το πιο σημαντικό οι άνθρωποι που γνωρίζεις, που ξαναγνωρίζεις και γενικότερα η επαφή με την κοινωνία. Μαθαίνεις πάρα πολλά πράγματα, μαθαίνεις σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τα προβλήματα του λαού, αποκτάς καλύτερη εικόνα της κοινωνίας και των κοινωνικών δυνάμεων που υπάρχουν. Ήταν μία πολύ θετική εμπειρία, παρά τις δυσκολίες».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι κάποιοι μάζευαν ψήφους για το κόμμα και κάποιοι σταυρούς για υποψήφιους, υπογράμμισε : «Σίγουρα συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει λόγος να μένουμε εκεί. Όλοι κάναμε καινούριους φίλους, όλοι είδαμε οι παλιοί μας φίλοι πως φέρθηκαν σ’ αυτές τις εκλογές  και τώρα συστρατευόμαστε όλοι μαζί για την επόμενη μάχη. Θυμόμαστε, ξέρουμε, μαθαίνουμε, προχωράμε».

Πώς είδες τοπικά τ’ αποτελέσματα; Τελικά ο λαός δεν «ξεχνά τι σημαίνει δεξιά;»…

«Σε γενικές γραμμές είχαμε πολλές ομοιότητες με τα γενικά. Η Ν.Δ έκανε έναν αγώνα πανελλαδικά με τη φοβέρα ότι θα υπάρχει αστάθεια να είναι πάρα πολύ ισχυρή. Οι εν ενεργεία βουλευτές της Ν.Δ έκαναν μία πάρα πολύ δυνατή προσπάθεια, βρέθηκαν παντού και πήραν ό,τι περισσότερο μπορούσαν να πάρουν, λογικό γιατί έχουν άλλους πόρους και μέσα στη διάθεσή τους σε σχέση με τα κόμματα που δεν έχουν βουλευτές.  Εμείς πήγαμε πολύ καλύτερα από την άλλη φορά και τοπικά. Μ’ ανησυχεί ότι υπήρχαν κόμματα π.χ «ΝΙΚΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» χωρίς να έχουν κάποια πολιτική πλατφόρμα να προσφέρει ουσιαστική εναλλακτική λύση. Θα προτιμούσα οι άνθρωποι να σκεφτόταν περισσότερο το μέλλον με την έννοια της δημιουργίας και όχι της αντίδρασης. Καταλαβαίνω ότι άνθρωποι στριμωγμένοι κοινωνικά-οικονομικά αποφασίζουν ν‘ αντιδράσουν. Αν σκεφτείς το που θέλεις να πάς και όχι απλά του που δεν θέλεις να βρίσκεσαι, τότε θα κάνεις μία διαφορετική επιλογή και μία θετική δύναμη είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ».

Με ποιους στόχους τοπικά και πανελλαδικά πηγαίνει το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στις νέες, διαφορετικές εκλογές;

«Πηγαίνει για να πάρει το μέγιστο εκλογικό ποσοστό. Εάν οι δημοσκοπήσεις μας έδειχναν ψηλότερα όπως πήραμε, θα πηγαίναμε καλύτερα. Στις εκλογές πάμε με τη βεβαιότητα που είναι η σημαντική άνοδος των ποσοστών μας πρώτος  μας στόχος, πιάνοντας το βασικό μας πολιτικό στόχο που είναι να αναδειχτούμε ως τον αξιόπιστο πόλο απέναντι στη Ν.Δ. Η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παίξει το ρόλο αυτό επιβεβαιώθηκε στην κάλπη. Για πρώτη φορά ο λαός αντί να καταψηφίζει την κυβέρνηση, καταψήφισε την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε, να είμαστε το αντίπαλο δέος στη Ν.Δ και αν δεν γίνει σ’ αυτές, θα δουλέψουμε να συμβεί στις μεθεπόμενες και θα δουλέψουμε σκληρά. Τοπικά ο στόχος μας είναι να βγάλουμε μία έδρα. Τελικά σ’ αυτές λόγω των υψηλών υπολοίπων πήγε στην «ΕΛ.ΛΥΣΗ». Χάσαμε τη μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο».

Σε σχέση με τα προβλήματα που θα υπάρχουν μετεκλογικά σημείωσε :

«Ζητήματα όπως η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας δεν συζητήθηκαν προεκλογικά όμως είναι σοβαρή. Η κυβέρνηση κατάφερε να το κρύψει κάτω από το χαλί, με τη συνέργια όλων των συστημικών ΜΜΕ. Για τη δημοσιονομική επέκταση που κάναμε λόγω πανδημίας, θα έλθει η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό και δεν είμαστε έτοιμοι να τον πληρώσουμε, γιατί τα χρήματα που μοιράστηκαν, δεν μοιράστηκαν για να γίνουν διορθωτικές αλλαγές, που θα κάνουν την οικονομία μας περισσότερο παραγωγική, ανταγωνιστική, αλλά μοιράστηκαν σε ημετέρους και ξοδεύτηκαν ή δεν ξοδεύτηκαν και κάθονται στις τράπεζες, χωρίς να συνεισφέρουν στην οικονομία της χώρας. Αυτό θα το πληρώσουμε».

Είστε ευχαριστημένοι από την αντιπολίτευσή σας απέναντι στη Ν.Δ; Χτυπάτε τώρα μόνο το ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θέλετε να βγείτε αξιωματική αντιπολίτευση;

«Από την αρχή είπαμε ότι ο αγώνας μας είναι πρώτον εναντίον της κυβέρνησης αλλά και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, όχι γιατί μας φταίει σε κάτι σαν διακυβέρνηση αυτή τη στιγμή- γιατί θυμόμαστε τη διακυβέρνηση του, η οποία έφερε πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την ελληνική κοινωνία και πρώτιστα οικονομία- αλλά επειδή είχαμε διαγνώσει εγκαίρως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αντιπαρατεθούν αποτελεσματικά με τη Δεξιά και να ρίξουν τη Δεξιά. Το αντι-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα και τα αντανακλαστικά ενός μέρους τα κοινωνίας είναι τόσο ισχυρά, που νομίζω ότι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να αναθεωρήσουν τη θέση και τη στάση τους. Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την ηγεσία και αυτή την ιστορία δεν έχει καμία πιθανότητα να γίνει πλειοψηφικό ρεύμα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί, ακόμη και αν σήμερα είναι χαμηλότερα».

Στο ερώτημα γιατί κανείς να ψηφίσει ή να ξαναψηφίσει ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ τόνισε :

«Για να αποκτήσει η χώρα επιτέλους αξιόπιστη, σταθερή προοδευτική αντιπολίτευση. Το να πούμε σήμερα ότι διεκδικούμε κυβέρνηση δεν έχει νόημα. Πάμε μ’ ένα εκλογικό σύστημα, που ενισχύει τον πρώτο και η Ν.Δ έχει καταγράψει ένα ισχυρό ποσοστό, που να πέσει και λίγο, θα της χαρίσει την αυτοδυναμία. Αν θέλουν οι πολίτες να υπάρχει ένας αντίπαλος πόλος, που δεν θα ασχολείται με προσωπικές καμπάνιες, θ’ ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας και θα αντιπαρατίθεται μέσα και έξω από τη Βουλή  με την κυβέρνηση αποτελεσματικά, αλλά χωρίς να παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια, τότε έχει εναλλακτική λύση, το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ο Ν. Ανδρουλάκης».

Τέλος ενημέρωσε ότι σκέφτεται να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων λόγω της μικρής διαφοράς με τον πρώτο (19 σταυροί). «Είναι μία απλή διαδικασία, που την κάνουμε σε κάθε περίπτωση και θα ήθελα να ξέρω ακριβώς τι έχω πάρει και που, γιατί πολλές φορές η καταμέτρηση γίνεται μ’ έναν πολύ γρήγορο τρόπο και γίνονται κάποια λάθη».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής