breaking news Νέο

Στα 80 εκατ. Ε πέφτει τελικά το κονδύλι για την 2η προκήρυξη Βιολογικής Γεωργίας, κίνδυνος να μην προκηρυχθεί το μέτρο

Στα 80 εκατ. Ε πέφτει τελικά το κονδύλι για την 2η προκήρυξη Βιολογικής Γεωργίας, κίνδυνος να μην προκηρυχθεί το μέτρο

Μόλις στα 80 εκατ. ευρώ, από τον αρχικό προγραμματισμό των 220 εκατ. ευρώ, μειώθηκε το διαθέσιμο κονδύλι για τη δεύτερη προκήρυξη του Μέτρου 11 της Βιολογικής Γεωργίας, μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Στην πρώτη προκήρυξη που είχε προηγηθεί, είχαν ενταχθεί μόνο όσοι είχαν ποσοστό ή όλη την εκμετάλλευση σε περιοχές Natura. 

Σημειωτέον ότι εκτός της νέας Βιολογικής Γεωργίας αναµένεται να βρεθεί µερίδα καλλιεργειών που πριµοδοτήθηκε στην πρώτη προκήρυξη, ώστε, λόγω περιορισµένου µπάτζετ, να γίνει χώρος για δυναµικές οµάδες προϊόντων, όπως τα κηπευτικά. Οι διαχειριστικές αρχές δεν έχουν καταλήξει ακόµη για το ποια θα είναι τα προϊόντα που θα µείνουν εκτός, ωστόσο σκέψεις γίνονται από τη µία να εξαιρεθούν καλλιέργειες που απορρόφησαν πολλά κονδύλια στην πρώτη προκήρυξη και από την άλλη προϊόντα όπως το βαµβάκι, που θεωρούνται «µη τρόφιµα».

Αναφορικά µε τη νέα πρόσκληση, αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα βγει µαζί µε εκείνη της Βιολογικής Κτηνοτροφίας και όχι ξεχωριστά, όπως είχε αρχικώς προγραµµατιστεί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής