breaking news Νέο

Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων

  • Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων
  • Υπηρεσιακή κυβέρνηση: Οι παραδόσεις-παραλαβές των υπουργείων

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η διαδικασία παραλαβής των υπουργείων από τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης που ορκίστηκαν το μεσημέρι ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης ευχαρίστησε τον κ. Θεοδωρικάκο και αλλά και το σύνολο της ελληνικής Αστυνομίας και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κλείνει ένας κύκλος συστηματικής δουλειάς με πλούσιο έργο. Η ελληνική οικονομία έχει επιστρέψει δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, ανέφερε. Ο κ. Πελαγίδης: Παραλαμβάνω το υπουργείο Οικονομικών από ένα σταθερό χέρι, είπε αναφερόμενος στον κ. Σταϊκούρα. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά, ανέφερε. «Σκοπός μου είναι να παραλάβω αλλά και να παραδώσω στον επόμενο υπουργό άθικτη την ελληνική οικονομία και όπου μπορώ καλύτερη» είπε.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Ναυτιλίας

Ο κ. Κατσαφάδος από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Γιάννη Πλακιωτάκη για την εξαιρετική συνεργασία αλλά και τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος όπως και την ηγεσία. Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι είμαστε ήσυχοι που ο κ. Κλιάρης αναλαμβάνει το υπουργείο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. «Φανήκαμε συνεπείς, αλλάξαμε πολλά. Ήρθα με ψηλά το κεφάλι και φεύγω με ψηλά το κεφάλι, υπογράμμισε». Ο νέος υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κλιάρης ανέφερε ότι δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσει τη συγκίνηση αυτής της στιγμής. Το κύριο καθήκον της υπηρεσιακής κυβέρνησης είναι να εφαρμόζει το νόμο, πιστεύω στην ομαδική εργασία, τόνισε μεταξύ άλλων.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Παιδείας

Με ιδιαίτερα συγκινησιακή φόρτιση παρέδωσε σήμερα η απερχόμενη υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως τα καθήκοντα στον υπηρεσιακό υπουργό Χρήστο Κίττα, στην καθιερωμένη τελετή στην οποία παρευρέθησαν επίσης η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, καθώς και οι γενικοί γραμματείς Αλέξανδρος Κόπτσης, Οδυσσέας Ζώρας, Γιώργος Βούτσινος και Γιώργος Καλαντζής. «Μιλάμε για έναν ωκεανό αντικειμένων, ανθρώπων, προκλήσεων, μία θάλασσα όχι πάντοτε ήρεμη και καλοτάξιδη, αλλά με συχνούς ανέμους και τρικυμίες. Παρ' όλα αυτά, και με το χέρι στην καρδιά, ομολογώ ότι αυτό το ταξίδι το αγάπησα. Με τις νηνεμίες και με τις φουρτούνες, με τις λαμπρές στιγμές του και με τα λάθη και τις αστοχίες μας, με την ποικιλομορφία και τις εκπλήξεις του», ανέφερε στην ομιλία της η κ. Κεραμέως.

Η απερχόμενη υπουργός παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό του έργου της τετραετίας, αναφερόμενη στις πλέον κομβικές μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, τα σχολεία, την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, τα πανεπιστήμια και τη διά βίου μάθηση, καθώς και στα θρησκεύματα. Ευχαρίστησε ιδιαιτέρως κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας, κάθε εργαζόμενο του υπουργείου Παιδείας και των εποπτευόμενων φορέων, τους νυν και τέως υφυπουργούς και γενικούς γραμματείς του υπουργείου, τους συντάκτες του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ και τους συνεργάτες της, για τη σκληρή δουλειά όλων, την άριστη συνεργασία και την αφοσίωση στο στόχο.

 

Τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργειο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Το 2023 οι δημόσιες επενδύσεις προβλέπεται να ανέλθουν στα 12 δισ. ευρώ, επισήμανε ο απελθών υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στην τελετή παράδοσης του Υπουργείου στην υπηρεσιακή υπουργό Ελένη Λουρή. «Είμαι περήφανος διότι παραδίδουμε το Υπουργείο σε εξαιρετικά καλύτερη θέση από ό,τι το παραλάβαμε» σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.

Από την πλευρά τη η κυρία Λούρη σημείωσε πως «με την συμβολή των υπηρεσιακών παραγόντων θα παρακολουθώ τα ζητήματα σε εξέλιξη». Στο έργο τους αναφέρθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης και οι υφυπουργοί Χρίστος Δήμας και Γιάννης Τσακίρης. Ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε σε έναν μικρό απολογισμό σημειώνοντας ότι 4 χρόνια στο Υπουργείο χαρακτηρίζονται από «ανάπτυξη για την Ελλάδα, Ανάπτυξη για όλους».

 

 Τελετή παράδοσης – παραλαβής  στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Τη συμβολή του νέου υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παντελή Κάπρου, καθηγητή ενεργειακής οικονομίας στη διαμόρφωση των μηχανισμών αντιμετώπισης των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης στους καταναλωτές υπογράμμισε ο τέως υπουργός Κώστας Σκρέκας στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι.

«Τα τελευταία δύο χρόνια περάσαμε πολλές ώρες μαζί προσπαθώντας να δημιουργήσουμε τους μηχανισμούς που θα ανακούφιζαν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις απέναντι στην πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση και να σχεδιάσουμε τον ενεργειακό χάρτη για τις επόμενες δεκαετίες», τόνισε ο κ. Σκρέκας ο οποίος παρέδωσε στο νέο υπουργό τον απολογισμό της τετραετίας (για θέματα ενέργειας, χωροταξίας, περιβάλλοντος, δασών κλπ.) και το ετήσιο σχέδιο δράσης για το 2023.

 

 Τελετή παράδοσης – παραλαβής  στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πραγματοποιήθηκε χθες ο μεσημέρι  η τελετή παράδοσης –παραλαβής στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο απερχόμενος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωγαντάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη διάρκεια των 15 μηνών που είχα εγώ την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά και συνολικά σε όλη την τετραετία και από τους προκατόχους μου έγινε πολύ σημαντικό έργο, το οποίο είχε θετικό αποτύπωμα στους αγρότες, οι οποίοι σε πολύ υψηλά ποσοστά στήριξαν την κυβέρνηση της Ν.Δ στις εκλογές.

Οι προκλήσεις για το επόμενο διάστημα είναι πολλές και χρειάζεται η στενή συνεργασία όλων των θεσμικών παραγόντων και των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα για να συνεχίσουμε δυναμικά την πορεία προς το μέλλον».

Από την πλευρά του ο νέος Υπηρεσιακός Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργος Τσακίρης  δήλωσε:

«Οφείλουμε να υπηρετήσουμε ένα κομμάτι του πληθυσμού μας που δεν είναι και το πιο εύπορο, άρα μας πέφτει η ευθύνη να μπορούμε να στηρίξουμε και την παραγωγή τους, αλλά και την  υπόστασή τους.

Ξέρω ότι αυτό το μήνα που θα είμαι μαζί σας δεν μπορούμε να κάνουμε μεγαλεπίβολα σχέδια. Μπορούν όμως να πραγματοποιηθούν κάποιες ιδέες.

Θα εργαστώ λοιπόν με τις αρχές που υπάρχουν στο Υπουργείο για να πετύχουμε τους στόχους του ΥΠΑΑΤ. Θέλω τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά, να μην εμποδίσουμε τίποτα απ΄ αυτά που γίνονται.

Η θέση μου – όπως γνωρίζετε- είναι έξω από τα κόμματα. Θεωρώ ότι η επιλογή μου είναι τεχνοκρατική. Ακούω όλες τις απόψεις και δεν θα είμαι συνδεδεμένος με μια συγκεκριμένη άποψη».

 

 Ι. Σαρμάς: Πρέπει να είμαστε ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί

Προηγήθηκε η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά. Κατά τη διάρκειά της, ο Ιωάννης Σαρμάς έδωσε τις πρώτες κατευθύνσεις στους υπηρεσιακούς Υπουργούς του, εφιστώντας τους την προσοχή να είναι ουδέτεροι, αμερόληπτοι και αντικειμενικοί, ώστε οι πράξεις τους να μην ερμηνεύονται ως πολιτική παρέμβαση υπέρ η κατά κάποιας πολιτικής παράταξης. Όπως ο ίδιος ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση, σήμερα θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής