breaking news Νέο

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά

Με λαμπρότητα το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά

Με λαμπρότητα τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας, 29ης Μαΐου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Λουκά του Ιατρού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο για την εορτή της μετακομιδής του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά από τη Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Αποστολική Εκκλησία των Βεροιέων.

Χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησαν οι Ιεροψάλτες κ. Θεμιστοκλής Στεργίου και κ. Θωμάς Μούτσιος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τέθηκε σε προσκύνηση η Τιμία Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, την οποία κόμισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Γέροντας Ευδόκιμος καθώς και τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά του Ιατρού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος κηρύττοντας το θείο λόγο αναφέρθηκε στους δύο Αγίους Ιατρούς, Λουκά και Παντελεήμονα, οι οποίοι αυτό το τριήμερο αποτέλεσαν πηγή αγιασμού και ευλογίας για το πλήθος των ευλαβών προσκυνητών που προσήλθε από όλη τη Μακεδονία.

Ακόμη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος δεν παρέλειψε να ευχηθεί στον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα, ο οποίος εόρτασε χθες τη συμπλήρωση 29 ετών από τη χειροτονία του ως Επίσκοπος και Μητροπολίτης της Αποστολικής Εκκλησίας της Βεροίας, ο Άγιος Λουκάς ο Ιατρός που τόσο τιμά και ευλαβείτε να τον αξιώσει σύντομα να τελέσει τα εγκαίνια του υπό κατασκευή Ιερού Ναού του.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και λόγους ευγνωμοσύνης προς τους Αγίους Αρχιερείς, προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναχράντου Άνδρου Γέροντα Ευδόκιμο και προς όσους κοπίασαν για την άρτια διοργάνωση της ετήσιας πανηγύρεως


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής