breaking news Νέο

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Πιστεύω ότι τ’ αποτελέσματα στις 25/6 θα είναι τα ίδια, ίσως και καλύτερα. Στόχος μας οι 3 έδρες στην Ημαθία»

Σταύρος Γιανναβαρτζής : «Πιστεύω ότι τ’ αποτελέσματα στις 25/6 θα είναι τα ίδια, ίσως και καλύτερα. Στόχος μας οι 3 έδρες στην Ημαθία»

Συνέντευξη στο στούντιο του ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή του Αλέκου Χατζηκώστα «Λόγια σταράτα» έδωσε τη Δευτέρα 29/5 ο Σταύρος Γιανναβαρτζής, πρόεδρος ΔΕΕΠ Ημαθίας της ΝΔ. Αναφέρθηκε στις εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, στους στόχους της Ν.Δ για τις εκλογές στις 25/6 και έδωσε απαντήσεις πάνω στις θέσεις της Ν.Δ για μία σειρά ζητήματα. Παραθέτουμε αποσπάσματα απ’ αυτήν :

Απαντώντας στον αν περίμενε το εκλογικό αποτέλεσμα, σημείωσε :

«Το αποτέλεσμα ήταν τόσο υψηλό, που ξεπέρασε τις προσδοκίες των περισσότερων από εμάς. Η πλειοψηφία δεν περίμενε κάτι τόσο ψηλά».

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της Ημαθίας τόνισε :

«Στην Ημαθία η Ν.Δ είναι 1% λιγότερο, όπως π.χ και στην Πέλλα. Η Β. Ελλάδα σε σχέση με το 2019 έχει μία μικρή πτώση. Αυτό δεν μειώνει τη νίκη. Έχουμε δει τους παράγοντες γι’ αυτό και δουλεύουμε, ώστε να καλύψουμε το κενό αυτό».

Για τις αιτίες του αποτελέσματος υποστήριξε :

«Το αποτέλεσμα δεν ήταν κάτι το αντί, μία διαμαρτυρία, ήταν συνειδητό. Ο κόσμος και στην Ημαθία πίστεψε στον πρόεδρο της Ν.Δ Κ. Μητσοτάκη, σ’ αυτά που έλεγε, είχε μπροστά του αυτά που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια και αποφάσισε μ’ αυτά τα δεδομένα».

Τώρα χωρίς σταυρό, άρα χωρίς διάφορες «εξαρτήσεις» των ψηφοφόρων, θα είναι το ίδιο αποτέλεσμα για τη Ν.Δ;

«Ο σταυρός είναι μία αλληλεξάρτηση και του υποψηφίου και του ψηφοφόρου. Πιστεύω ότι τ’ αποτελέσματα θα είναι τα ίδια, ίσως και καλύτερα. Αυτοί που πήγαν και ψήφισαν, ψήφισαν συνειδητά και για τον αρχηγό της αλλά και το πρόγραμμά της. Είδαν ότι η Ν.Δ μπόρεσε να διαχειριστεί και τις κρίσεις και να κάνει ό,τι είχε υποσχεθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι πολίτες ψήφισαν θετικά και όχι ως αντίδραση».

Σε σχέση με την κατανομή εδρών;

«Στόχος είναι αυτό που πιστεύαμε εξαρχής, δηλαδή 3 έδρες η Ν.Δ και μία κάποιος από τα υπόλοιπα κόμματα».

Σε ερώτηση για το αν έλθει ξανά ο Κ. Μητσοτάκης σημείωσε :

«Δεν γνωρίζω το πρόγραμμά του. Αυτό που είναι η στόχευση, είναι να γυρίσει στα μέρη που δεν έχει πάει. Είναι πολύ πιθανό να περάσει και από την Ημαθία και τη Βέροια».

Η έκθεση της Κομισιόν κάνει λόγο για «τέρμα η επεκτατική πολιτική». Πώς θα αντιμετωπίσετε αυτές τις κατευθύνσεις;

« Η Ν.Δ πέρα από τις κρίσεις που ήταν πρωτόγνωρες π.χ πανδημία, είχε παράλληλα το πρόβλημα των οικονομικών της χώρας. Ξεκινήσαμε το 2019 από μία οικονομική κρίση που ταλάνιζε χρόνια τη χώρα, μπορέσαμε να παίρνουμε συνεχώς βαθμίδες αξιοπιστίας και να καλυτερεύουμε τα οικονομικά. Ακόμη και διαχείριση του χρέους είναι πρωτόγνωρη. Καλυτερεύουν τα οικονομικά, ανοίγει ένας δημοσιονομικός χώρος, ώστε να υπάρχουν χρήματα, για να δοθεί κοινωνική πολιτική. Τη Ν.Δ ενδιαφέρει η κοινωνική συνοχή και η βοήθεια όλων των τάξεων που έχουν ανάγκη. Παρά την οδηγία της Ε.Ε, η χώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, ώστε να έχει τα περιθώρια να κινηθεί όπως αυτή θέλει προς κάθε κατεύθυνση. Θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη πιο συντονισμένα και καλύτερα. Τα προαπαιτούμε, θα τα φέρουμε εις πέρας, θα είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας και προς τους ξένους και προς την Ελλάδα σε όσους έχουν ανάγκη. Έχουν εκπλαγεί και οι ξένοι με τη διαχείριση τους χρέους. Η Ελλάδα πάει καλά οικονομικά, το βλέπει ο καθένας και γι’ αυτό αποφάσισαν σταθερότητα και για μία πορεία προς τα εμπρός».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερωτήσεις «τοπικού χαρακτήρα», τόνισε :

-        Για την κατάσταση στην Υγεία σε σχέση με το προσωπικό:

«Τα νοσοκομεία μας έχουν βελτιωθεί κατά πολύ στο νομό, παρέχουν υπηρεσίες που στο παρελθόν δεν παρείχαν. Το προσωπικό παραμένει ένα πρόβλημα, που δεν θα λυθεί με μαγικό ραβδάκι. Παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ έχει κάνει τις περισσότερες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και θα συνεχίσει να κάνει».

-         Η Ημαθία έχασε 9.000 κόσμο στην απογραφή, δείγμα της οικονομικής κατάστασης. Πώς θα το αντιστρέψετε;

«Η Ν,Δ έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στους νέους, για να μετριάσει τα προβλήματα που υπάρχουν π.χ στεγαστικό, νταντάδες της γειτονιάς, να δίνονται χρήματα στις νέες μητέρες, στοχευμένα μέτρα. Η νεολαία να μπορέσει να κάνει οικογένεια».

-        Και για τα κλειστά μαγαζιά ακόμη και καφέ στη Βέροια γιατί «δεν βγαίνουν», τι θα κάνετε;

 «Δεν είναι μόνο πολιτικά τα αίτια. Πόσα άραγε νέα καφέ ανοίγουν την περίοδο αυτή; Υπάρχει μία αναδιάταξη της αγοράς. Μετά την πανδημία έχουμε και μία αλλαγή στις συνήθειες των ανθρώπων».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής