breaking news Νέο

Ο προεκλογικός καυγάς για τη φορολογία -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ο προεκλογικός καυγάς για τη φορολογία  -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Καβγά πάνω στα λεηλατημένα από τους φόρους λαϊκά στρώματα έχουν στήσει τις τελευταίες μέρες ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο το τι προβλέπουν τα προγράμματά τους για τη φορολογία. Και αυτό όταν είναι δεδομένο, για παράδειγμα, ότι ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους που τους έχουν επιβάλει και οι τρεις εδώ και 10 και πλέον χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για το 2023 προβλέπεται τα λαϊκά νοικοκυριά να πληρώσουν πάνω από 57 δισ. σε φόρους (δηλαδή, το 95% των συνολικών φορολογικών εσόδων που είναι περίπου 60 δισ.).

 Το Μεσοπρόθεσμο της Ε.Ε που στην ουσία είναι κομμάτι του κοινού προγράμματος ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, μέσα από προαπαιτούμενα και ματωμένα πλεονάσματα, φέρνει μεταξύ άλλων καθήλωση μισθών, νέους «κόφτες» στην Υγεία και παραπέρα εμπορευματοποίησή της, περικοπές και ένταση της φοροληστείας ιδιαίτερα σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, πογκρόμ πλειστηριασμών και εκτόξευση της ενεργειακής φτώχειας.

Ο καβγάς του είναι υποκριτικός γιατί  κανένας τους δεν αμφισβητεί την αναλογία των φόρων στον κρατικό προϋπολογισμό, όπου περίπου το 95% κάθε χρόνο πληρώνεται απ' τα λαϊκά στρώματα και μόνο το 5% από το μεγάλο κεφάλαιο. Κανένας τους δεν αμφισβητεί τη νόμιμη φοροαπαλλαγή και φοροασυλία των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζών και των εφοπλιστών. Κανένας τους, επίσης, δεν αμφισβητεί τα ματωμένα πλεονάσματα, που θα ενταθούν με βάση τις δεσμεύσεις της ΕΕ και του Συμφώνου Σταθερότητας.

Αυτό που χρειάζεται να εκφραστεί τόσο με τη ψήφο όσο και με τους αγώνες του λαού μετεκλογικά είναι η θέληση για κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων και φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, κάτι που στις ράγες της ακολουθούμενης πολιτικής δεν μπορεί να γίνει πράξη! 'Η με το κεφάλαιο ή με το λαό. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής