breaking news Νέο

Ανοίγει νωρίτερα η ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα

Ανοίγει νωρίτερα η ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα

Ξανανοίγει η Παναγία Σουμελά! Νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί, θα ανοίξει και πάλι για το κοινό η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα! Ενώ οι Τούρκοι δεν... σταματούν να βρίσκουν παρεκκλήσια της ιστορικής Μονής των Ελλήνων και έπειτα από δυόμιση χρόνια εργασιών αναστήλωσης, ο Δήμαρχος Κοράϊ Κοτσχάν ανακοίνωσε ότι οι εργασίες βρίσκονται στη φάση της διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων.

Η εφημερίδα «Sozcu» σε ρεπορτάζ της φιλοξενεί το Δήμαρχο Ματσούκας Τραπεζούντας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τόσο η Παναγία Σουμελά, όσο και το μεγάλο παρεκκλήσι, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, θα παραδοθούν τον Ιούνιο κι όχι τον Αύγουστο. Παράλληλα, σημείωσε ότι σχεδόν στην τελική ευθεία βρίσκονται και οι εργασίες στο Παρεκκλήσι με τις τοιχογραφίες που διασώζονται.

«Χαιρετίζουμε τη νεώτερη αυτή εξέλιξη, πάνω στο θέμα των εργασιών αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σουμελάς στην Τραπεζούντα, με την οποία επισπεύδεται και ο χρόνος να ξαναδεχθεί στο χώρο της προσκυνητές απ' όλον τον κόσμο. Έτσι θα έχουμε και εμείς, ως Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, τη δυνατότητα σ' αυτό το «ταξίδι ψυχής», που προγραμματίζουμε στα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου με αρχές Αυγούστου, να επισκεφθούμε το κορυφαίο θρησκευτικό σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού και να προσκυνήσουμε όλα όσα επιπλέον έχουν ανακαλυφθεί» ανέφερε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο Μπάμπης Καπουρτίδης, μέλος του ΔΣ της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και συνάμα μέλος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Ερωτηματικό, ωστόσο, παραμένει αν η παράδοση του μοναστηριού στο κοινό πριν από τον Αύγουστο σημαίνει ότι φέτος θα γίνει η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής