breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε το θερινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Παρουσιάστηκε το θερινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας

Ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, δωρεάν για το κοινό, με στόχο την ψυχαγωγία του, αλλά και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας με την προσέλκυση επισκεπτών, έχει ετοιμάσει η ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, για το καλοκαίρι 2023.

Οι ενότητες και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών και καλλιτεχνικών προτιμήσεων με τρία φεστιβάλ, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και θερινό σινεμά, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο και τη διευθύντρια της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, Κώστα Ρίζο και Κατερίνα Γρηγοριάδου αντίστοιχα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Ιουνίου 2023, στο καφέ Camelot στη Βέροια, παρουσία του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη και του αντιδήμαρχου Τουρισμού Βέροιας Λάζαρου Ασλανίδη.

Με όραμα την εξωστρέφεια, όλοι οι ομιλητές εστίασαν στη διασύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και στην τόνωση του ηθικού των κατοίκων.

«Θεωρώ δεδομένο ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό, γιατί είναι δουλειά πολλών ανθρώπων, που θα ικανοποιήσει τους Βεροιώτες και όχι μόνο, καθώς η Βέροια έχει γίνει πόλος έλξης των εκδηλώσεων από πολλούς επισκέπτες και πιστεύω πως η φετινή χρονιά θα είναι πολύ καλύτερη, αφού δεν υπάρχουν τα θέματα των προηγούμενων χρόνων, λόγω πανδημίας», τόνισε ο Κώστας Βοργιαζίδης, ευχαριστώντας παράλληλα όλους όσους δουλεύουν για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που συμβάλουν καθοριστικά στην εξωστρέφεια της πόλης, με τη μετάδοση όλων των δεδομένων.

«Το θερινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ, που θα καλύψει τις περισσότερες επιθυμίες και γούστα, έχει ως στόχο να κρατήσουμε ζωντανή την πολιτιστική κίνηση στην πόλη και για τους συμπολίτες μας, αλλά και όσους θα επισκεφθούν την πόλη, τους οποίους και θα προσκαλέσουμε και θα προκαλέσουμε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Κώστας Ρίζος. «Ο πολιτιστικός τουρισμός της περιοχής μας πρέπει για μία ακόμη χρονιά να ενισχυθεί και θα το καταφέρουμε όπως και τις προηγούμενες, γιατί το θέμα το διαχειριζόμαστε με σοβαρότητα και στρατηγικές ανάλογες με τις απαιτήσεις της εποχής και της οικονομικής κατάστασης της κοινωνίας. Θα μείνουμε ζωντανοί και ψυχικά και πολιτιστικά» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ, προσκαλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις δράσεις, για να ανταμειφθεί η εμπιστοσύνη που δείχνει στην ΚΕΠΑ.

Συνεχίζοντας ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Λάζαρος Ασλανίδης σημείωσε πως η αντιδημαρχία τουρισμού παίρνει ένα έξτρα «όπλο» στα χέρια της με 5 θεματικές ενότητες, που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και εστίασε στον πολιτιστικό τουρισμό. «Τα μηνύματα του '23 είναι πολύ αισιόδοξα, ξεπερνάνε τα επίπεδα ακόμα και του '19. Δείχνουμε το επίπεδό μας στους επισκέπτες, αλλά και στο εσωτερικό όλοι οι κάτοικοι έχουνε να πάρουνε πολλά πράγματα. Κάθε χρόνο και καλύτερα, ο πήχης για τον τουρισμό ανεβαίνει συνεχώς».

Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων 2023 αποτελείται από τρία φεστιβάλ. Το καθιερωμένο πολιτιστικό γεγονός της Βέροιας, για 15η συνεχή χρονιά, «Εύηχη Πόλη 21 - 24 Ιουνίου», που θα φιλοξενήσει επώνυμους καλλιτέχνες και μικρότερα μουσικά σχήματα, αλλά και διάφορα μουσικά δρώμενα σε διάφορες γειτονιές της πόλης. Το Κινητό Μουσικό Περίπτερο (Αύγουστος - Σεπτέμβριος), και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (8,9 και 10 Σεπτεμβρίου). Το Άλσος που θα φιλοξενήσει κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες (Ιούνιος - Σεπτέμβριος) στο θέατρο Άλσους και το θερινό σινεμά, σε συνεργασία με τον κινηματογράφο ΣΤΑΡ, με προβολή καινούργιων ταινιών (3-9 Αυγούστου). Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις, εκτός από τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις που ανεβαίνουν στο θέατρο Άλσους.

Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε κάτι από τη μουσική πανδαισία, είναι οι συναυλίες με τους: Μελίνα Κανά, Χαϊνηδες, Μωρά στη Φωτιά, αδελφοί Τσαχουρίδη στις δράσεις της Εύηχης Πόλης. Οι συναυλίες Βιτάλης, Τζουγανάκη, Γλυκερίας, Μελίνας Ασλανίδου και Πυξ Λαξ, αλλά και οι εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις: Βάκχες του Ευριπίδη, η Δωδεκάτη Νύχτα του Σαίξπηρ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή στο θέατρο Άλσους.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Βέροια | Γιορτές Πόλης |Εύηχη πόλη

Τετάρτη 21/6 έως Σάββατο 24 /6

Με νέα ματιά, για νέα μάτια

15η χρονιά Εύηχη πόλη, 15η χρονιά που η Βέροια πλημμυρίζει μουσική και καλωσορίζει το καλοκαίρι με μια τριήμερη γιορτή. Με πολλή διάθεση και ενθουσιασμό, η ΚΕΠΑ παρουσιάζει ένα τετραήμερο που φλερτάρει με τη νεολαία και δίνει ραντεβού στα πιο όμορφα σημεία της πόλης μας. Πλατείες και γωνιές γίνονται λαϊκές,  pop, rock και jazz, γεμίζουν με παραδοσιακές μουσικές, με ήχους της Μακεδονίας και του μικρού μεγάλου κόσμου μας. Εδώ, οι διαφορετικοί ήχοι φτιάχνουν μια κοινή μουσική. Εδώ, οι μικρές γιορτές φτιάχνουν ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους, γλέντι. Η Εύηχη πόλη μας γίνεται νέα, ζωντανεύει τους δρόμους της, ενώνει τους ανθρώπους της και καλωσορίζει το καλοκαίρι με ανοιχτές εκδηλώσεις που συνεχίζουν, υπενθυμίζουν και δημιουργούν εκ νέου την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

 

Τετάρτη 21/6

 

Πατινάδα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Συμμετέχουν

Τρομπέτα: Αργύρης Καραγκούνης

Τρομπέτα: Μανώλης Μπούσουλας

Τρομπέτα: Πασχάλης Καρβουνάρης

Νταούλι: Όλγα Αλεξίου

Νταούλι: Νικόλαος Αλαΐτσης

Σαξόφωνο σοπράνο: Αθανάσιος Αλαΐτσης

Τύμπανα: Ασημίνα Ματζίρη

 

ώρα 12μεσημέρι

Δρόμοι πόλης – αγορά

 

MET the Clarinet

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Το ensemble κλαρινέτων από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, έρχεται για μια συναυλία γεμάτη νεανική πνοή!
Υπό την μουσική καθοδήγηση του Μιλτιάδη Μουμουλίδη, θα παρουσιαστούν έργα των Mozart, Bennett, Kovács, Gershwin και Piazzolla σε ένα πρόγραμμα με 7+1 κλαρινέτα που θα γεμίσουν την πόλη με μουσική απ' όλα τα είδη!

Κλαρινέτα: Μιλτιάδης Μουµουλίδης, Αντώνης Τσαχτάνης, Ειρήνη Χαραλαµπάκη,

Κωνσταντίνα Αδελφοπούλου, Παναγιώτης Γρίβας

Μπάσο Κλαρινέτο: Στέλλα Σαράφη

 

ώρα 8.00μ.μ.

Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών

 

Ορχήστρα Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ & ΤΕΧΝΗΣ

Οι φοιτητές του συνόλου παραδοσιακής μουσικής, της κατεύθυνσης Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα παρουσιάσουν ένα μουσικό ταξίδι σε παράλληλες ιστορίες που εξελίσσονται κατά την μετανάστευση των Ελλήνων από την Ελλάδα στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα.


Η περίοδος από τα τέλη του 19ου ως τις αρχές του 20ού αιώνα ήταν από τις δυσκολότερες και οδυνηρότερες στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Τα οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύονται σε συνδυασμό με την ήττα από τους Τούρκους στον Πόλεμο του 1897, συνθήκες απόγνωσης για τους αγρότες, και ιδιαίτερα για αυτούς της Πελοποννήσου. Την ίδια εποχή εντείνεται και η προπαγάνδα των ακτοπλοϊκών εταιρειών, που υπόσχονται στους δυστυχείς αγρότες την εκπλήρωση όλων των ονείρων τους στη νέα Γη της Επαγγελίας, γίνεται φανερό γιατί η φυγή στην Αμερική φάνταζε ως η μοναδική λύση.


Έτσι από το 1893 με ολοένα αυξανόμενους ρυθμούς άρχισε η μεγάλη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, που διήρκεσε ως το 1924.Στη διάρκεια αυτής της περιόδου υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο Έλληνες, στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες κυρίως νεαρής ηλικίας, εγκατέλειψαν τη χώρα. Το αποτέλεσμα ήταν να ερημώσει η Ελλάδα από το πιο παραγωγικό κομμάτι του πληθυσμού.

Συμμετέχουν οι φοιτητές
Τραγούδι: Μωυσιάδης Χρήστος, Ασημένια Νόστη, Χρήστος Στόικος, Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου, Μαριτζίνα Αντωνάτου, Χριστιάνα Σαμάρα, Μαρίνα Βερζανλή,
Βανέσσα Πεντογάλου, Κατερίνα Αραμπατζή, Αναστασία Παναγιωτίδου, Δέσποινα Μιχούδη, Έφη Μάρκου
Ταμπουράς: Χριστόφορος Στρίκος
Μαντολίνο: Κώστας Φρουδάκης
Μπουζούκι: Στέλιος Ολύμπιος, Αλέξανδρος Φειδάντσης, Γιάννης Κλέοντας,
Απόστολος Φούφας, Στέλιος Γεωργούσης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ραφαήλ Αντωνίου, Νάσος Φούντας
Κλαρίνο: Γαβριήλ Μιχαηλίδης
Ακορντεόν/Μπαγιάν: Δημήτρης Δημάκης,Αντρέας Σκέττος
Βιολί: Αργύρης Καραγκούνης, Ιάσονας Πιταροκοίλης
Σαντούρι: Σοφία Ηλιοπούλου
Κανονάκι: Παναγιώτης Αϊβαζίδης, Εβίνα Κουτσοκώστα
Κρουστά: Γιώργος Σαλαπασίδης
Ούτι :Χρήστος Πέτσας
Πολίτικο Λαούτο: Άρης Μαγριπής
Λαούτο: Δήμος Τυχάλας, Μαρία Κασκαρίδου, Άννα Κουτσιμανή
Κιθάρα: Γιώργος Ιωάννου, Κωνσταντίνα Φελλά, Παναγιώτης Αμοιρίδης, Μανώλης Αρχοντούλης, Νίκος Ξυφόρης

Υπεύθυνος καθηγητής Τσικουρίδης Ελευθέριος

Ώρα 8.30μ.μ.

Πλατεία Ωρολογίου

 

 

Καντάδες

Από την Μικτή Χορωδία Eνηλίκων της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας υπό τη διεύθυνση της Δήμητρας Ζησέκα με τη συνοδεία ακορντεόν από τον Παπαδόπουλο Παναγιώτη, καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας η Βέροια γεμίζει ήχους καντάδων!

«Εκεί όπου άλλοτε οι νυχτερινοί περιπατητές κατάφερναν με τις μουσικές τους να τα μετατρέπουν σε μια ρομαντική παλέτα εικόνων, κάτω από το βραδινό ημίφως. Οι άνθρωποι μέσω των φωνών τους και των ήχων των μουσικών οργάνων εξέφραζαν τα συναισθήματά τους.

Διαχρονικά η καντάδα αποτέλεσε το είδος της μουσικής το οποίο περισσότερο από κάθε άλλο συνδέθηκε με τον έρωτα και την αγάπη αφού με αυτό το είδος του τραγουδιού οι νεαροί σε ένα ξέφρενο ερωτικό παραλήρημα στέκονταν κάτω από το παραθύρι και τραγουδούσαν στην καλή τους τον έρωτά τους»

Ακολουθήστε μας!

 

ώρα 9.00μ.μ.

στους δρόμους της πόλης και στην αγορά

 

Μελίνα Κανά

μαζί της ο Αλέξανδρος Δάικος

Η Μελίνα Κανά, πιο ανανεωμένη από ποτέ, μετά από έναν κύκλο συνεχόμενων sold out εμφανίσεων στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα, έρχεται να μας διασκεδάσει τις καλοκαιρινές μας νύχτες.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια υπόσχεται να μας οδηγήσει και πάλι σ’ έναν κόσμο μεταξωτό με απάτητα βουνά, με ξωτικά κι αερικά, με σαλαμάνδρες κι αφρισμένες μπύρες Σ’ έναν κόσμο που «Αξίζει» κι έχει «Σπίθα», όπως η νέα της δισκογραφική δουλειά σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη.

Στις αποσκευές της φέρνει ακόμα τραγούδια - σταθμούς από τις συνεργασίες της με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου και τον Σωκράτη Μάλαμα, μαζί με την ήδη αγαπημένη «Παλιά Πληγή» του «Σασμού» και τα πολυτιμότερα δείγματα της δισκογραφίας της, παρέα με κλασικά κομμάτια του ελληνικού πενταγράμμου.

Μαζί τους οι μουσικοί:
• Γιώργος Παχής στο μπουζούκι και στο λαούτο
• Ευάγγελος Τσιμπλάκης στα κρουστά
• Κωνσταντίνος Σηφάκης στο μπάσο
• Εύρος Βοσκαρίδης στο βιολί
• Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και στις ενορχηστρώσεις

ώρα 9.30μ.μ.

Πλατεία Εληάς

 

Πέμπτη 22/6

 

Πικ Νικ Κόνσερτ

Μια συναυλία διαφορετική από τις άλλες…. μια συναυλία – πικ νικ!!! Ο πυρήνας του προγράμματος είναι η «Picnic Suite» του Γάλλου πιανίστα και συνθέτη Claude Bolling, ένα έργο που παρουσιάζεται πολύ σπάνια ζωντανά. Κατά την έναρξη της συναυλίας θα παρουσιαστεί η «Suite Buenos Aires» του Αργεντίνου Maximo Diego Pujol.

Αρχικά, κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στις γειτονιές του Buenos Aires μέσα από την ματιά του Pujol, ο οποίος τιτλοφορεί τα τέσσερα μέρη του έργου με τις ονομασίες αντίστοιχων συνοικιών της πρωτεύουσας της Αργεντινής και φυσικά του τάνγκο! Ταυτόχρονα, παρουσιάζει μέσω της μουσικής τον χαρακτήρα της κάθε περιοχής και των κατοίκων της.

Στη συνέχεια, επιστροφή στην Ευρώπη της χρυσής εποχής της δεκαετίας του 70. Κλασσική μουσική και τζαζ, μπαρόκ και ροκ εν ρολ, μαδριγάλια και swing ξεπηδάνε με φινέτσα σ’ αυτό μνημειώδες (και μακροσκελές…) έργο του Bolling, στην μαγευτική Picnic Suite! Χρησιμοποιώντας όλα τα εφόδια της μουσικής του ιδιοφυίας και τα τεχνικά μέσα που του δίνει το κουιντέτο που επιλέγει δημιουργεί μια πλούσια ηχητική ατμόσφαιρα υψηλών ερμηνευτικών και δεξιοτεχνικών απαιτήσεων.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Δομενικιώτης (φλάουτο), Χρήστος Σαρκατζής (κιθάρα), Πόπη Φιρτινίδου (πιάνο) και Στέργιος Κόιας (ντραμς), Θοδωρής Χριστοφορίδης (κοντραμπάσο).

 

ώρα 8.30μ.μ.

Βυζαντινό Μουσείο

 

Τα δέκα μπουζούκια της Δόμνας

Το νεοσύστατο μουσικό σχήμα της Θεσσαλονίκης, γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 μέσα στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης “Δόμνα”. Την ιδέα είχε ο πρώτος μεταξύ ίσων του σχήματος, Γιάννης Καρασάββας, ο οποίος και επιμελήθηκε το πρόγραμμα.

Στη “Δόμνα” το σχήμα έδωσε μόλις δύο παραστάσεις. Στη συνέχεια έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» και βγήκε έξω, στην κοινωνία.

Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους:
Μπουζούκι: Γιάννης Καρασάββας, Μανώλης Ζαχαρίου, Γιάννης Κλέοντας, Σπύρος Καντιώτης, Γιάννης Ελευθεριάδης, Γιώργος Μαργώνης, Γιώργος Φακαλής, Χρήστος Κουτσός, Γιώργος Ρουμελιώτης, Νίκος Θεοδωρίδης, Χρήστος Καραβίτης.
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κεκελέκης.
Κοντραμπάσο: Γιάννης Κίρμος
Τραγούδι: Βαγγέλης Αντωνίου και Σύσσυ Ηλιάδου
Κείμενα – Παρουσίαση: Θανάσης Ρότσκος

Είναι άλλο να κελαηδάει ένα μπουζούκι μόνο του κι άλλο οι πένες να χτυπούν συγχρονισμένα τις χορδές δέκα, ναι δέκα, μπουζουκιών! Κι όταν ο ήχος τους συναντιέται με αυτόν του τσαμπουκαλεμένου μπαγλαμά, του βαρύθυμου κόντρα μπάσου και της εύλαλης κιθάρας, το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, γεννά ανατριχίλα.

 

ώρα 8.30μ.μ.

Πλατεία Ωρολογίου

 

Χαΐνηδες

Μια κολεκτίβα αληθινής τέχνης για πάνω από τρείς δεκαετίες.

 Μια διαδρομή αψεγάδιαστου ήθους και απόλυτης συνέπειας. Μια συλλογικότητα που τολμά να πεθαίνει και να ανασταίνεται. Μια ομάδα που εξελίσσεται διαρκώς, ρισκάρει και πειραματίζεται. Μια ανεξάρτητη φωνή, που δε φοβάται να μιλήσει όταν όλοι οι άλλοι σιωπούν. Μια (άνευ προηγουμένου στα ελληνικά χρονικά) πολυσχιδής παρουσία: συναυλίες, πανηγύρια, θεατρικές-χορευτικές παραστάσεις, δίσκοι, βιβλία, κόμικς, αρθρογραφία.

 

 Παίζουν και τραγουδούν: Δημήτρης Αποστολάκης, Μιχάλης Γαλάνης, Δημήτρης Ζαχαριουδάκης, Peter Jaques, Γιώργος Κωνσταντίνου, Μιχάλης Νικόπουλος και Αγγελική Σύρκου.

 

ώρα 9.30μ.μ.

Εβραϊκή Συνοικία, Μπαρμπούτα

 

 

Παρασκευή 23/6

 

Summernight Stand

Μια βραδιά με μουσική φολκλόρ, ethnik, μελωδίες και μουσικές του κόσμου διαχρονικές και διασκευές με διάφορα ηχοχρώματα.

 

Κιθάρα Ακουστική: Τηλέμαχος Χατζάκης

Κιθάρα Κλασική: Πέτρος Ρίστας

Ακορντεόν: Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Τραγούδι: Μαρία Σύρπη

 

ώρα 8.00μ.μ.

Κυριώτισσα

 

Ζυγιάς των Πιερίων

Το συγκρότημα της Ζυγιάς των Πιερίων που αποτελείται από δύο γκάιντες, φλογέρες και ενός είδους νταουλιού και νταϊρέ. Το μουσικό σχήμα αυτό δημιουργήθηκε με την αγάπη προς την παραδοσιακή μουσική του τόπου μας και έχει ως στόχο την ατόφια διατήρηση και μετάδοση της μουσικής αυτής κληρονομιάς.

Το μουσικό σχήμα αποτελείται από τους: Τσιγγενόπουλο Δημήτριο, Μπάμπαλο Στέφανο και Μελιτζανά Νικόλαο. 

Ας ταξιδέψουμε τον κόσμο λίγα χρόνια πίσω, εκεί όπου γλεντούσαν, τραγουδούσαν και χόρευαν με μεράκι τραγούδια του τόπου μας, των Πιερίων.

 

Ώρα 8.30μ.μ.

Βυζαντινό μουσείο

 

Μωρά στη φωτιά

Το ιστορικό συγκρότημα με τον straight forward ήχο ,σε συνδυασμό με ποίηση στους στίχους που ξεκίνησε από τη Βέροια τη δεκαετία του 80, επιστρέφει στην πόλη που ξεκίνησαν όλα.

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην "Βέροια Εύηχη πόλη ", θα τραγουδήσουμε όλοι μαζί, τραγούδια σταθμούς στην πορεία τους...: Κάτω στην πόλη, Μανιφέστο, Αδρεναλίνη, ο Χαμαιλέων, Βαβυλωνία, Αδέρφια στην κόλαση, Σαλονίκη, το Παιχνίδι, Παυσίπονο και άλλα πολλά. Με επτά άλμπουμ στο ενεργητικό τους και το πιο πρόσφατο "Best of Κάτω στην πόλη", μας υπόσχονται ένα δυναμικό live γεμάτο ενέργεια!

 

Παίζουν οι μουσικοί

Στέλιος "Σαλβαδόρ" Παπαϊωάννου μπάσο και φωνή

Σάκης Ζαχαριάδης κιθάρα

Δημήτρης Ματζίρης τρομπόνι και δεύτερη κιθάρα

Κώστας Κατσαρός τρομπέτα πιάνο και συνθεσάιζερ

Φώτης Τσακυρίδης ντράμς

 

 ώρα 9μ.μ.

Πλατεία Αγίων Αναργύρων

 

 

Ένα τραγούδι για τον καθένα

Κωνσταντίνος & Ματθαίος Τσαχουρίδης

 special guest: Δημήτρης Μπάσης

Μια μοναδική μουσική σύμπραξη παρουσιάζουν φέτος το καλοκαίρι τα αδέλφια της καρδιάς μας, ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ανταμώνοντας μουσικά με τον μοναδικό Δημήτρη Μπάση. Μετά από την σύμπραξή τους στον «Σασμό» καθώς και στο «Σπίτι με το Mega», έρχονται να μας παρασύρουν σε μουσικές δίχως σύνορα. Μοναδικές ερμηνείες και διασκευές συνθέτουν το τοπίο αυτής της μουσικής σύμπραξης.

Η μουσική κάνει αυτό που ξέρει πολύ καλά: το παλιό συναντά το καινούριο και το καινούριο το παλιό! Σε αυτήν τη συναυλία ο καθένας μας θα ανακαλύψει ένα τραγούδι του αγαπημένο!

 

Συντελεστές

Αντώνης Σαρακατσιάνος / πιάνο-ενορχηστρώσεις

Αθανάσιος Σωτηριάδης / πλήκτρα-προγραμματισμός

Γεώργιος Σκηπητάρης / καβάλ, κλαρίνο

Γεώργιος Κορτσινίδης / τύμπανα

Ιωάννης Πούλιος / λαούτο, κιθάρα

Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου /κρουστά

Ηχοληψία / Ιωάννης Ιωαννίδης (FOH) / Κώστας Πατρίκας (stage)

 

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης / φωνή

Ματθαίος Τσαχουρίδης / ποντιακή λύρα, βιολί, ούτι, φωνή

 

ώρα 10μ.μ.

πλατεία Ωρολογίου

 

 

Σάββατο 24/6

 

Nalyssa Green 

Η Nalyssa Green είναι συνθέτις και τραγουδοποιός από την Αθήνα. Είναι αυτοδίδακτη και παίζει πιάνο, κιθάρα, synthesizers, theremin και τραγουδά. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις προσωπικούς δίσκους, δύο αγγλόφωνους: Barock (2010) και The Seed (2012), και δύο ελληνόφωνους: Μπλουμ (2018) και Ταξίδι Αστρικό (2020). Παράλληλα με την τραγουδοποιία ασχολείται και με τη σύνθεση μουσικής για θέατρο, σινεμά και τηλεόραση ενώ ενίοτε συμμετέχει σε παραστάσεις και ως performer. 

 

ώρα 8.30μ.μ.

Κυριώτισσα

 

MAZOHA

To one man project MAZOHA δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2017 στη Θεσσαλονίκη από τον Τζίμη Πολιούδη. Έχει κυκλοφορήσει 5 full albums και 3 ep μέχρι σήμερα. Μουσικά κινείται στον ευρύτερο χώρο του indie rock παντρεύοντας τις κιθάρες με τα beats και τις μελωδικές φωνητικές γραμμές με τα συνθόμπασα. Αυτό που ξεχωρίζει το project είναι οι στίχοι που είναι άμεσοι και ξεσηκωτικοί και σε συνδυασμό με τη μουσική βρίσκουν το στόχο κατευθείαν στην  καρδιά του ακροατή. Toν τελευταίο χρόνο ο ΜΑΖΟΗΑ έχει κερδίσει μεγάλο μέρος του ελληνικού εναλλακτικού ακροατηρίου χάρη στα πολύ συχνά και δυναμικά του live σε πολλά μέρη στην Ελλάδα.

Τελευταία κυκλοφορία του προσεχώς το “Ας Τους Σκοτώσουμε Όλους Και Μετανιώνουμε Ύστερα’’, πάντα από την Inner Ear Records.

 

ώρα 9μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 

Taki Tsan & PhyroSun 

Δυο legends της ελληνικής Hiphop σκηνής, οι Taki Tsan & PhyroSun, ενώνουν τις δυνάμεις τους με έναν δίσκο φωτιά, το εκπληκτικό “PhyroTsan”, που έχει μόλις κυκλοφορήσει. Το Hiphop στα καλύτερα του σε μια εποχή που το χρειάζεται περισσότερο από ποτέ!

 

ώρα 10μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 

 

Ison (reworks) dj SET

Αναστάσιος Διόλατζης aka Ison, μέλος των ΝΟΝ και μουσικός διευθυντής του Reworks.

Το 2005 από την ομάδα ΝΟΝ, γεννήθηκε το όνειρο για την υλοποίηση του Reworks Festival (by NON), ενός πρωτοπόρου για την εποχή εγχειρήματος, το οποίο κατάφερε ν’ αποτελέσει σημαντικό πυλώνα για την εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή, δίνοντας βήμα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, διατηρώντας παράλληλα σταθερά για 9 χρόνια τη θέση του στη λίστα του Resident Advisor με τα 10 καλύτερα φεστιβάλ του Σεπτεμβρίου στον κόσμο. 

Είναι γνωστός  στα στέκια της πόλης για τις περίφημες βραδιές ‘Crossover’, όπου πραγματοποιεί ένα μαεστρικό πέρασμα από διάφορα είδη και εκφάνσεις της ηλεκτρονικής μουσικής και όχι μόνο. Όλα αυτά, την στιγμή που ο ίδιος έχει εμφανιστεί σε μουσικά γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του σε φεστιβάλ όπως Sonar, Nuits Sonores, Waves, We are FSTVL, NOM Barcelona κ.α. Το πάθος του για την σύγχρονη μουσική στο ευρύ της φάσμα, του επιτρέπει να διατηρεί το στάτους του ως ένα από τους πιο σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους στην σκηνή της χώρας, ξεπερνώντας τα 23 χρόνια παρουσίας. Λίγοι έχουν καταφέρει να είναι τόσο δραστήριοι και χωρίς διακοπή σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά χάριν στην αφοσίωση του στην πόλη της Θεσσαλονίκης αλλά και την σκηνή της ο Ison είναι ακόμη εδώ.

 

ώρα 11μ.μ.

πλατεία Αγίων Αναργύρων

 

 

ΒΕΡΟΙΑ – ΕΥΗΧΗ 2023 – ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

ομάδες ΑΜΗΧΑΝΟΙ του Τμήματος Φωτογραφίας Θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ . Βέροιας

Επιμέλεια :Τάσος Θώμογλου

 

Διοργάνωση: Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας

----------------------------------------------------------------------------------

 

BEΡΟΙΑ | ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ | Άλσος ‘23

Παρασκευή 30/6 έως Τετάρτη 4/9

 

Η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας παρουσιάζει το θερινό πρόγραμμα εκδηλώσεων στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Άλσος Παπάγου και σε άλλους χώρους. Θέατρο, συναυλίες, παραστάσεις για παιδιά, θερινό σινεμά και Εύηχη πόλη έρχονται από τις 30 Ιουνίου μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου να μας βγάλουν έξω και να αλλάξουν τα καλοκαιρινά μας βράδια. Η Ελένη Βιτάλη με τους Τζουμ, η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, οι Πυξ Λαξ, θεατρικές παραστάσεις με αγαπημένους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Λάλος, ο Θανάσης Δόβρης, ο Γιώργος Χριστοδούλου, η Λένα Παπαληγούρα, ο Ιωάννης Παπαζήσης, η Ελισάβετ Μουτάφη και πολλούς ακόμη αγαπημένους ηθοποιούς που  θα περάσουν από το Άλσος μας!

 

Παρασκευή 30/6

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Ερασιτεχνική Σκηνή

Ομάδες εφήβων & νέων ΣΤΟΙΧΟΜΥΘΙΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Ερωτόκριτος του Βιντσέντζου Κορνάρου

Σκηνοθεσία Πέτρος Μαλιάρας

 

είσοδος 5€

Ώρα 9.30μ.μ.

 

 

Δευτέρα 03/7

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Παραμύθι χωρίς όνομα της Πηνελόπης Δέλτα

 

Στο βασίλειο των Μοιρολάτρων ο Αστόχαστος γιος του βασιλιά Συνετού, διαδέχεται τον πατέρα του στον θρόνο.  Ο νέος βασιλιάς ενδιαφέρεται μόνο για διασκέδαση και καλοπέραση.  Όπως είναι φυσικό σε λίγο καιρό το βασίλειο καταρρέει. Το θησαυροφυλάκιο αδειάζει! Η χώρα δανείζεται συνέχεια και ο τόπος ερημώνει. Μην αντέχοντας αυτή την κατάσταση ο γιος του βασιλιά αποφασίζει να δράσει.  Με βοηθό την μικρή του αδερφή και μετά από πολλές περιπέτειες θα κατορθώσει να εμπνεύσει πίστη και εμπιστοσύνη στον λαό του ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν να ανορθωθεί η χώρα.

Το βασιλόπουλο, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας μας, θα μπορούσε να είναι ο νέος Έλληνας που βρίσκει τη δύναμη και τον τρόπο ώστε να ξαναγεννηθεί η πατρίδα του. Είναι ένα έργο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πλοκή, που σίγουρα θα διασκεδάσει τα παιδιά, αλλά συγχρόνως θα τα διδάξει με έμμεσο τρόπο, μια που μιλάει για τις αξίες

της εργασίας, της δικαιοσύνης, της προσπάθειας, της ανδρείας, της συλλογικότητας σε αντίθεση με την τεμπελιά, την αδικία, την παραίτηση, τη δειλία και τον ατομισμό.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο-Αφήγηση: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή, Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art:  Αντώνης Δελαπόρτας 

Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιάννης Τσουρουνάκης

Υπεύθυνη περιοδείας: Ελένη Καρτάση

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Χριστίνα Κουλουμπή, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Μαριαλένα Ροζάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Νεκτάριος Φαρμάκης, Ιωάννα Καλλιτσάντση

 

είσοδος 12€

Ώρα 9.00μ.μ.

 

 

Τρίτη 4/7

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ

Παράξενο ζευγάρι του Νιλ Σάιμον

 

Δύο φίλες χωρίζουν από τους άντρες τους και αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στο μεγάλο σπίτι της μιας. Και τότε αρχίζουν τα προβλήματα και δοκιμάζεται η φιλία τους, γιατί διαπιστώνουν πολύ γρήγορα ότι η αφόρητη τσαπατσουλιά και η ακαταστασία της μιας, δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νοσηρή και ψυχαναγκαστική νοικοκυροσύνη της άλλης. Μια παράσταση σχόλιο πάνω στη μοναξιά πάσης φύσεως του σύγχρονου ανθρώπου.

Ένα κλασικό θηλυκό εργένικο διαμέρισμα. Μια σημερινή γυναικοπαρέα πού όταν οι πόρτες είναι κλειστές, λένε μεταξύ τους τα ΠΑΝΤΑ. Γυναίκες χωρισμένες, γυναίκες παντρεμένες, γυναίκες μόνες. Μια κωμωδία που υμνεί το δικαίωμα στο διαφορετικό, αλλά και στην συντροφικότητα. Μια τρυφερή και συνάμα κωμική ματιά πάνω στην φιλία, στον έρωτα, στις σχέσεις αντρών και γυναικών μέσα στον γάμο αλλά …και μετά από αυτόν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Νήλ Σάιμον / ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Δανάη Σταματοπούλου / ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λευτέρης Πλασκοβίτης / ΣΚΗΝΙΚΑ - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Αντώνης Χαλκιάς / ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Παναγιώτης Πλασκασοβίτης / ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΟΣ – Βοηθός ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Αρετή Μώκαλη/ Βοηθός ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ – ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΥ: Ελεωνόρα Καραβανή.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σιάρκου Θεοδώρα, Σοντάκη Μαριάνθη, Δωροπούλου Ισιδώρα, Μακρομαρίδου Βέρα, Σταματοπούλου Δανάη, Φώσκολου Νίνα, Παπατριανταφύλου Αλέξανδρος και Χειλάς Αλέξανδρος.

 

προπώληση 10€ - είσοδος 12€

 Ώρα 9.30μ.μ.

 

Τετάρτη 5/7

BOX Productions

Συναυλία με  Ελένη Βιτάλη  & ΤΖΟΥΜ

 

Για ένα καλοκαίρι ακόμα η Ελένη Βιτάλη και οι ΤΖΟΥΜ θα περιοδεύσουν ανά την Ελλάδα. Πιστή στο ραντεβού που την θέλει να επικοινωνεί με το κοινό με τον εντελώς δικό της τρόπο και ένα ρεπερτόριο που έχει καταξιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, η Ελένη Βιτάλη δεν είναι μόνο μια σπουδαία τραγουδίστρια αλλά κουβαλάει στο ρεπερτόριο της και τα τραγούδια που έγραψε η ίδια. Όλοι έχουμε τραγουδήσει το ΄΄Χειμωνιάτικο πρωί΄΄, το ΄΄Εγώ τραγούδαγα τα βράδια στα σκυλάδικα΄΄, την ΄΄Κιβωτό΄΄. Με ένα ρεπερτόριο που ξεκινάει από την λαϊκή της βάση, περνάει στην τραγουδοποιία της με ροκ αποχρώσεις και αντικατοπτρίζει το σημερινό έντεχνο ελληνικό τραγούδι, κάθε συναυλία της είναι μοναδική!     

                                        

Παίζουν οι μουσικοί
Ρήγας Βοργιάς- μπάσο
Μάνος Αχαλινωτόπουλος- πνευστά
Δημήτρης Σίντος- πιάνο λαούτο
Νίκος Σαμαράς - μπουζούκι, τρομπέτα
Θάνος Τσελεμπής- τύμπανα
Νίκος Ξύδης – κιθάρα


Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης
Ενορχήστρωση: ΤΖΟΥΜ

 

προπώληση 12€ - είσοδος 15€

Ώρα 9.30μ.μ

 

 

Παρασκευή 7/7

The Young Quill

Νεφέλες του Αριστοφάνη

 

Υπόθεση έργου

Ο Στρεψιάδης είναι απελπισμένος καθώς πνίγεται στα χρέη και τον κυνηγούν οι δανειστές του. Αν και έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στο γιό του, Φειδιππίδη, περιμένοντας ότι εκείνος θα σπουδάσει και θα τον βοηθήσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα του, ο γιος του αρνείται πεισματικά. Ο Φειδιππίδης, ασχολείται μόνο με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ξοδεύει και αυτός τα χρήματα του πατέρα του προκειμένου να αγοράζει likes και followers.

Ως έτσι, ο Στρεψιάδης μην μπορώντας να βρει λύση, αποφασίζει να επιστρέψει ο ίδιος στα θρανία, ελπίζοντας ότι εκεί θα μάθει πως να διαχειριστεί τα προβλήματα του. Μάλιστα, ανακαλύπτει την ύπαρξη μιας εναλλακτικής σχολής, αυτής του Σωκράτη, που ισχυρίζεται ότι μαθαίνει τους σπουδαστές της να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα της σύγχρονης εποχής. Ο Στρεψιάδης θεωρεί ότι εκεί θα μάθει την τέχνη της διπλωματίας και της εξαπάτησης προκειμένου να παραπλανήσει τους δανειστές του.

Λίγο μετά την έναρξη της φοίτησης του, ο Στρεψιάδης αποβάλλεται από τη σχολή, καθώς είναι εντελώς ανεπίδεκτος μαθήσεως. Μετά και από αυτό, ο Στρεψιάδης απελπίζεται εντελώς, παρά τις προσπάθειες του γιού του να τον συνεφέρει. Τότε, ο Φειδιππίδης αποφασίζει να πάει ο ίδιος στη σχολή του Σωκράτη. Πολύ σύντομα, ο Φειδιππίδης, αντιλαμβάνεται ότι η σχολή του Σωκράτη είναι ένας χώρος ουσιαστικής παιδείας και καλλιέργειας. Σε μαθαίνει όχι μόνο να αντιλαμβάνεσαι, αλλά και να αντιστέκεσαι στις παθογένειες της σύγχρονης εποχής. Έννοιες όπως η αισχροκέρδεια, η αναξιοκρατία, η κοινωνική ανισότητα και ο ρατσισμός μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Με την αποφοίτηση του, ο Φειδιππίδης έχει μάθει όλα όσα δεν περίμενε ο Στρεψιάδης. Όχι μόνο δεν τον βοηθάει να παραπλανήσει τους δανειστές του, αλλά γίνεται δίκαιος πέρα από κάθε προσδοκία. Δίνει στον πατέρα του, και σε όλους εμάς, την ελπίδα για μια σύγχρονη εποχή με πίστη σε υψηλές αξίες και ιδανικά, απαλλαγμένη από τα λάθη του παρελθόντος.

 

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ο Αριστοφάνης θεωρείται ο σπουδαιότερος αρχαίος θεατρικός συγγραφέας κωμωδιών. Είναι ο πρώτος από τους κωμικούς ποιητές και πατέρας της αττικής κωμωδίας. Τα έργα του καυτηριάζουν, σατιρίζουν και σχολιάζουν την επικαιρότητα της εποχής, πάντα με στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και τη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου. Ο Αριστοφάνης θωρείται από τους πλέον επίκαιρους και διαχρονικούς συγγραφείς της αρχαιότητας, καθώς θίγει θέματα που αφορούν στον πυρήνα της ύπαρξης του ανθρώπου και του κοινωνικού συνόλου.

Η μεταφορά και η διασκευή του έργου «Νεφέλες» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των σημερινών παιδιών και εφήβων. Η παράσταση παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, διατηρώντας όλα τα σουρεαλιστικά στοιχεία του έργου και τοποθετώντας τα στην κουλτούρα και τις αναφορές της σύγχρονης εποχής. Στον πυρήνα του προβληματισμού τίθεται, η σχέση των παιδιών με την εκπαίδευση και το σχολείο. Μέσα από τη σάτιρα, το χιούμορ και την ψυχαγωγία της κωμωδίας, σύνθετες έννοιες που περιγράφονται στο πρωτότυπο κείμενο, γίνονται κατανοητές για τους νεαρούς θεατές.

Ψυχαγωγούμε αλλά θέτουμε και ερωτήματα. Η χρήση της πρωτότυπης μουσικής, του χορού και του ζωντανού τραγουδιού λειτουργούν καταλυτικά στην ταύτιση των θεατών με θέσεις και αντιθέσεις που ο κωμωδιογράφος θέτει.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Μεταφορά και Διασκευή κειμένου: Ομάδα The Young Quill

Σκηνοθεσία: Αικατερίνη Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Ομάδα The Young Quill

Κουστούμια: Ειρήνη Γεωργακίλα

Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Χορογραφία: Χρυσηίς Λιατζιβίρη

Φωτισμός: Κωστής Μουσικός

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Γραφιστική επεξεργασία: Indigo Creative

 

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Νίκος Γιαλελής, Απόστολος Καμιτσάκης, Τάσος Λέκκας, Φάνης Μιλλεούνης, Δάφνη Νικητάκη

 

είσοδος 12€

ώρα 9.00μ.μ.

 

 

 

Τετάρτη 12/7

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ

Συναυλία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη

 

 Ο Μιχάλης Τζουγανάκης θεωρείται – και είναι – ένας πολύ ξεχωριστός μουσικός και τραγουδιστής. Ξεκίνησε ως “παιδί- θαύμα” παίζοντας λαούτο δίπλα στους “τιτάνες” της κρητικής λύρας Λεωνίδα Κλάδο και Κώστα Μουντάκη. Αφού τόλμησε να παίξει το λαούτο μ’ έναν τρόπο που δεν είχαμε ξαναδεί και ξανακούσει, και να ερμηνεύσει με την ιδιότυπη φωνή του τα τραγούδια του, δημιούργησε μια εντελώς δική του ξεχωριστή ταυτότητα ως τραγουδοποιός και performer.

Ο Μιχάλης Τζουγανάκης μας χάρισε σπουδαία τραγούδια και μαγικά παιξίματα σε αναρίθμητες συναυλίες, οδηγώντας κάθε φορά τους αφοσιωμένους ακροατές του σε μεθυστικά μουσικά ταξίδια.

Ο Μιχάλης άντλησε στοιχεία από τη μουσική του νησιού του, τα εκσυγχρόνισε και τα πάντρεψε, με έναν δικό του εναλλακτικό τρόπο, δημιουργώντας ένα νέο ρεύμα στην παράδοση και όχι μόνο!

Χαρακτηριστικός για το πάθος την δεξιοτεχνία την έμπνευση τον δυναμισμό σε ένα μουσικό ταξίδι απρόβλεπτο και μοναδικό.

 

προπώληση 13€ - είσοδος 15€

ώρα 9.30μ.μ.

 

 

Παρασκευή 14/7

Θέατρο του Βορρά & Kolossaion Productions

Τριγωνοψαρούλης the musical

 

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος Έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical! Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη. Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου. Μια ιστορία για τη φιλία, τη δύναμη της αγάπης και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα, ενάντια στο bullying, το ρατσισμό, την ξενοφοβία!

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γράφει την ιστορία του Τριγωνοψαρούλη από την αρχή και μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο του βυθού. Στον ύφαλο της Αουρέλια έχει ξεσπάσει πανθαλάσσιος πόλεμος. Θα καταφέρει ο αγαπημένος μας Τριγωνοψαρούλης παρέα με τους φίλους του κυρία Σουπιά τον Αστερία και τη Γλώσσα να νικήσουν για ακόμη μια φορά τον Αχινό σε έναν μεγάλο τελικό ψαρόσφαιρου? Τι στάση θα κρατήσει ο Μεγάλος Καρχαρίας? Ελάτε να κολυμπήσουμε μαζί με τον Τριγωνοψαρούλη, να δούμε από κοντά το μαγικό μαργαριτάρι και να γνωρίσουμε σπάνια θαλάσσια πλάσματα, όπως το Νάρβαλ και τον Τελευταίο Ιππόκαμπο! “ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL” Μια εντυπωσιακή θεατρική παράσταση, ένα διαδραστικό θέαμα με μουσική, τραγούδι, χορό, ακροβατικά, μας ταξιδεύει στον απίθανο κόσμο του βυθού. Το διαφορετικό κίτρινο ψάρι μας δείχνει τον τρόπο για την αποδοχή της διαφορετικότητας και αναδεικνύει τη δύναμη της αγάπης και της φιλίας σε μια παράσταση που θα αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο - Στίχοι: Βαγγέλης Ηλιόπουλος

Σκηνοθεσία: Μπίλιω Κωσταντοπούλου

Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

Σκηνικά: Λία Ασβεστά

Κοστούμια: Μαρία Καραπούλιου

Χορογραφίες: Σμαρώ Κεπατσόγλου

Μουσική Διδασκαλία: Ιωάννης Κοντέλλης

Ενορχήστρωση: Χάρης Γκατζόφλιας

Βοηθός Σκηνοθέτη - χορογράφου: Σοφία Μπαγιοπούλου

Artwork: Σάκης Παπαγιάννης

Επικοινωνία: Μαρία Λουτζιούδη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιωάννα Διαμαντούλη, Ελβίρα Πολυτίμη Θεμελή, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Σέβη Σπύρτου, Χρήστος Ντόβας, Σμαρώ Κεπαπτσόγλου, Νίκος Χρηστίδης.

 

προπώληση 10€ - είσοδος 12€

ώρα 8.45μ.μ.

 

 

Σάββατο 15/7

Α.Ο. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Γλυκερία – Μελίνα Ασλανίδου

Πάμε μαζί

 

Οι δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής αυτό το καλοκαίρι! Θα παρουσιάσουν σε επιλεγμένους χώρους σε


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής