breaking news Νέο

Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος

  • Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος
  • Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος

Την Πέμπτη 8 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Ευααγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, με την ευκαιρία της παρουσίας στην ενορία της ιεράς και θαυματουτργού Εικόνος της Παναγίας Σουμελά, αλλά και της επετείου των εγκαινίων του Ιερού Ναού (1969).

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, ενώ έλαβαν μέρος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρος (Οικουμενικό Πατριαρχείο) ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος στο τέλος της θείας Λειτουργίας προσεφώνησε και ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους, ενώ αναφέρθηκε στη σημερινή επέτειο των εγκαινίων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας που έγιναν το 1969 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Νικόλαο Σελέντη εκ της νήσου Τήνου. Ο Ναός θεμελειώθηκε από τον προκάτοχο του Νικολάου, Μητροπολίτη Χαλκίδος κυρό Γρηγόριο Πλειαθό, επίσης εκ της Νήσου Τήνου προερχόμενο.

Ο Σεβασμιώτατος ιδιαιτέρως αναφέρθηκε για το μεγάλο γεγονός της υποδοχής της εικόνος της Παναγίας Σουμελά, την οποία χαρακτήρισε «οσμή της Χριστού ευωδίας» και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βεροίας κ. Παντελεήμονα για την μεγάλη αυτή ευλογία. Δεν παρέλειψε τέλος να ευχαριστήσει και τον Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Νίκανδρο για την τιμητική του παρουσία και συμμετοχή στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για τους κτήτορες του Ιερού Ναού.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής