breaking news Νέο

Εύκολο πέρασμα του Φιλίππου από την Κυψέλη - Κέρδισε με 16-26 τον ουραγό Πανελλήνιο

  • Εύκολο πέρασμα του Φιλίππου από την Κυψέλη - Κέρδισε με 16-26 τον ουραγό Πανελλήνιο
  • Εύκολο πέρασμα του Φιλίππου από την Κυψέλη - Κέρδισε με 16-26 τον ουραγό Πανελλήνιο

Επιστροφή στις νίκες για το Φίλιππο Βέροιας, καθώς επικράτησε εύκολα του ουραγού Πανελληνίου με 16-26 στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος χάντμπολ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Η ομάδα της Κυψέλης φάνταζε ως ο ιδανικός αντίπαλος, ώστε οι παίκτες του Παυλίδη να ανεβάσουν την ψυχολογία τους μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα και οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία. Αγωνιστικά οι γηπεδούχοι άντεξαν μόλις λίγα λεπτά, μιας και ο Φίλιππος απέκτησε από νωρίς σημαντική διαφορά στο σκορ και πήγε στα αποδυτήρια με έξι τέρματα διαφορά (9-15). Στην επανάληψη φάνηκε ακόμη περισσότερο η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων, με τους Βεροιώτες να φτάνουν εύκολα στο τελικό 16-26. Πλέον οι «ερυθρόλευκοι» κοιτάζουν μόνο την αναμέτρηση με τη Δράμα το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα τους, όπου θα ψάξουν τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη τους, ώστε να βελτιώσουν κι άλλο τη βαθμολογική τους θέση.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 15ης αγωνιστικής, η ΑΕΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που έκοψε βαθμό από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, μιας και οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 25-25 στο Ρέντη. Επιβλητική νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ επί του Δούκα στο Δαϊς με 15-24, ενώ σημαντικό βαθμό στη μάχη που δίνει για την παραμονή του στην Α1 πήρε το Καματερό στην Έδεσσα απέναντι στον Αερωπό, με τις δυο ομάδες να έρχονται ισόπαλες με 23-23. Στη Δράμα τέλος ο Διομήδης δυσκολεύτηκε, αλλά έκαμψε την αντίσταση της ομώνυμης ομάδας με 22-26, αφήνοντάς την σε δεινή βαθμολογική θέση.

 

Το φιλμ του αγώνα

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, όπου οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, 3-3 στο 6', οι «ερυθρόλευκοι» πήραν την πρωτοβουλία και με όπλο τους την άμυνα άρχισαν σταδιακά να απομακρύνονται. Με σερί 0-7 τέρματα ξέφυγαν με 3-10 στο 15' και πήραν σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη. Με τέρμα του Χαραλαμπίδη οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν τη διαφορά στα εννιά τέρματα, 6-15 στο 26', με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται τη χαλαρότητα των παικτών του Παυλίδη στα τελευταία λεπτά και με μικρό σερί 3-0 να μειώνουν σε 9-15 στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι Βεροιώτες πήραν και πάλι γρήγορα τον έλεγχο στα χέρια τους και με τον Αρσενασβίλι έκαναν το 10-20 στο 40', παίρνοντας για πρώτη φορά στο παιχνίδι διψήφια διαφορά τερμάτων. Οι γηπεδούχοι φάνηκε να μένουν από δυνάμεις και να μην μπορούν να ακολουθήσουν στη συνέχεια το ρυθμό της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ, συνέχισαν να διατηρούν με ευκολία το μεγάλο τους προβάδισμα, 11-22 στο 50' και έφτασαν άνετα στο τελικό 16-26, που τους χάρισε μετά από καιρό τους δυο βαθμούς της νίκης. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό Χαραλαμπίδης με 6 τέρματα, ενώ τον ακολούθησε ο Ζευγαρόπουλος με 5.

 

Πεντάλεπτα:  2-2, 3-5, 3-10, 4-12, 6-14, 9-15, 9-18, 10-20, 10-21, 11-22, 13-24, 16-26

Διαιτητές: Κουτσός-Φωκίτης

Δίλεπτες: 5-7, Πέναλτι: 4/5-2/3

Αποβολή: 41:22 Αρσενασβίλι (μπλε κάρτα, κρατήθηκε δελτίο)

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Μπαλωμένος): Παζάρογλου, Κολιούλης, Λιάλιος 1, Οικονόμου 1, Χάρμπης 1, Χρ. Μπαλάσκας 3, Μπαρμπαράκης 8, Νιντερέγγερ, Ζάτσε 1, Αντωνιάδης, Κάτρης, Κουσκουλιάνος, Ταουσάνης, Ε. Μπαλάσκας 1, Τσακούλης, Τσομπανίδης
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Παυλίδης): Ζλατάνος, Ζευγαρόπουλος 5, Δ. Τριανταφυλλίδης 1, Ρίζος, Σαράφης 1, Α. Τριανταφυλλίδης 1, Χαραλαμπίδης 6, Σεϊρεκίδης, Φιλόσογλου 1, Κωστακίδης 4, Αποστολίδης, Σιαματάς 3, Γραμματικόπουλος, Καλλιαρίδης, Αρσενασβίλι 4, Γρηγοριάδης

 

- Δηλώσεις του προπονητή του Φιλίππου Τέο Παυλίδη :

«Η ομάδα έκανε μέσα στο γήπεδο αυτό που έπρεπε, αυτό για το οποίο προπονήθηκε όλη την εβδομάδα. Εκτός από κάποια σημεία όπου υπήρχε μια ασυνεννοησία και με τους νεαρότερους παίκτες και λίγο με το άγχος του πρώτου τους αγώνα, η ομάδα έβγαλε αυτό που έπρεπε. Είχε και πάθος και καλές επιθετικές ενέργειες, πολύ καλή κυκλοφορία, καλή άμυνα, καλή παρουσία από τον τερματοφύλακα. Έτρεξε όταν χρειαζόταν. Έτσι θέλω να βλέπω την ομάδα και στη συνέχεια. Όσον αφορά την αποβολή του Αρσενασβίλι δεν μπορώ να κρίνω τη φάση αν δεν υπάρχει βίντεο. Είναι απόφαση των διαιτητών,. Αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα όπως κι έγινε και να μην κρατηθεί το δελτίο. Θεωρώ ότι είναι μάλλον δύσκολο να αντέδρασε ο παίκτης μου έτσι στο 40’. Πάντως, είναι ακόμη ένας παίκτης που χάνουμε. Μας λείπουν πέντε παίκτες πλέον από τη βασική ομάδα μαζί με τον Αρσενασβίλι. Θα πρέπει να ψάξω να βρω λύσεις για να βγει και το επόμενο ματς.

 

- Το Πανόραμα της 15ης αγωνιστικής:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Δούκας-ΠΑΟΚ 15-24

Πανελλήνιος-Φίλιππος Βέροιας 16-26

Δράμα-Διομήδης Άργους 22-26

Αερωπός Έδεσσας-Καματερό 23-23

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 25-25

ΧΑΝΘ-Φοίβος Συκεών (αναβλήθηκε)

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 28
  2. ΠΑΟΚ 25
  3. ΑΕΚ 23
  4. Διομήδης Άργους 22
  5. Δούκας 21
  6. Αερωπός Έδεσσας 17
  7. ΧΑΝΘ 12
  8. Φίλιππος Βέροιας 12
  9. Φοίβος Συκεών 8
  10. Καματερό 6
  11. Δράμα 4
  12. Πανελλήνιος 0

 

*ΧΑΝΘ και Φοίβος Συκεών έχουν ένα ματς λιγότερο

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (16η)

Σάββατο 17/02

ΑΕΚ-ΧΑΝΘ

Διομήδης Άργους-Αερωπός Έδεσσας

Φοίβος Συκεών-Δούκας

Καματερό-Ολυμπιακός

Φίλιππος Βέροιας-Δράμα

ΠΑΟΚ-Πανελλήνιος


Τ.Παυλίδης

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής