breaking news Νέο

Αποδεκατισμένη και ταλαιπωρημένη από το πολύωρο ταξίδι η “Βασίλισσα” έχασε στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ 3-0

Αποδεκατισμένη και ταλαιπωρημένη από το πολύωρο ταξίδι η “Βασίλισσα” έχασε στο Γεντί Κουλέ από τον ΟΦΗ 3-0

Πριν ακόμη ξεκινήσει η μεταξύ τους αναμέτρηση η Κρητικη ομάδα θεωρείτο το μεγάλο φαβορί του αγώνα.

Λίγο οι πολλές απουσίες που αντιμετώπιζε η ΒΕΡΟΙΑ που σε συνδυασμό με το φτωχό ρόστερ που φέτος διαθέτει τις έκανε ακόμη πιο απροσπέλαστες, λίγο η ταλαιπωρία των ποδοσφαιριστών της από το πολύωρο ταξίδι, λίγο η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων και λίγο ο παράγοντας έδρας έδιναν στην φιλοξενούμενη ομάδα λίγες ελπίδες να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσα το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο του Γεντί Κουλέ του Ηρακλείου και απλά το τελικό αποτέλεσμα ήρθε να επιβεβαιώσει τις αρχικές προβλέψεις.

Βέβαια οι Βεροιώτες νεαροί ποδοσφαιριστές που τελικά ήταν 14 και όχι 15 στην αποστολή, καθώς ένα αιφνίδιο οικογενειακό πρόβλημα υποχρέωσε τον Ζυγκερίδη να μην ταξιδέψει στην Κρήτη, κράτησαν την εστία τους ανέπαφη μέχρι το 40’, παρότι σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίαζε ο αγώνας από το ξεκίνημα του, ηταν ζήτημα χρόνου να έρθει το γκολ όπως βέβαια και ήρθε στο 40’ ύστερα από προσωπική ενέργεια ενος δικού της παιδιου του Μάνου που πριν λίγα χρόνια θεώρησαν ότι δεν μπορεί να κάνει καριέρα στη Βέροια και τον άφησαν ελεύθερο να φύγει και σήμερα “βγάζει μάτια” στην Κρήτη, όντας πρώτος σκορερ και με διαφορά από τον δεύτερο του ΟΦΗ.

Στο 40’ λοιπόν έγινε το 1-0 επαναλαμβάνουμε με δημιουργό τον Δημήτρη Μάνο που έδωσε έτοιμο γκολ στον Χριστιανικούλη. Δυο λεπτά αργότερα ο Ρούνεϊ ισοφάρισε όμως το γκολ δεν μέτρησε - σωστά - αφού η μπάλα προηγουμένως είχε περάσει την γραμμή του γηπεδου και ήταν εκτός πεδιάς. Και ενω όλα έδειχναν οτι οι δυο ομάδες θα πάνε στα αποδυτήρια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο αθηναίος διαιτητής Αντιπαριώτης κατελόγησε πέναλτι σε βάρος της Βέροιας το οποίο αμφισβήτησαν οι παίκτες της και ο Μάνος από τα 11 βήματα έκανε το 2-0.

Ετσι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους Κρητικούς να έχουν πάρει ένα προβάδισμα δυο τερμάτων και να έχουν πετάξει από πάνω τους το άγχος.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε από εκει ακριβώς που είχε τελειώσει το πρώτο: Τον ΟΦΗ να βρίσκεται στο επιθετικό προσκήνιο αναζητώντας και ένα τρίτο τέρμα που τελικά ήρθε πριν συμπληρωθεί το 55ο λεπτό και αυτό με αυστηρό πέναλτι. Ο Καψάλης θέλησε να ανακόψει τον Μάνο με τον τελευταίο να πέφτει στο έδαφος δίχως να υπάρξει αντικανονικό μαρκάρισμα και τον διαιτητή να καταλογίζει την εσχάτη των ποινών που μετέτρεψε σε γκολ ο Βουό που ανέλαβε την εκτέλεση της διαμορφώνοντας έτσι το 3-0 που ηταν και το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΦΗ

Παρότι η Βέροια έχει δικαιολογημένα παράπονα από τα σφυρίγματα του αθηναίου διαιτητή, κυρίως για τα δυο αυστηρά πέναλτι που κατελόγησε σε βάρος της, η νίκη της Κρητικής ομάδας θεωρείται δίκαιη, αφού ήταν καλύτερη σε ολόκληρη την διάρκεια του αγώνα και δημιούργησε σαφώς περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες για γκολ.

 

Η ΒΕΡΟΙΑ

Αν λάβουμε υπόψιν μας τις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί πριν το παιχνίδι - πολλές απουσίες βασικών παικτών πολύωρο ταξίδι και παραμονή όσες ώρες έμεναν μέχρι την έναρξη του αγώνα στο καράβι των παικτών της τότε δεν θα ηταν υπερβολή αν γράφαμε ότι η προσπάθεια των νεαρών ποδοσφαιριστών της να σταθούν με αξιοπρέπεια μέσα στο γήπεδο ηταν ηρωϊκή.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η Βέροια είχε μόλις δυο αλλαγές αφου ο τρίτος παίκτης που βρίσκονταν στον πάγκο της ήταν τερματοφύλακας ο 19χρονος Τριαντάφυλλος τις οποίες τελικά και πραγματοποίησε από τις οποίες μάλιστα η μια ήταν υποχρεωτική καθώς στο 15ο λεπτό τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον Στρέντζο ο Δόρης και χρειάστηκε να αντικατασταθεί ενω η δεύτερη έγινε στο 62’ και ηταν ο Μέξης στην θέση του Γιαμόα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

“Ηταν στραβό το κλίμα το...” λέει ο θυμόσομος λαός και η λαϊκή παροιμία βρηκε την πλήρη δικαίωση της στο Σαββατιάτικο παιχνίδι.

Είχε τα χίλια - μύρια προβλήματα η Βέροια, είχε να αντιμετωπίσει και τα εχθρικά σφυρίγματα του Αθηναίου διαιτητή Αντιπαριώτη (Δυτική Αττική) που είχε βοηθούς τον Κορτέση και Οικονόμου.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Ο.Φ.Η.: Στρέζος, Μονιάκης, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Νάστος, Παπαστεριανός (63’ Μαχαίρας), Κουτσιανικούλης (46’ Κοέλιο) Ντίνας (80’ Αργυρόπουλος), Μάνος, Βουό.

ΒΕΡΟΙΑ : Γιαγκιόζης, Κοζάκης, Καψάλης, Δαμιανάκης, Λαζόπουλος, Μπλέτσας, Λίταινας, Δόρης (15’ λ.τ. Οφέι), Γιαμόα (62’ Μέξης), Μπαστιάνος, Ρούνει.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής