breaking news Νέο

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 η επικαιροποίηση-σύνταξη της μελέτης των δικτύων άρδευσης Βεργίνας-Αιγινίου

  • Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 η επικαιροποίηση-σύνταξη της μελέτης των δικτύων άρδευσης Βεργίνας-Αιγινίου
  • Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 η επικαιροποίηση-σύνταξη της μελέτης των δικτύων άρδευσης Βεργίνας-Αιγινίου
  • Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2017 η επικαιροποίηση-σύνταξη της μελέτης των δικτύων άρδευσης Βεργίνας-Αιγινίου

Η μεγάλης σημασίας πρωτοβουλία που ανέλαβε πριν δύο χρόνια ο Δήμος - Πύδνας Κολινδρού και αφορά την άρδευση των περιοχών της δεξιάς όχθης του Αλιάκμονα, από τη Βεργίνα της Ημαθίας μέχρι το Κίτρος της Πιερίας, δικαιώνεται με τον πλέον επίσημο τρόπο.

        Προ ημερών απεστάλη η απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, με την οποία εντάσσεται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2017 και χρηματοδοτείται η επικαιροποίηση -σύνταξη της μελέτης των δικτύων άρδευσης Βεργίνας-Αιγινίου με το ποσό των 2.500.000€.

Η θετική έκβαση αυτής της πρωτοβουλίας οφείλεται στη κοινή προσπάθεια των Δημάρχων Πύδνας-Κολινδρού κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, Βέροιας κ. Κωνσταντίνου Βοργιαζίδη και Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, των Αντιπεριφερειαρχών Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καλαιτζίδη και Πιερίας κα Σοφίας Μαυρίδου, καθώς και της ΔΕΗ α.ε.

       Καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της ένταξης του έργου στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων διαδραμάτισε η κοινή επιστολή στήριξης της προσπάθειας από τους έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ της Πιερίας και της Ημαθίας κ.κ. Μπέττυ Σκούφα, Στέργιου Καστόρη, Χάρη Τζαμακλή, Φρόσως Καρασαρλίδου, Γεώργιου Ουρσουζίδη και Χρήστου Αντωνίου.

       Στην κοινή επιστολή οι Βουλευτές των δύο Νομών τόνιζαν τη σημασία της υλοποίησης αυτού του παραγωγικού έργου, το οποίο θα προσφέρει στην οικονομική και κοινωνική συνοχή της υπαίθρου, στην αναβάθμιση των όρων ζωής και στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των αγροτικών μας προϊόντων.

        Επίσης αξίζει να αναφερθεί ο άριστος συντονισμός που υπήρξε μέχρι σήμερα μεταξύ των προαναφερόμενων προσώπων και φορέων, ώστε να υποβοηθηθεί διοικητικά και πολιτικά η προσπάθεια, για να υλοποιηθεί το έργο της άρδευσης των περιοχών της δεξιάς -κατά τη ροή- όχθης του Αλιάκμονα με ωφελούμενες εκτάσεις εκείνες που ανήκουν στις Δημοτικές Ενότητες Βεργίνας, Μελίκης, Αιγινίου, Κολινδρού, Μεθώνης και Κίτρους.


Λαγδάρης-Μαυρίδου-Καλαϊτζίδης
σύσκεψη των ενδιαφερόμενων φορέων για την άρδευση της περιοχής που βρίσκεται στη δεξιά όχθ

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής