breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» της Νέας Υόρκης

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» της Νέας Υόρκης
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» της Νέας Υόρκης
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» της Νέας Υόρκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης συμμετείχαν για τρίτη φορά στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» που πραγματοποιήθηκε  στο Jacob Javits Center της Νέας Υόρκης.

      Στην έκθεση συμμετείχαν περίπου 2.200 εκθέτες από όλο τον κόσμο και  παραπάνω από 30.000 εμπορικοί επισκέπτες και αγοραστές της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών. Στην έκθεση, που θεωρείται κορυφαία για την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών, συμμετείχαν επτά δυναμικές και εξωστρεφείς επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να προβάλουν τα ποιοτικά τους προϊόντα σε μία τεράστια αγορά, όπως είναι η αγορά της Αμερικής.

      Το περίπτερο της Περιφέρειας έγινε πόλος έλξης εμπορικών επισκεπτών, που προσέρχονταν για να γευτούν και να γνωρίσουν τις ποιοτικές γεύσεις της Μακεδονικής γης. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τάσεις στον ανταγωνιστικό χώρο των αγροδιατροφικών προϊόντων, να πραγματοποιήσουν δεκάδες στοχευμένα επαγγελματικά ραντεβού, να παρουσιάσουνν σε εμπορικούς επισκέπτες και αγοραστές τα εκλεκτά προϊόντα τους και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για δικτύωση και σύναψη επαγγελματικών συμφωνιών.

      Παράλληλα στο πλαίσιο της συμμετοχής στη διεθνή έκθεση «SUMMER FANCY FOOD SHOW» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργάνωσε ένα κλειστό Networking Dinner Event προκειμένου να συστήσει τα προϊόντα που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια σε στοχευόμενους εισαγωγείς, επαγγελματίες του κλάδου, media και opinion leaders. Αρχικά πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των επιχειρήσεων και των προϊόντων τους και στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο με πιάτα εμπνευσμένα από την Μακεδονική Κουζίνα. Το event πέτυχε την ταυτόχρονη ανάδειξη τόσο των προϊόντων των συμμετεχουσών επιχειρήσεων όσο και των μακεδονικών συνταγών, αφήνοντας τους προσκεκλημένους εξαιρετικά ικανοποιημένους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχημένο networking μεταξύ των εκπροσώπων των επιχειρήσεων και των καλεσμένων εισαγωγέων.

      Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν μεταξύ των άλλων ο Διευθυντής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων  της Νέας Υόρκης Νίκος Θωμόπουλος, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων  Α’ της Ελλάδας στο Τορόντο Διονύσης Πρωτοπαπάς και η επιτυχημένη σεφ Μαρία Λόη, οι οποίοι συζήτησαν με τους συμμετέχοντες εκθέτες για τις δυνατότητες των ελληνικών προϊόντων στην αμερικάνικη αγορά.

      Σε δηλώσεις του ο Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρης Μπάτος τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε και φέτος για τρίτη φορά στη διεθνή έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, έχοντας μαζί της εξαγωγικά ώριμες επιχειρήσεις που παράγουν ανταγωνιστικά προϊόντα. Η Περιφέρεια βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις και προσπαθεί με τρόπους προβολής και marketing να δημιουργήσει τις συνθήκες για νέες εμπορικές συμφωνίες. Στην έκθεση, όπως και στο networking event που ακολούθησε, οι εκθέτες μας είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με νέους αγοραστές των αγροδιατροφικών προϊόντων, έτσι ώστε να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα τους και να διερευνήσουν νέες προοπτικές συνεργασίας. Με τις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα έχουμε θέσει ως κοινό στόχο την αύξηση της εξωστρέφειας, έναν στόχο τον οποίο υλοποιούμε με συστηματική δουλειά, αλλά και άψογη συνεργασία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής