breaking news Νέο

Με επιτυχία η πρώτη τακτική αιμοδοσία του συλλόγου Ν. Νικομήδειας «Η ΑΓΑΠΗ» για το 2018

  • Με επιτυχία η πρώτη τακτική αιμοδοσία του συλλόγου Ν. Νικομήδειας «Η ΑΓΑΠΗ» για το 2018
  • Με επιτυχία η πρώτη τακτική αιμοδοσία του συλλόγου Ν. Νικομήδειας «Η ΑΓΑΠΗ» για το 2018

H εθελοντική αιμοδοσία είναι μία πράξη προσφοράς και κοινωνικής ευαισθησίας τη σημασία της οποίας έχουν συνειδητοποιήσει και αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι της Ν. Νικομήδειας, με τη δημιουργία τράπεζας αίματος για πάσχοντες συνανθρώπους τους.

Λειτουργώντας πάνω σ' αυτό το πνεύμα, οι Εθελοντές Αιμοδότες του συλλόγου Ν. Νικομήδειας «Η ΑΓΑΠΗ»  προσήλθαν την περασμένη Κυριακή και κατά τις ώρες 9 π.μ. - 1 μ.μ. για προσφορά αίματος, στην πρώτη τακτική αιμοδοσία για το 2018. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ευτυχία Καδόγλου-Τουτουντζίδου, «συγκεντρώθηκαν 30 φιάλες περίπου αίμα, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι περισσότερες σε αριθμό, όμως υποχρεώσεις μελών μας δεν επέτρεψαν να έχουμε πέραν αυτών. Αναμένουμε τώρα στη δεύτερη – από τις τέσσερις που πραγματοποιούνται το χρόνο – τακτική αιμοδοσία να προσέλθουν περισσότεροι αιμοδότες και να φθάσουμε σε έναν αριθμό φιαλών αίματος σαφώς μεγαλύτερο από αυτόν της Κυριακής, 11/2». Η ίδια ακόμα ενημέρωσε πως «στα 300 μέλη που αριθμεί ο σύλλογός μας, προστέθηκαν πέντε νέα μέλη, τα οποία και ευχαριστούμε, δείχνοντας ότι όλο και περισσότερος κόσμος αντιλαμβάνεται το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρεις αίμα και την έννοια του αλτρουϊσμού».

 

Κοπή πίτας

Συγχρόνως με το πρώτο ραντεβού των μελών του συλλόγου για προσφορά αίματος στο 2018, που πραγματοποιήθηκε από κινητή μονάδα αιμοληψίας του ΓΝ Ημαθίας – Μονάδα Βέροιας με την (διευθύντρια αιμοδοσίας του Νοσοκομείου) κ. Μαγουλά να προϊσταται της διαδικασίας, κόπηκε και η πίτα του συλλόγου για το νέο έτος. Την πίτα ευλόγησε και έκοψε τα κομμάτια της ο Πατέρας Άνθιμος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ν. Νικομήδειας. Τυχερή της πίτας υπήρξε η Μπέκα Παρασκευή, η οποία και αποκόμισε 4 εισιτήρια για Θεσ/νίκη μετ' επιστροφής για Βέροια, προσφορά των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ημαθίας.

Παρόντες στην κοπή της πίτας ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ο Νίκος Τσιούντας, ως εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, μέλη του Δ.Σ. και εθελοντές αιμοδότες του συλλόγου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής