breaking news Νέο

Ψάχνουν λύση στη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

Ψάχνουν λύση στη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε αδιέξοδο και κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη στιγμή με βεβαιότητα ότι αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα πάνω στα οποία λειτουργεί η ομάδα θα συνεχίσει να υπάρχει και την επόμενη εβδομάδα.

Μπροστά σ’ αυτην την πρωτόγνωρη για την πάλε ποτέ Βασίλισσα του Βορρά κατάσταση κάποιοι πήραν την πρωτοβουλία να συναντηθούν με τους ανθρώπους που την κρατούν δέσμια τα τελευταία τρία χρόνια. Τους κατ’ ευθυμισμό και κατ’ ουσία μεγαλομετόχους.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη το βράδυ στον πολυχώρο της Ελιάς παραβρέθηκαν περισσότεροι από 40 φιλάθλοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές και εκπρόσωπος του Δήμου με τον κατ’ ουσία μεγαλομέτοχο, που από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται απο δω και πέρα να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για την Βέροια.

Με αυτό το δεδομένο άρχισαν να πέφτουν προτάσεις στο τραπέζι, μεταξύ των οποίων ήταν η ίδρυση μιας νέας ομάδας στην πόλη που θα έχει σαν συστατικό το όνομα της Βέροιας, δεν θα κουβαλάει ομως τις υποχρεώσεις της. Σε μια τέτοια περίπτωση εξυπακούεται οτι η νεοσυσταθείσα ομάδα θα ξεκινήσει από την Γ’ κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.

Μια δεύτερη πρόταση ήταν να αφεθεί φέτος η ΒΕΡΟΙΑ να υποβιβαστεί στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική κατηγορία και του χρόνου να γίνει προσπαθεια να επανέλθει στην Β’ Εθνική.

Εδώ βέβαια υπάρχει ένα πρόβλημα που μπορεί να το λύσει μονο ένας καλός Δικηγόρος ειδικευμένος στην αθλητική νομοθεσία. Θα κουβαλάει και ποιά χρέη της προηγουμενης ΠΑΕ η νεοϊδρυθείσα αφού θα έχει το ίδιο ΑΦΜ;

Και η τρίτη πρόταση ήταν να αναλάβει την ομάδα μια διοικούσα επιτροπή συνεχίζοντας την προσπαθεια παραμονής στην κατηγορία.

Σ ‘ αυτήν την τρίτη περίπτωση η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει να βρει χρηματοδότες που θα δεχθούν εκτός από τα τρέχοντα έξοδα να καλύψουν και τις παλαιές υποχρεώσεις της ομάδας, αφού όπως ήδη αναφέραμε ο κατ’ ουσίαν μεγαλομέτοχος από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε οτι δεν προτίθεται να διαθέσει ούτε ένα ευρώ για την ομάδα.

Οι διαφωνίες μεταξύ των 40 και πλεον περίπου συγκεντρωμένων αλλά και το θολό τοπιο που υπήρχε για το τι ακριβώς θα συμβεί αν η ομάδα υποβιβάζονταν στην Γ’ Εθνική ερασιτεχνική και στη συνέχεια προβιβάζονταν στην Β’ Εθνική και δημιουργείτο νεα ΠΑΕ με το ΑΦΜ όμως της προηγούμενης εμπόδισαν στο να παρθεί απόφαση για το ποιο δρόμο θα έπρεπε να ακολουθήσουν.

Έτσι δόθηκε νέο ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών του κατ’ ουσία μεγαλομετόχου τον οποίο θα εκπροσωπούσε ο Δικηγόρος του κ. Ακριβόπουλος και του Στέφανου Γαϊτάνου που είναι επικεφαλής της ομάδας που προκάλεσε την διαδικασία.

Το ραντεβού των δυο πλευρών έγινε χθες το μεσημέρι. Εδώ να αναφέρουμε:

1ον ο κατ’ ουσία μεγαλομέτοχος εκτός από την κατηγορηματική δήλωση του ότι δεν προτίθεται να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ πλεον για τη Βέροια, δεσμεύθηκε οτι θα εκχωρήσει τις μετοχές του για όσο διάστημα του το ζητήσουν πάντως αυτό πρέπει να είναι πάνω από πέντε χρόνια με την διοικούσα επιτροπή, όποια κι αν είναι αυτή, να αναλαμβάνει τα έξοδα λειτουργίας και φυσικά και τις παλιές υποχρεώσεις της ΠΑΕ που θα προκύπτουν.

2ον οι ποδοσφαιριστές όπως ήδη είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μετά το τελεσίγραφο που εστειλαν από την περασμένη Τρίτη ξεκίνησαν αποχή από τις προπονήσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής