breaking news Νέο

Ασθενείς ….εκτός ορίων!

Ασθενείς ….εκτός ορίων!

Οι επιθέσεις ασθενών και συγγενικών προσώπων κατά του ιατρικού προσωπικού βρίσκονται, σε εθνικό επίπεδο, στο κέντρο της επικαιρότητας, σχεδόν σε καθημερινή βάση και δεν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά.

Με περιστατικά βίας απέναντι σε υγειονομικούς έρχονται αντιμέτωποι και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Ημαθίας. Σύμφωνα με την ειδικευόμενη Γενικής και Οικογενειακής Ιατρικής του Νοσοκομείου Βέροιας και υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο με το συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα, Σοφία Τζίλα, στη συνέντυξη Τύπου που δόθηκε στα τοπικά ΜΜΕ το μεσημέρι της Τρίτης, για τα προβλήματα των δύο νοσοκομείων Ημαθίας από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας, ανέφερε : «Υπάρχει μεγάλη επιθετικότητα στα επείγοντα περιστατικά από την πλευρά των ασθενών που υποφέρουν. Είμαστε υποστελεχωμένοι. Ο κόσμος πρέπει να δείξει κατανόηση και να καταλάβει πως κάποια πράγματα θέλουν το χρόνο τους».

Σε ένα υποστελεχωμένο Σύστημα Υγείας, η οργή ξεχειλίζει σίγουρα από όλες τις πλευρές. Οι γιατροί καταβάλλουν τεράστια προσπάθεια, για να ανταποκριθούν στη μεγάλη προσέλευση ασθενών και είναι απαράδεκτο κάποιοι να δημιουργούν πρόβλημα, διεκδικώντας βίαια και αυθαίρετα προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση. Τέτοιες πρακτικές, σε συνδυσμό με το φόρτο εργασίας, οδηγούν τους γιατρούς στην επαγγελματική εξουθένωση και υποβάλουν τις παραιτήσεις τους.

Δεν υπάρχει η πολυτέλει να «χάσουμε» κι άλλους γιατρούς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής