breaking news Νέο

Παρέμβαση Καλαϊτζίδη σε Διοικητή ΕΛΓΑ για επιπτώσεις κακοκαιρίας DANIEL

Παρέμβαση Καλαϊτζίδη σε Διοικητή ΕΛΓΑ για επιπτώσεις κακοκαιρίας DANIEL

Με το Διοικητή του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες, 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, Κώστας Καλαϊτζίδης και τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες λόγω της κακοκαιρίας DANIEL. Τον ενημέρωσε ότι, μετά τις βροχοπτώσεις και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας,  παρατηρήθηκε καρπόπτωση και αλλοίωση καρπών  σε όψιμες ποικιλίες επιτραπέζιων ροδακίνων, νεκταρινιών, βιομηχανικών ροδακίνων, και μήλων που είναι στο στάδιο ωρίμανσης και της συγκομιδής με αποτέλεσμα την υποβάθμιση και τη μείωση της παραγωγής.

Επίσης συζητήσαν και για την έκδηλη ανησυχία του αγροτικού κόσμου της Ημαθίας και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον Διοικητή την άμεση καταγραφή των προβλημάτων σε πλήρη έκταση και την ταχεία αποκατάσταση της ζημιάς που προκύπτει για τον αγροτικό κόσμο και την αγορά της Ημαθίας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βέροιας δια των εκπροσώπων του κ. Τάσου Χαλκίδη και Γιάννη Βράνα οι οποίοι από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη εκδηλώνοντας την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην παραγωγή της Ημαθίας, ενημερώθηκαν για τις ενέργειες μας και τονίστηκε για ακόμη μία φορά ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και ο ίδιος ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καλαϊτζίδης Κωνσταντίνος στέκεται   πάντα δίπλα στον Αγροτικό κόσμο της Ημαθίας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής