breaking news Νέο

357.000.000 παιδιά ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Save the children

357.000.000 παιδιά ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης Save the children

Τα παιδιά είναι αυτά που βρίσκονται στη δίνη των άγριων πολέμων, με τους αριθμούς να προκαλούν σοκ! Προσέξτε λοιπόν: Τουλάχιστον 357.000.000 παιδιά ζουν σήμερα σε εμπόλεμες ζώνες του πλανήτη, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποίησε την Πέμπτη η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Save the children, η οποία τονίζει ότι ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 75%(!) σε σύγκριση με εκείνον, που καταγραφόταν στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στην έκθεσή της υπογραμμίζει ότι ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη ζει σε περιοχές, όπου μαίνονται ένοπλες συγκρούσεις, ενώ την ίδια ώρα χαρακτηρίζει τη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία ως τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για τα παιδιά και τους νέους ανθρώπους.

Εκθέσεις, δε, των Ηνωμένων Εθνών δείχνουν ότι από το 2005, όταν ο ΟΗΕ άρχισε να συλλέγει, να συγκρίνει και να ταξινομεί συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω από 73.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριασθεί σε 25 ένοπλες συρράξεις. Ωστόσο, από το 2010 ο αριθμός των περιπτώσεων παιδιών, που έχουν σκοτωθεί ή ακρωτηριασθεί, έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 300%!

Σύμφωνα μάλιστα με τη Save the children, η επιδείνωση της κατάστασης οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των μαχών σε αστικές περιοχές και στην κλιμάκωση της χρήσης βομβών ή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής