breaking news Νέο

Στ. Κύρτσιος: «Πρώτο μέλημά μας η ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, που θα ασχολείται με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων»

Στ. Κύρτσιος: «Πρώτο μέλημά μας η ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, που θα ασχολείται με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων»

Θετικό το κλίμα στη συνάντηση του προεδρείου της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με το Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), με θέμα την ένωση, η οποία έγινε στη Λάρισα, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018. Οι κτηνοτρόφοι αποφάσισαν να κινηθούν προς τη δημιουργία του τριτοβάθμιου φορέα και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, από τις 7 Μαρτίου 2018.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος ΠΕΚ, κ. Στέργιος Κύρτσιος : «Εφόσον ο Αποστόλου δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να υπάρξουν δύο διεπαγγελματικές, οι φάκελοι δεν θα προχωρήσουν. Θα ασχοληθούμε με την ίδρυση διεπαγγελματικής οργάνωσης για τη φέτα, αλλά θα πρέπει να κατατεθεί ένας φάκελος.

Πρώτο μέλημά μας λοιπόν, είναι η ίδρυση ενός ενιαίου φορέα, που θα ασχολείται με τα προβλήματα των κτηνοτρόφων, όπως οι ελληνοποιήσεις και οι ελλιπείς έλεγχοι. Δεν υπήρξε κάτι νεότερο σχετικά με τη σύσταση του τριτοβάθμιου φορέα, ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα γίνει.

Συναποφασίσαμε επιπλέον με το ΣΕΚ ότι θα κάνουμε κινητοποιήσεις, από τις 7 Μαρτίου 2018, που θα ξεκινήσουν από τη Θεσσαλονίκη και θα συνεχιστούν στο ΥπΑΑΤ, στην Αθήνα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής