breaking news Νέο

Τίτλοι τέλους για τη Βέροια, νέα αφαίρεση βαθμών, χαιρέτησαν οι παίκτες, διαλύεται ο σύλλογος!

Τίτλοι τέλους για τη Βέροια, νέα αφαίρεση βαθμών, χαιρέτησαν οι παίκτες, διαλύεται ο σύλλογος!

Τίτλοι τέλους για τη θρυλική Βασίλισσα του βορρά, ύστερα από 57 χρόνια, από τα οποία 17 στην Α’ Εθνική και τη Super League, όπως όλα δείχνουν, καθώς η άτυπη επιτροπή σωτηρίας, που είχε συσταθεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, συναντήθηκε με εκπρόσωπο του ανθρώπου που την οδήγησε στο σημερινό έσχατο σημείο της, δεν στάθηκε όμως δυνατόν να καλύψει τις 150.000 περίπου ευρώ, που χρειάζονταν να καταβληθούν τις επόμενες 10 ημέρες και εγκαταλείπει για φέτος την προσπάθεια. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε η αφαίρεση 6 βαθμών από τους 17, που έχει κερδίσει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους η ομάδα, λόγω της οφειλής σε δυο πρώην ποδοσφαιριστές της, τον Ισπανό Τόμας και τον Αργεντινό Μπατιόν, οι οποίοι, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους, προσέφυγαν στην αρμόδια πειθαρχική επιτροπή και φυσικά κέρδισαν σε πρώτο, δεύτερο και τρίτο βαθμό, την υπόθεση και καθώς η ΒΕΡΟΙΑ δεν πλήρωσε, όπως όφειλε να κάνει, της αφαιρέθηκαν αρχικά τρεις βαθμοί για κάθε περίπτωση. Και σύμφωνα με τον ΚΑΠ, εφόσον υπάρξει και τρίτη σε βάρος της ΠΑΕ καταδικαστική απόφαση για χρέη, η ομάδα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα και όπως όλοι γνωρίζουμε, εκκρεμούν και άλλες προσφυγές σε βάρος της ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ και έτσι θεωρείται δεδομένη η αποβολή της. Αντιλαμβανόμενη λοιπόν η διοικούσα επιτροπή την αδυναμία της να ανταποκριθεί στις πολλές και μεγάλες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί, παρότι έχει τη συμπαράσταση μιας μερίδας επιχειρηματιών της πόλης, αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια κι αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες, να ξεκινήσει από το ερχόμενο καλοκαίρι μια νέα προσπάθεια, δίχως να την κυνηγούν τα χρέη προηγούμενων ετών και τα οποία έχουν δημιουργήσει κάποιοι, που σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Το κακό για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές, που το περασμένο καλοκαίρι είδαν τη Βέροια ως εφαλτήριο της καριέρας τους και κάποιοι από αυτούς τα κατάφεραν, όπως ο Ρούνεϊ, που εξασφάλισε συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης και ο Μπαστιάνος, που κλήθηκε και αγωνίστηκε στην Εθνική Ελπίδων (ο 20χρονος επιθετικός παίζει δανεικός στη Βέροια από τον Αστέρα Τρίπολης) είναι ότι ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου και παρότι μένουν ελεύθεροι, δεν μπορούν φέτος να αγωνιστούν σε άλλη ελληνική ομάδα και θα μείνουν αδρανείς αγωνιστικά μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι. Βέβαια το συνδικαλιστικό τους όργανο ζήτησε παράταση της μεταγραφικής περιόδου για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ένα αίτημα όμως που πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό.

Όσον αφορά στη Βέροια, σύμφωνα με την αρχική πρόταση της άτυπης επιτροπής σωτηρίας, θα επανέλθει σε αγωνιστική δράση την ερχόμενη περίοδο, δίχως όμως να έχει ξεκαθαρίσει - εδώ θα χρειαστεί ένας καλός δικηγόρος, ειδικευμένος στα αθλητικά - με ποιο όνομα και από ποιά κατηγορία, προκειμένου να απαλλαγεί από τα δυσβάστακτα, για τα δικά της δεδομένα, οικονομικά βάρη που της φόρτωσαν αυτοί που ανέλαβαν να τη διοικήσουν τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα πάντως το νέο ξεκίνημα θα γίνει από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, είτε αυτό λέγεται Γ’ Εθνική ή Γ’ κατηγορία του πρωταθληματος της ΕΠΣ Ημαθίας.

Μάζεψαν τα πράγματά τους στη Βέροια

Στο μεταξύ, οι παίκτες της Βέροιας βρέθηκαν την Τετάρτη (21/2/) στο γήπεδο, όχι όμως για να προπονηθούν, αλλά για να μαζέψουν τα πράγματά τους και να φύγουν. Μάλιστα, χαιρετήθηκαν μεταξύ τους κι όπως όλα δείχνουν, δεν θα κατέβουν στον αγώνα της 18ης αγωνιστικής της Football League με αντίπαλο τον Απόλλωνα Πόντου. Η Βέροια βρίσκεται πλέον στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, πάνω μόνο από το μηδενισμένο Αχαρναϊκό, με 11 βαθμούς σε 16 αγώνες κι όπως όλα δείχνουν, τα οικονομικά προβλήματα δεν θα την αφήσουν να ολοκληρώσει τη σεζόν.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής