breaking news Νέο

O συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός στην Αλεξάνδρεια

O συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός στην Αλεξάνδρεια

Η Λέσχη Ανάγνωσης της Λέσχης Κινηματογράφου και Πολιτισμού Αλεξάνδρειας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «Περί της εαυτού ψυχής» του Ισίδωρου Ζουργού.

Το  ιστορικό αυτό μυθιστόρημα του Ισίδωρου Ζουργού είναι πλασμένο από ψυχή και ύλη και πραγματεύεται  όλα όσα θα περίμενε κανείς σε καιρούς δύσκολους, στους χρόνους των Κομνηνών αυτοκρατόρων. Εδώ, το alter ego του συγγραφέα, που είναι ο Σταυράκιος Κλαδάς, σε ηλικία γήρατος, το 1144 μ.Χ. γράφει στην περγαμηνή την ιστορία της ζωής του, κι έτσι μας μεταφέρει μαγικά σε ένα οδοιπορικό στη βυζαντινή επικράτεια: Θράκη, Ρεντίνα, Καστοριά, Βέροια, Σέρβια, Κίτρος, Θεσσαλονίκη…

Το βιβλίο που κέρδισε το βραβείο ιστορικού μυθιστορήματος από την Εταιρεία Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας και το Ίδρυμα Κώστα και Άρτεμις Κυριαζή, έχει μυρωδιά από άγιο ξύλο και λιβάνι, πόλεμο και ατμόσφαιρα σκοτεινού Μεσαίωνα. Αυτόν τον μαγικό και μυστηριώδη κόσμο θα ξεκλειδώσει ο Ισίδωρος  Ζουργός στη συνάντηση-γνωριμία που θα έχουμε μαζί του την Κυριακή 22/10 στις 11.30 το πρωί στη λέσχη μας (Σοφ. Βενιζέλου 9).

 "Όλος ο αγώνας της ζωής μας είναι πώς θα βρούμε ένα κόσκινο που θα διαχωρίζει τα πρόσκαιρα και τα ευτελή από εκείνα που έχουν πραγματική αξία"

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Τσιαπανίτη Στέλλα ,φιλόλογος.

Βρεττός Γιάννης, ποιητής.

Και ο συγγραφέας του βιβλίου Ισίδωρος Ζουργός

Τη συζήτηση συντονίζει η Γιάγκα Σοφία ,φιλόλογος.

Σάς περιμένουμε…


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής