breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TTG Travel Experience» στο Ρίμινι

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TTG Travel Experience» στο Ρίμινι
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TTG Travel Experience» στο Ρίμινι

          Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TTG Travel Experience», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

          Η «TTG Travel Experience»  είναι η πιο σημαντική τουριστική έκθεση της Ιταλίας, καθώς συγκεντρώνει επαγγελματίες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, ενώ στο πλαίσιο της διοργάνωσης  πραγματοποιούνται δεκάδες Β2b συναντήσεις.

          Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους Ιταλούς, που την επιλέγουν για το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, την ιδιαίτερη γαστρονομία και το μοναδικό φυσικό τοπίο. Στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, μια περιοχή που με τις αναρίθμητες παραλίες της αποτελεί παραδοσιακά αγαπημένο και αναγνωρίσιμο προορισμό για τους Ιταλούς επισκέπτες. Για τους λόγους αυτούς οι Ιταλικές Αερογραμμές σχεδιάζουν επέκταση του πτητικού τους προγράμματος με στόχο από το 2024 να προστεθεί πτήση από το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνο προς τη Θεσσαλονίκη ώστε να καλυφθεί η ολοένα αυξανόμενη επισκεψιμότητα των Ιταλών τουριστών. 

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει τα τελευταία χρόνια σταθερή παρουσία στην έκθεση «TTG Travel Experience», συμμετέχοντας στο περίπτερο του ΕΟΤ. Κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τα πλεονεκτήματα της Κεντρικής Μακεδονίας,  καθώς και για τον πλούσιο πολιτιστικό χαρακτήρα και την ιστορική ταυτότητα τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των άλλων τουριστικών προορισμών της Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, διοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής Β2b συναντήσεις με μεγάλα τουριστικά γραφεία.                    
          Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Χριστίνα Γούλα τόνισε: «Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις προσέγγισης συγκεκριμένων αγορών. Για το λόγο αυτό συμμετείχαμε στην τουριστική έκθεση TTG Travel Experience στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε σε κοινό και επαγγελματίες τις παραδοσιακές μορφές τουρισμού του τόπου μας, αλλά και τα υπόλοιπα θεματικά τουριστικά προϊόντα που προσφέρουν οι προορισμοί στην Κεντρική Μακεδονία».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής