breaking news Νέο

Περί ... του «δικαιώματος αυτοάμυνας» -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Περί ... του «δικαιώματος αυτοάμυνας» -Του Αλέκου Χατζηκώστα

Ο Αμερικανός διανοητής Νόρμαν Φίνκελσταϊν –παιδί Εβραίων της Πολωνίας που διασώθηκαν από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης απαντά παραστατικά στο ψεύτικο «επιχείρημα» της κυβέρνησης του Ισραήλ και όσων (μεταξύ των οποίων κυβέρνηση και πολιτικές δυνάμεις της χώρας) περί του «δικαιώματος της αυτοάμυνας από την πλευρά του Ισραήλ: «Χρησιμοποιείτε το ρητορικό ερώτημα: «Έχει το Ισραήλ δικαίωμα στην αυτοάμυνα;». Εγώ σας κάνω το εξής ερώτημα: Έχουν οι φύλακες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δικαίωμα στην αυτοάμυνα; Δεν είναι περίπλοκη ερώτηση γιατί η απάντηση είναι απόλυτα προφανής.»

Τελικά τι είναι το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα απέναντι στην τρομοκρατία», το οποίο αναμάσησε ξανά ο πρωθυπουργός στην επίσκεψη στο Ισραήλ;

Ας δούμε: «Δικαίωμα στην αυτοάμυνα» είναι να έχουν πέσει στη Γάζα 7.000 βόμβες, το 1/4 μιας ατομικής βόμβας σε δύναμη, μέσα σε 10 μέρες, σε μια έκταση που μπορείς να διασχίσεις σε 20 λεπτά.

«Δικαίωμα» είναι τα μέχρι τώρα 1.900 νεκρά παιδιά από τις 7 Οκτώβρη, ένα νεκρό παιδί κάθε 15 λεπτά.

Να κόβεις το ρεύμα και το νερό σε μια ολόκληρη πόλη για 2 βδομάδες, με τον τύφο και τις αρρώστιες να απλώνονται. Να σου στέλνουν μηνύματα στο κινητό και να σου λένε ότι θεωρείσαι «συνεργός των τρομοκρατών» και «νόμιμος στόχος» αν δεν εγκαταλείψεις το σπίτι σου.

Να βομβαρδίζονται νοσοκομεία, σχολεία, εκκλησίες, εγκαταστάσεις του ΟΗΕ δολοφονώντας μέχρι τώρα 35 άτομα του προσωπικού της.

Να κατέχεις τη γη ενός ολόκληρου λαού, να τον καταδικάζεις για 75 χρόνια να ζει χωρίς πατρίδα, να σκοτώνεις δεκάδες χιλιάδες, να γκρεμίζεις και να αποκλείεις τα χωριά του και τις πόλεις του.

Οι ίδιες οι ισραηλινές δυνάμεις ανακοινώνουν καθημερινά νέους θανάτους ηγετικών στελεχών της Χαμάς. Λένε ότι ξέρουν ποιοι είναι και πού κινούνται. Τότε γιατί δεν κάνουν χειρουργικά χτυπήματα; Γιατί ο περιβόητος ισραηλινός στρατός και η πανίσχυρη υπηρεσία μυστικών πληροφοριών δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους άμαχους από τους «τρομοκράτες». Τα περί «ανθρώπινων ασπίδων» πέφτουν στο κενό από τη στιγμή που κανένα μέλος ή στέλεχος της Χαμάς δεν έχει βρεθεί νεκρό σε μέρος που έχασαν τη ζωή τους άμαχοι από ισραηλινό βομβαρδισμό (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των ίδιων των Ισραηλινών). 

Και ακόμη το Ισραήλ ασκεί το «δικαίωμα στην αυτοάμυνα»; Όχι μόνο ισοπεδώνοντας την Παλαιστίνη, αλλά «εξουδετερώνοντας απειλές» και σε άλλες χώρες! Αλλεπάλληλα είναι τα χτυπήματα στον Λίβανο – λόγω Χεζμπολάχ – και στη Συρία. Την Κυριακή, την ώρα που ανθρωπιστική βοήθεια μεταφερόταν με καθυστέρηση εβδομάδων από το πέρασμα της Ράφα, ισραηλινά πυρά χτύπησαν αιγυπτιακό φυλάκιο στα σύνορα Ισραήλ – Αιγύπτου. Κατά λάθος! Χτύπησαν φυλάκιο τρίτης χώρας κατά λάθος.... Αν η αυτοάμυνα συνίσταται στον βομβαρδισμό 4 χωρών, τότε σε τι συνίσταται η επίθεση

Γι' αυτό λοιπόν το έγκλημα ο πρωθυπουργός δήλωνε από την Ιερουσαλήμ στον αιματοβαμμένο «φίλο Μπίμπι» ότι «μπορείτε να υπολογίζετε στην υποστήριξή μας». Στέλνοντας φρεγάτες, δίνοντας και νέες βάσεις για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς που στηρίζουν το έγκλημα και ανάβουν φιτίλι πολέμου σε όλη την περιοχή. Να λοιπόν ποιοι είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες.

Να και γιατί η αυτονόητη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό που εκφράζουν μαζικά τις μέρες αυτές ο ελληνικός και οι άλλοι λαοί, παρά τους τόνους λυσσασμένης προπαγάνδας και fake news του συστήματος, πρέπει τώρα να γίνει ακόμα πιο αποφασιστική δράση απέναντι στην εμπλοκή της χώρας στο μακελειό.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής