breaking news Νέο

Με 80 πρότυπες επιχειρήσεις η συμμετοχή της ΠΚΜ στην 27η DETROP BOUTIQUE

Με 80 πρότυπες επιχειρήσεις η συμμετοχή της ΠΚΜ στην 27η DETROP BOUTIQUE

Ογδόντα πρότυπες επιχειρήσεις θέτει υπό την «ομπρέλα» της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που συμμετέχει δυναμικά στην 27η DETROP BOUTIQUE (24-28 Φεβρουαρίου 2018, Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο ΔΕΘ-HELEXPO, Θεσσαλονίκη), σε μία ακόμη από τις μεγαλύτερες εγχώριες εκθέσεις για τον πρωτογενή τομέα, με διεθνή αντίτυπο, προβολή και συμμετοχή.

Συνεπής στο ραντεβού της με τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Συσκευασίας, την 27η DETROP BOUTIQUE, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απηύθυνε κάλεσμα στις πιο εξωστρεφείς και δυναμικές επιχειρήσεις της περιοχής ευθύνης της, προκειμένου η φετινή συμμετοχή να έχει αντιστοίχως θετικά αποτελέσματα. Παράλληλη είναι και η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ταυτόχρονη Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Έτοιμων Προϊόντων, την 8η ARTOZYMA.

Όπως τονίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Φάνης Παπάς, «σκοπός της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 27η DETROP BOUTIQUE είναι η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα, τα οποία παράγονται από επιχειρήσεις σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και τους παραγωγούς τους. Στόχος της συμμετοχής μας είναι η αποτελεσματική ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας αυτών των ‘προϊόντων- σημαίας’ της Κεντρικής Μακεδονίας, η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού και η δικτύωση και γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το διεθνή χώρο με τα συγκεκριμένα προϊόντα και τους παραγωγούς τους.

Στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής μας στην 27η DETROP BOUTIQUE, 80 πρότυπες επιχειρήσεις από όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν εκλεκτά τοπικά προϊόντα, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα του πρωτογενή τομέα της Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουν τη φήμη και την ποιότητα των μοναδικών αγροδιατροφικών προϊόντων στις περιοχές προέλευσής τους. Μέσα από τη DETROP BOUTIQUE συνεχίζουμε την καμπάνια μας για την προβολή και προώθηση της ξεχωριστής Μακεδονικής Κουζίνας με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και την αρωγή των διάσημων που θα μας ταξιδέψουν σε γευστικά σταυροδρόμια παράδοσης», υπογραμμίζει ο κ. Παπάς.

Η 27η DETROP BOUTIQUE και η 8η ARTOZYMA απευθύνονται σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις μικρού και μεσαίου μεγέθους που ασχολούνται με την παραγωγή ποιοτικών, παραδοσιακών και πιστοποιημένων προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν καινοτόμες παράλληλες εκδηλώσεις, με γνώμονα την εξωστρέφεια, οι οποίες θα αφορούν σε θεματικά εστιατόρια, σεμινάρια και διαδραστικές συζητήσεις, καθώς και ξεχωριστά εκθετήρια καινοτόμων προϊόντων. Μέσω της έκθεσης παρέχεται στους εκθέτες η προοπτική άμεσων επαγγελματικών συνεργασιών και συμφωνιών κατά τη διάρκεια των 5.500 προκαθορισμένων επιχειρηματικών ραντεβού και των επαφών τους με τις 300 ομαδικές αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Αίγυπτο, Αμερική, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Ντουμπάι, Ολλανδία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία Σουηδία και φυσικά από όλες τις Βαλκανικές χώρες. Σε προηγούμενες εκθέσεις υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από όλες τις αλυσίδες σουπερμάρκετ της Ελλάδας και από εισαγωγείς, χονδρεμπόρους, καταστήματα deli κ.ά.

Η περσινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μάλιστα είχε συγκεντρώσει τα εύσημα, αλλά και το έντονο ενδιαφέρον επιχειρήσεων και πολιτών, ενώ αποτέλεσε τη βάση για επικερδείς εμπορικές συμφωνίες, που οδήγησαν μάλιστα σε ενίσχυση του εξαγωγικού προφίλ των επιχειρήσεων της περιοχής που συμμετείχαν.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής