breaking news Νέο

Β. Αθανασιάδου : "Αποφασισμένοι να παλέψουμε τους μαζικούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς"

Β. Αθανασιάδου :

Παράσταση διαμαρτυρίας κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα (στις 5:30), στην πλατεία Ωρολογίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, στην οποία και συμμετείχαν μέλη του ΠΑΜΕ, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ είχαν και πανό που έγραφε : «Κάτω τα χέρια από του λαού το βιος. Εμπόδισε λαέ τους πλειστηριασμούς. Όλοι στον αγώνα».

Στην ομιλία που εκφώνησε η πρόεδρος του σωματείου, κ. Βασιλική Αθανασιάδου, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει καμία προστασία, ούτε καν στην πρώτη κατοικία και ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται το αντίθετο. Οι νόμοι της κυβέρνησης αφήνουν ελεύθερο πεδίο για τους πλειστηριασμούς λαϊκών σπιτιών, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιούν τη δράση εναντίον τους. Κατέστησε σαφές ακόμα ότι, αν δεν μπορούν οι συνταξιούχοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στις τράπεζες, δεν ευθύνονται αυτοί, αλλά η κυβέρνηση που μειώνει συνεχώς τις συντάξεις.

Η ίδια έθεσε επιπλέον το ερώτημα πως, αν πράγματι η κυβέρνηση, όπως ισχυρίζεται, δεν γίνονται πλειστηριασμοί 1ης κατοικίας, γιατί δεν καταργεί το νόμο που το επιτρέπει;

Τέλος, αφού αναφέρθηκε διεξοδικά για τις τράπεζες και την ευελιξία που έχουν, ώστε να μπορούν να πωλούν τα δάνεια στα funds και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που ξεκινά το Δημόσιο από την 1η Μαϊου, απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προτάξει αντίσταση.

 

«Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι' αυτό το θέμα»

Σε δηλώσεις της στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», η κ. Αθανασιάδου σημείωσε πως «ενημερώνουμε τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες μαγαζάτορες, να μην κρύψουν το πρόβλημά τους, συλλογικά και οργανωμένα να δώσουμε τη μάχη, να βάλουμε εμπόδια στο στόχο της κυβέρνησης και αρπακτικών, να προστατέψουμε το βιος μας. Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε γι΄ αυτό το θέμα και δεν θα παραδώσουμε αμαχητί τα σπίτια μας».

 

«Φωτιά» παίρνουν οι πλειστηριασμοί

Στο μεταξύ, «φωτιά» αναμένεται να πάρουν οι πλειστηριασμοί, μετά το «κόκκινο» φως που άναψε το Eurogroup της Δευτέρας στην εκταμίευση της δόσης, λόγω της καθυστέρησης στη διενέργειά τους, αλλά και τις έντονες πιέσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) εν όψει των stress tests.

Το επόμενο δίμηνο οι τράπεζες ετοιμάζονται να βγάλουν στο σφυρί περίπου 40 με 50 ακίνητα ημερησίως, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις, που έχουν αναλάβει απέναντι στην ΕΚΤ. Οι μαζικοί ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν ξεκίνησαν από προχθές πάντως, όπως προβλέπει ο νόμος 4512/2018, που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα στη βουλή, αλλά από την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής