breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2023» του Λονδίνου

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2023» του Λονδίνου
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2023» του Λονδίνου

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του ανοίγματος προς τη βρετταινή αγορά, συμμετείχε στη διεθνή έκθεση τουρισμού «World Travel Market 2023», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

          Η προσέλευση στην έκθεση, αλλά και στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. Οι εκπρόσωποί της πραγματοποίησαν πολλά προγραμματισμένα ραντεβού με τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους στους οποίους παρουσίασαν τον πολυποίκιλο προορισμό της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ συνομίλησαν και με τους επισκέπτες που ήθελαν πληροφορίες για τις διακοπές τους.

          Οι Βρετανοί τουρίστες, οι οποίοι είναι ένα κοινό που ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την περιοχή μας, προτιμούν να συνδυάζουν διαφορετικές μορφές τουρισμού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, κάτι που τους προσφέρει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τα διαφορετικά τουριστικά προϊόντα που διαθέτει. Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες της έκθεσης για τις όμορφες παραλίες και το προϊόν «ήλιος και θάλασσα» σε Χαλκιδική και Πιερία, αλλά και για τον θρησκευτικό τουρισμό, τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής, καθώς και για τον φυσικό της πλούτο που προσφέρεται για ποικίλες υπαίθριες δραστηριότητες και αυθεντικές εμπειρίες και τις city break διακοπές στη Θεσσαλονίκη.

          Επίσης κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις των εκπροσώπων της Περιφέρειας με αεροπορικές εταιρείες, με στόχο τη συνέχιση της συνεργασίας, την προώθηση και προβολή του προορισμού και την περαιτέρω ενδυνάμωση της περιοχής.

          Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην πρωτοβουλία του γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας «Sustainability Marathon at the Greek stand», πραγματοποιώντας μία ειδική παρουσίαση με θέμα τον βιώσιμο τουρισμό. Στο περίπτερο της Περιφέρειας φιλοξενήθηκαν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, τα Λουτρά Λουτρακίου Δήμου Αλμωπίας και επαγγελματίες του τουρισμού, οι οποίοι παρουσίασαν το προϊόν τους και πραγματοποίησαν συναντήσεις.

          Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Όλγα-Χριστίνα Γούλα σημείωσε: «Συμμετείχαμε και φέτος στην έκθεση WTM στο Λονδίνο, τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού που συγκέντρωσε και φέτος επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, καθώς η βρετανική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές αγορές στόχους για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στοχεύοντας στην ποιοτική αναβάθμιση των επισκεπτών μας και στην ενδυνάμωση όλης της περιοχής παρουσιάσαμε για ακόμη μια φορά το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Κεντρικής Μακεδονίας στους επισκέπτες της έκθεσης».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής