breaking news Νέο

Στα «κάγκελα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες: Βγαίνουν στους δρόμους για το φορολογικό νομοσχέδιο

  • Στα «κάγκελα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες: Βγαίνουν στους δρόμους για το φορολογικό νομοσχέδιο
  • Στα «κάγκελα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες: Βγαίνουν στους δρόμους για το φορολογικό νομοσχέδιο

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Αυτό τονίστηκε στη xθεσινή συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών- Επιστημόνων-Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων, για τα νέα φορολογικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Όπως ανακοινώθηκε, για να αντιδράσουν οι φορείς αποφάσισαν την διαμόρφωση ενιαίου μετώπου κατά των νέων μέτρων, με σκοπό την απόσυρσή τους, τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 13:00 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τον συντονισμό εκδηλώσεων διαμαρτυρίας σε πανελλαδικό επίπεδο, ανάλογα με την εξέλιξη του θέματος, και τη συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας και την αποστολή τους στον πρωθυπουργό.

Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, η κυβέρνηση δείχνει σαν να αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού. Επιπλέον, είναι σαν να αγνοεί τα στοιχεία που ήδη διαθέτει και τα οποία αποδεικνύουν ότι ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον, όπως υπογραμμίστηκε, η κυβέρνηση «δείχνει να αγνοεί ότι πολλοί εξ αυτών χάνουν τις ρυθμίσεις που έχουν υπαχθεί και βρίσκονται ενώπιον καταδιωκτικών μέτρων».

Όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι των ελεύθερων επαγγελματιών ένα σημαντικό τμήμα των ελευθέρων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις και έχει σημαντικές οφειλές προς το Δημόσιο, τις Τράπεζες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία. «Αυτούς, αντί να τους στηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο, έρχεται να τους δώσει τη χαριστική βολή», τόνισαν.

 

-Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας : Συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας καλεί τα μέλη της, να συμμετάσχουν στην Πανελλαδική κινητοποίηση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, με το κλείσιμο των καταστημάτων τους στη  1:00 το μεσημέρι - και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημαρχείου, εκφράζοντας την έντονη αντίδραση τους, στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα, που πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

-Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΣΔΚΜΑΚ για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 22ης Νοεμβρίου 2023 για το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Με τη συμμετοχή των Προέδρων των Ομοσπονδιών, μελών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, πραγματοποιήθηκε Διευρυμένη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ, το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2023. Με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, αποφασίστηκε από κοινού, η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 22ης Νοεμβρίου αλλά ΟΧΙ το κλείσιμο των καταστημάτων. 

Στο πλαίσιο της απόφασης αυτής, το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κεντροδυτικής Μακεδονίας συνήλθε σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο. Αποφασίστηκε, η Ομοσπονδία μας να συμπλεύσει με την απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ και συνεπώς, όλοι οι Εμπορικοί Σύλλογοι, που την απαρτίζουν, να συμμετάσχουν στις κατά τόπους κινητοποιήσεις.

Κρίνουμε ότι το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, αποτελεί θηλιά στο λαιμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και σε πολλές περιπτώσεις, είναι σίγουρο, ότι θα κριθεί και η επιβίωση αυτών. Με την εισαγωγή φορολογητέου τεκμαρτού εισοδήματος, με τη φορολόγηση δηλαδή εισοδήματος που δεν έχει αποκτηθεί, οδηγείται σε αφανισμό μεγάλο τμήμα ατομικών εμπορικών επιχειρήσεων.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ελμαλόγλου Νεκτάριος                           Δημάδης Κωνσταντίνος

 

-ΕΣΕΕ : Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της 22ηςΝοεμβρίου 2023

Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, οι φορείς εκπροσώπησης των αυτοαπασχολούμενων και των ελεύθερων επαγγελματιών προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με αφορμή το φορολογικό σχέδιο νόμου που μπορεί να αποτελέσει την χαριστική βολή για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για το λόγο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΕΕ συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή, 17 τρέχοντος και αποφάσισε την συμμετοχή του εμπορικού κόσμου στις σχετικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Για το μικρομεσαίο εμπόριο, η υπερφορολόγηση που εισάγεται θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια τους περισσότερους από εμας στην ανέχεια, στις οφειλές και τελικά στο κλείσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, συμμετέχουμε μαζικά στις κινητοποιήσεις, τοπικές παραστάσεις, συναντήσεις με τοπικούς βουλευτές ή εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, στις συγκεντρώσεις και στις προγραμματισμένες πορείες.

Αντίστοιχα προτείνουμε προς όλους τους συναδέλφους τη συμμετοχή τους στις όποιες εναλλακτικές δράσεις τοπικού χαρακτήρα αποφασίσει ο κάθε Εμπορικός Σύλλογος αλλά και υπερτοπικού από την κάθε Ομοσπονδία μας.

Μέσα από την συμμετοχή μας εκφράζουμε την αγωνία για το μέλλον μας, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε προς κάθε υπεύθυνο την δυσαρέσκειά μας για την εξωπραγματική και άδικη φορολογική αντιμετώπισή μας, που θα έχει καταλυτικά αποτελέσματα στην δύσκολη πλέον καθημερινότητά μας και στην αγωνιώδη προσπάθειά μας να κρατήσουμε τα μαγαζιά μας ανοικτά.

Αρνούμαστε να πληρώνουμε μονίμως την χρόνια αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία του Κράτους να εντοπίσει τους πραγματικούς φοροφυγάδες και απαιτούμε να αφήσει ήσυχο ένα κλάδο που εδώ και χρόνια λειτουργεί με ανοιχτές πόρτες, έχοντας πλήρως υιοθετήσει τα POS, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και την ένταξη στο MyData.  Στεκόμαστε ενάντια στις απαράδεκτες διατάξεις του σχεδίου νόμου και ζητάμε την πλήρη απόσυρσή του και την έναρξη ευρύτατου διαλόγου για την καταπολέμηση του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

                                    

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Γεώργιος Καρανίκας                                  Νικόλαος Μπόνης


Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας : Συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση και συγκέντρω

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής