breaking news Νέο

"Κουτσά, στραβά και ανάποδα…"- ενός ανήσυχου πολίτη

Τα «Κουτσά –στραβά και ανάποδα» είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας, μια κραυγή οργής και πόνου για τα τόσα στραβά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας και δεν αντιδρούμε, να πούμε το παράπονό μας ή ακόμη και τη γνώμη μας και να προσπαθήσουμε να καλυτερεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας, έτσι ώστε να μην ξανασυμβούν.

 

ΑΠAΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ-NO SMOKING

 

Πριν από αρκετό καιρό η Ελληνική κυβέρνηση δια νόμου της απαγόρεψε το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους, δίνοντας χαρά σε όλους εκείνους που ήταν υποχρεωμένοι  να υφίστανται τη βάσανο του παθητικού καπνίσματος.

Λίγος καιρός πέρασε και τελικά άνθρακες ο θησαυρός.

Τα τασάκια εξαφανίστηκαν μεν από τα τραπέζια, αλλά τη θέση τους πήραν αυτοσχέδια τασάκια από χρυσόχαρτο, χάρτινα ποτηράκια με νερό και άλλου είδους  γελοίες εφευρέσεις, οι οποίες εξαφανίζονταν γρήγορα άμα τη εμφανίσει της αστυνομίας.

Λες και ο καπνός και η μυρωδιά που υπήρχε σε όλον το χώρο προήλθε από..δεν ξέρω πού!!!!

Οι έλεγχοι της αστυνομίας προφανώς δεν έφεραν και δεν φέρνουν μέχρι τώρα αποτελέσματα, διότι στα περισσότερα μαγαζιά και καφετέριες της πόλης, πλέον οι καπνιστές καπνίζουν ελεύθερα αρειμανίως προς ατομική τους τέρψη, περιφρονώντας τους νόμους του κράτους, αλλά και τους μη καπνίζοντες συμπολίτες τους.

Aυτό δεν ισχύει μόνο στην πόλη μας, αλλά σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Πριν ακόμη προλάβεις να καθίσεις στο τραπέζι σου, έρχονται  τα γκαρσόνια και σε ρωτούν αν θέλεις τασάκι να καπνίσεις. Στην ευγενή παρατήρηση ότι απαγορεύεται το κάπνισμα, σε διαβεβαιώνουν ότι στο μαγαζί τους δεν υπάρχει πρόβλημα και μπορείς να καπνίσεις ελεύθερα μέχρι και πούρο.

Εσύ που δεν καπνίζεις, πού να τολμήσεις βέβαια να διαμαρτυρηθείς! Είσαι χαμένος από χέρι. Στοχοποιείσαι, ακούς πόσο μαλάκας είσαι και σαν βρεγμένη γάτα, αναγκάζεσαι να αποχωρήσεις, προσπαθώντας να πιεις τον καφέ σου κάπου αλλού, σε κάποιο άλλο μαγαζί, όπου οι ιδιοκτήτες του κάνουν το αυτονόητο, τηρούν τους νόμους αυτού του δύστυχου κράτους.

Αυτά βέβαια παρά την ύπαρξη τενεκεδίου πάνω στο τραπέζι ή επιγραφής στον τοίχο, που αναφέρουν ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ και για τους αγγλόφωνους επισκέπτες NO SMOKING. Αυτό μας μάρανε τρομάρα μας !!!

Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας, στο λίκνο της δημοκρατίας, δεν συμβαίνει πουθενά. Σε κανένα άλλο πολιτισμένο κράτος του κόσμου δεν τολμάς όχι να καπνίσεις μέσα σε κλειστό χώρο, αλλά ούτε έξω από αυτόν.

Ρωτώντας κάποιους μαγαζάτορες, γιατί επιτρέπουν το κάπνισμα στους χώρους τους, αδιαφορώντας για το τσουχτερό πρόστιμο, μου απάντησαν ότι καλύτερα το πρόστιμο, παρά να έχουν άδειο μαγαζί.

Η αστυνομία με τους ελέγχους της πασχίζει και προσπαθεί να περιορίσει αυτήν την παραβατικότητα, αλλά είναι εμφανές ότι τα πρόστιμα πρέπει να γίνουν πολύ πιο αυστηρά και οι έλεγχοι πιο συχνοί.

Εδώ παίζεται το κρυφτούλι με τη γάτα. Κάνει έλεγχο η αστυνομία και μόλις φεύγει, ξαναεμφανίζονται ως δια μαγείας και τασάκια και τσιγάρα.

Και επιτέλους, εμείς οι ίδιοι οι πολίτες ας αποκτήσουμε συνείδηση και ας σεβαστούμε τους νόμους του κράτους, προς όφελος όλων μας, πριν φθάσουμε στα έσχατα και καταντήσουμε χειρότεροι και από  τις διάφορες μπανανίες-κράτη της Αφρικής.

Ένας ανήσυχος πολίτης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής