breaking news Νέο

Κέρδισαν εμπειρίες τα κορίτσια του Φιλίππου στο φάιναλ φορ - Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία

  • Κέρδισαν εμπειρίες τα κορίτσια του Φιλίππου στο φάιναλ φορ - Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία
  • Κέρδισαν εμπειρίες τα κορίτσια του Φιλίππου στο φάιναλ φορ - Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία
  • Κέρδισαν εμπειρίες τα κορίτσια του Φιλίππου στο φάιναλ φορ - Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία
  • Κέρδισαν εμπειρίες τα κορίτσια του Φιλίππου στο φάιναλ φορ - Κυπελλούχος η Νέα Ιωνία

Ανυπέρβλητο αποδείχθηκε για τα κορίτσια του Φίλιππου Βέροιας το εμπόδιο της περσινής πρωταθλήτριας Νέας Ιωνίας στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου χάντμπολ των γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στη Λυκόβρυση της Κοζάνης. Η ομάδα της Αθήνας μετέτρεψε την αναμέτρηση σε παράσταση για ένα ρόλο και επικράτησε άνετα με 26-16. Οι τυπικά γηπεδούχες με εξαιρετική άμυνα κράτησαν χαμηλά τις «ερυθρόλευκες» στην επίθεση και προηγήθηκαν με 11-2 στο 18', τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση νίκη. Χωρίς να αντιμετωπίσουν δυσκολίες, πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο μπροστά με 16-3. Η επανάληψη απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τη Νέα Ιωνία να κάνει συντήρηση δυνάμεων και τα κορίτσια του Γιώργου Τσικίνα να μειώνουν απλά στο τελικό 26-16. Οι σημαντικές απουσίες για τις «ερυθρόλευκες» δεν τις επέτρεψαν να φανούν ανταγωνιστικές σε κανένα σημείο του παιχνιδιού, απέκτησαν όμως πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον και χάρηκαν παράλληλα τη συμμετοχή τους στη μεγάλη γιορτή του χάντμπολ.

Στο δεύτερο ημιτελικό ο ΠΑΟΚ, κάνοντας περίπατο, νίκησε εύκολα την Αναγέννηση Άρτας με 35-15. Στο μεγάλο τελικό, σ' ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Νέα Ιωνία με τη Στουγιαννίδου να σκοράρει από τη σέντρα στην εκπνοή νίκησε τον ΠΑΟΚ με 21-20 και αναδείχθηκε κυπελλούχος για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Πολυτιμότερη του φάιναλ φορ αναδείχθηκε η τερματοφύλακας της Νέας Ιωνίας Μαρία Κεσεπίδου, που κυριολεκτικά κατέβασε τα ρολά στον τελικό.

 

Πεντάλεπτα: 2-1, 6-2, 9-2, 11-2, 14-3, 16-3, 20-4, 21-6, 22-9, 23-12, 24-13, 26-16

Διαιτητές: Λινάρδος-Αναστασίου

Δίλεπτες: 5-1, Πέναλτι: 2/2-2/3

 

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ (Ναϊσίδου): Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου 1, Φράγκου 2, Μίλασιτς 2, Παπανικολάου 2, Πάπα 3, Ζυγούρα 4, Μακρή, Ντανίλοβιτς 3, Βαφειάδου, Πανούση, Χρυσή 1, Κοντοστεργίου 2, Σαραντάκου 1, Χρονοπούλου 2, Στουγιαννίδου 3.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ (Τσικίνας): Νάκο, Κατσικαρώνη, Εμμανουηλίδου 3, Ντόβα, Παπαδοπούλου, Καραχαρίση 4, Θεοδοσοπούλου, Σπυριδοπούλου 2, Μπατζαρακούδη 5, Γεωργιάδου 2, Θεοδοσοπούλου, Βασιλειάδου, Σαμαρά, Νοχουσίδου, Πιτούλια. 

 

- Δηλώσεις του προπονητή του Φιλίππου Γιώργου Τσικίνα:

«Είχαμε εξαρχής χρίσει ως φαβορί τη Νέα Ιωνία, με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας που είδαμε και στο πρωτάθλημα. Φοβηθήκαμε τον αγώνα, χάσαμε ένα ημίχρονο κατά το οποίο άνοιξε η διαφορά. Στο δεύτερο μέρος οι αθλήτριες ήταν πιο μαχητικές και βγάλαμε κάποια πράγματα στο γήπεδο. Για τις περισσότερες αθλήτριες μας ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία αυτή η συμμετοχή. Συγχαρητήρια στη Νέα Ιωνία, εύχομαι καλή συνέχεια»

 

-Δήμητρα Μπατζαρακούδη (αθλήτρια Φιλίππου Βέροιας): 

«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, καθώς είχαμε το μειονέκτημα των απουσιών. Μπήκαμε φοβισμένες, καθώς για τα περισσότερα κορίτσια ήταν πρωτόγνωρη η διαδικασία της συμμετοχής σε ένα final 4, σε ένα τέτοιο γήπεδο και με κάμερες. Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να χαρούμε αυτή την εμπειρία και πήγαμε καλύτερα. Πιστεύω και εύχομαι στο μέλλον να είμαστε καλύτερες μπροστά σε τέτοιες προκλήσεις»

 

- Το Πανόραμα του φάιναλ φορ:

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Παρασκευή 23/02

Νέα Ιωνία-Φίλιππος Βέροιας 26-16

ΠΑΟΚ-Αναγεν. Άρτας 35-15

 

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο 24/02

Νέα Ιωνία-ΠΑΟΚ 21-20


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής