breaking news Νέο

Με τον Τάσο Μπαρτζώκα Εισηγητή υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

  • Με τον Τάσο Μπαρτζώκα Εισηγητή υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Με τον Τάσο Μπαρτζώκα Εισηγητή υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Με τον Τάσο Μπαρτζώκα Εισηγητή υπερψηφίστηκε το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ανέδειξε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής την ολοκληρωμένη πολιτική παρέμβαση της Κυβέρνησης για την εύρυθμη λειτουργία του Κτηματολογίου και την επιτάχυνση στις μεταβιβάσεις των ακινήτων.

            Με τις καίριες παρατηρήσεις του επί του Νομοσχεδίου, ο Τάσος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για συνέχιση του μεταρρυθμιστικού έργου της Κυβέρνησης, το οποίο επιλύει χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον μέσο πολίτη, αλλά και πολλούς επαγγελματίες, όπως δικηγόρους και συμβολαιογράφους.

            Μάλιστα, ο Βουλευτής έκανε ξεχωριστή αναφορά στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, με την κατάργηση πολλών πιστοποιητικών που αφορούν στη μεταβίβαση ή μεταγραφή ακινήτων, τονίζοντας ότι αυτά μέχρι σήμερα καθυστερούσαν υπέρμετρα τις διαδικασίες και επιβάρυναν οικονομικά τους πολίτες. Χαρακτηριστική περίπτωση, το πιστοποιητικό περί μη οφειλής ΤΑΠ, το οποίο καταργήθηκε με τις διατάξεις που υπερψηφίστηκαν.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας αναφέρθηκε, επίσης, διεξοδικά στην αξιοποίηση από το Κτηματολόγιο της ψηφιοποίησης, και μάλιστα έκανε λόγο για μία νέα, ψηφιακή εποχή που καταργεί την περιττή χρήση χαρτιού, τις ουρές και την ταλαιπωρία των πολιτών.

            Τέλος, ο Βουλευτής χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετικό το Νομοσχέδιο για τους εργαζομένους του Κτηματολογίου, των οποίων αναγνωρίζεται η καθημερινή προσπάθεια που καταβάλλουν, καθιερώνοντας ένα bonus παραγωγικότητας που ενισχύει τις μηνιαίες απολαβές τους.          

            Συνολικά, ο Τάσος Μπαρτζώκας από τη θέση του Εισηγητή ανέδειξε το θετικό πρόσημο της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που εξασφαλίζει τις ιδιοκτησίες των Ελλήνων πολιτών και δημιουργεί ασφάλεια στις συναλλαγές και ένα σταθερό επενδυτικό περιβάλλον.  Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του Βουλευτή, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου μέχρι το 2025, όπως είναι και η δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας στηλίτευσε τη στάση της Αντιπολίτευσης που επέλεξε να μην στηρίξει το Νομοσχέδιο, χωρίς ταυτόχρονα, όμως, να προτείνει ρεαλιστικές λύσεις και διέξοδο στα προβλήματα.

            Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Βουλευτής “η Ελλάδα προχωρά μπροστά και από ουραγός στο θέμα της Κτηματογράφησης, εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους, που θα μας κάνουν πρωτοπόρους και θα μας οδηγήσουν στο μέλλον!”

 

Παρατίθεται η ομιλία σε link:

">https://


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής